През юли ДЕКЕМВРИЙЧЕТА се обаждат с ритничета!

• 20 191
  • 279
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Не е вредно, тя е витамин, който се изхвърля с урината, т.е. организма си взема колкото му е нужно от него, останалото изхвърля! Peace

# 181
Как ще е вредно, тя никога не е вредна, дори и в по-голяма доза, защото не се натрупва, като други витамини, а излишното количество се изхвърля от организма. Даже, напротив, полезна си е.

Аз си намерих витамините на HIPP, пия ги сутрин на гладно, от около няколко дни. В тях има и фолиева киселина, и всичко друго. Макар да сме в сезона на витамините, аз не винаги успявам да се храня витаминозно. Затова взимам допълнително.

# 182
  • София
Аз плодове не ям, със зеленчуците надали си докарвам всички необходими витамини, та за това и аз  пия ХИПП-чето. Ако не друго, поне 9 месеца си набавям нужните витамини, защото иначе никога не пия такива неща. Crazy

# 183
знам че не е вредно моя приятелка я пиеше до края на бременноста

# 184
Моята бебка май ме ритна снощи!!!!!!! Бях пред компютъра и слушах класическа музика Mr. Green и по едно време усетих нещо много ясно и отчеливо...Не беше като потрепването преди,ами си беше като истинско ритниче!!!!
Дано не си въобразявам,така ми се иска да съм наистина права!!!! Heart Eyes

# 185
Май почти всички вече сте усетили бебчетата, а аз още се "ослушвам"...  Ама нищо де, или съм го проспала или е било много лекичко и не съм го разбрала:) но вероятно скоро трябва да ми се случи и на мен. А сега отивам да разгледам снимките и да видя кой се опитва да се конкурира с моите  bombs newsm48

# 186
Здравейте отново! Grinning
Днес не бях на работа и цял ден ходя по доктори и лаборатории. По въпроса за шарката спрях да се притеснявам, защото всички доктори днес ми казаха, че със сигурност става въпрос за т.наречената "дребна шарка" - варицелата. Аз нея съм а карала като малка, т.е. имам имунитет, а и детето- англичанчето, което  боледува от нея, вече не е носител на заразата.
Все пак благодаря на всички за своевреммните отговори и подкрепа. smile3503.
Иначе бебо е добре е се развива според нормите, но така и не пожела да ни се покаже какво е. По едно време доктора го зърна между крачетата и каза, че за сега не вижда чурка, но не беше 100% сигурен. Така че, аз ще продължавам да гадая - до следващия преглед.
За фолиевата киселина - на мен ми казаха да я пия до края на 13-тата седмица. Аз така и направих. Не че вредяла, ако се пие и по-нататък, но до 13-та г.с. помагