През юли ДЕКЕМВРИЙЧЕТА се обаждат с ритничета!

• 20 202
  • 279
  •   1
Отговори
# 150
Почти от началото ми изтръпват ръцете докато спя и то почти всяка вечер, без да ги притискам, мисля, че е нормално.

# 151
здраейте
и аз забелязах, че от време на време ми изтръпват, но мисля, че това е нормално. Утре съм на преглед и ще питам доктора. Аз да ви кажа сутрин като стана много не ми личи, но като си хапна изведнъж си ставам бременна.

# 152
Здравейте декемврийки. Аз съм с 1 месец по-голяма от вас, т.е. от ноемврийския отбор, но от време на време влизам и при вас. Надявам се не се сърдите Peace Искам да кажа на всички мами, че бебоците почват да се усещат истински с леки ритничета наистина около 18 г. с., но поне при мен от средата на 15 г.с. започнах да усещам бълбукания в коремчето и леки почуквания като при  shrew така че това наистина са бебчетата.
Ами това е от мен.
Леко бременеене на всички от нас двамата и по-малко лоши емоции и притеснения.  bouquet

Разбира се, че не се сърдим, sdsm, освен да влизаш, няма да ти се разсърдим и ако пишеш  Simple Smile Леко и безпроблемно бременеене и на теб!   bouquet

Мисля, си че emsski играе нечестно и иска да ми вземе титлата за млекоцентралите под носа.......emsski, да знаеш, че не си я давам и ще се боря с всички сили до последно.  Crossing Arms А каква ще е наградата.......пластична операция на бюста може би  newsm62

# 153
Привет, момичета! Едвам ви насмагам и аз с тази моя работа. Днес почивам и ще гледам да си наваксам.
МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ И ЗА ПОМОЩ! SOS! SOS! SOS! ПОМАГАЙТЕ!
Накратко моята леля живее в Англия и има момиченце на близо 4 години. Всяка година се прибира в България и отсяда у дома, защото няма жилище тук. След десетина дни ще са тук. Проблема е, че в момента малката боледува от ВАРИОЛА - едра шарка. Като ми го каза - изтръпнах. Рових се много в нета, за да получа информация за този вирус. В момента опасенията ми са още по-големи. Разбрах, че вариолата практически не съществува вече в света, но явно не е така. Въпроса ми е, има ли опасност детето, след като е преминало вече болестта да носи вируса в себе си? Колко време трае карантинния период? Т.е. дори и по лекарска преценка, ако е преминала болестта при детето, възможно ли е близките и да носят вируса в себе си, да са в инкубационния преиод на болестта? Знам, че по принцип шарките са много опасни за бременни. Аз съм карала само дребната шарка като малка, но едра - не. Ако знаете нещо по въпроса, моля ви посъветвайте ме, или ми посочете форум в който да попитам специалист.
Наистина съм много притеснена!

# 154
 newsm03 здравейте на всички макар да нямам време да ви пиша преглеждам и чета всичко което сте написали много се радвам че се увеличаваме постоянно аз съм добре във вторник съм на док и ще ви пиша отново дано се види и полът на човечето поздрави от мен newsm62

# 155
мила V.Kuleva сигурна ли се че тази шарка се казва вариола аз мисля че е варицела преди няма и месец и моя племенник я изкара след като избият пъпките тя вече не е заразна аз също бях много шашната нали съм и бременна така че по спокоино няма за какво да се притесняваш след като я изкарала значи вируса не е в нея почти 98% съм сигурна няма опасност да се предаде след като пъпките са излезнали                                                                                                                             

# 156
DESIDM, благодаря ти за бързия отговор. Всъщност не съм сигурна дали е точно вариола. Правя изводите си от описанията на леля ми. По нейните думи, малката е с големи гнойни пъпки по цялото тяло, включително вътре в гениталите, около ануса, на главата, въобще по цялото тяло. В момента пъпките са започнали да "падат" и оставали малки кладенчета на местата, където са били - белези. А знам, че тези големи гнойни пъпки са характерни за вариолата. Варицелата / дребната шарка/ се характеризира също с множество пъпки, но те са значително по-малки и не са гнойни. Не съм специалист, но това прочетох. Тя ми каза също, че в Англия наричали тази болест "SHIKENPOX", това е тяхното народно наименование на болестта, както е нашето "ШАРКА". Аз в момента даже не се притеснявам толкова от малката, а от леля ми и от мъжа и, който също идва с тях, защото четох също, че инкубационния период е окло 21-22 дни. Т.е. те могат да носят в себе си болестта, но външния и израз - пъпките да се покажат след тези 22 дни. А в този период те вече ще са в България и ще носят вируса. И не мога да бъда сигурна дали са имунизирани за тази болест, или не! Ще им кажа да си направят изследвания всички, преди да тръгнат.
Ще се побъркам, вярвайте ми!
DESIDM, а ти прави ли си изследвания, след като беше в контакт с болния ти племенник? Въобще, спокойна ли си?

# 157
V.Kuleva, ето това открих за варицелата и бременността

Варицела и бременност

Последна редакция: нд, 09 юли 2006, 12:57 от shrew

# 158
V. Kuleva аз лично не си правих никакви изследвания понеже когато съм била малка съм изкарала този вид шарка а пъпките щом веч
е са започнали да падат мисля че няма от какво да се притесняваш а ето и shrew се е постарала да открие информация която ще ти бъде полезна така че прочети и се успокои. Успех

# 159
Благодаря и на двете ви, момичета, за бързите отговори и за отзивчивостта! Изчетох всичко и сега съм по-спокойна. Наистина няма логика вариола да няма в целия свят от повече от 20 години, а изведнъж да се появи в развита страна като Англия и докторите да не я забележат. Най-вероятно става въпрос за варицела или морбили. А това съм го карала. И съм сигурна не само от майка си, а и от имунизационния си картон. И за да съм 100% сигурна, утре ще питам и лекаря си. Наистина много се бях ошашкала. Затова още веднъж ви благодаря!
SHREW. DESIDM, omm omm
А утре след доктора се надявам да се включа и в темата за имената на бебоците. И там ще помагате. Ние с мъжа ми решихме, че детето ни ще носи името на баба си - свекърва ми. Та за сега със сигурност знам, че ще започва с буквичката "Д", но дали ще завършва на гласна или съгласна буква - утре ще видим, ако бебо е в настроение, де - да ни се покаже.
Целувки на всички!  love001

# 160
В. Кулева и аз бих се притеснила, но виждам ти вече си намерила отговор. А и утре като говориш с лекаря си, съвсем ще си наясно. Късмет

# 161
  • София
Здравейте момичета newsm53Искам първо да ви кажа ,че в петък ми станаха изследванията от БХС и всичко е ок.Резултата е 1-350 и нашата позната доцентка каза че е напълно нормално за възрастта ми-29 год. Така че сега съм по-спокойна,не че много се бях притеснила,но все пак ConfusedЗа срещата в петък,много съжалявам че не стана,дано следващия път да се организираме повече.За стриите си взех серум на Mamma Donna на  Chicco,от новата им серия и пише, че старите стрии избледняват и предпазва от появата на нови,дано да има ефект,защото имам няколко по гърдите още от ученическите ми години,преди не се забелязваха,но сега почнаха леко да личат SadОтносно за пола,мойта лекарка още от 10 г.с. всеки път ми обяснява,че му стърчи нещо на бебчо Laughing и ще е момче,аз  между другото също си мисля че ще е момче,незнам защо,просто шесто чувство CrazyВ 20 г.с. ще ходя при Мазнейкова за фетална морфология и ще видя и тя какво ще ми каже за пола FlutterА за име още не сме избирали с мъжа ми ,но аз от много преди да забременея си знам името-Александър/Александра GrinningМъжа ми се казва Александър,но и да не се казваше така сто процента пак това име щеше да ми е фаворит Wink

# 162
Здравейте декемврийки. Аз съм с 1 месец по-голяма от вас, т.е. от ноемврийския отбор, но от време на време влизам и при вас. Надявам се не се сърдите Peace Искам да кажа на всички мами, че бебоците почват да се усещат истински с леки ритничета наистина около 18 г. с., но поне при мен от средата на 15 г.с. започнах да усещам бълбукания в коремчето и леки почуквания като при  shrew така че това наистина са бебчетата.
Ами това е от мен.
Леко бременеене на всички от нас двамата и по-малко лоши емоции и притеснения.  bouquet

Разбира се, че не се сърдим, sdsm, освен да влизаш, няма да ти се разсърдим и ако пишеш  Simple Smile Леко и безпроблемно бременеене и на теб!   bouquet

Мисля, си че emsski играе нечестно и иска да ми вземе титлата за млекоцентралите под носа.......emsski, да знаеш, че не си я давам и ще се боря с всички сили до последно.  Crossing Arms А каква ще е наградата.......пластична операция на бюста може би  newsm62
Ето че се започна борбата newsm48 ами аз съм за пластичната хирургия,но каде повече от това smile3532Ще видиме кои какви,аз хжърлих ръкавицата или по точно сутиена newsm81 bombs newsm81 поздрави SHREW и внимавай Naughty Whistling Grinning

# 163
Момичета то тия шарки ми призлява,навсякъде се оглеждам за дечица с пъпчици Mr. Green!Хич не съм на ясно коя каква е,но зная,че трябва да се пазиме и Господ да ни пази! PraynigЕи този мои бебок baby_neutral маи се обажда вече Joyпо-честичко!целувам ви всички и се пазете Hug PeaceА да се похваля моето креватче е готово и му се радвам много!!!А толкова рано защото трябва всички лакове  и самото дърво да отвърнат няколко месеца иначе бебо ще се задушава от миризмите!!!А за колички ме посъветвайте-вие какво ще правите,аз гледах но немога да си избера и са безбожно скъпи!!! Mr. Green #Crazy

# 164
  • Русе
Здравейте,момичета!Синът ми е с  шарка в момента-варицела.Нещо ужасно е- пъпки навсякъде,температура 39 три дни,сърбеж по цялото тяло.Аз съм спокойна,защото си видях в картона,че съм я карала.
V. Kuleva ,пъпчиците са и едри и дребни,приличат на гнойни,но не са ,  а като балончета,които после стават на корички.

Общи условия

Активация на акаунт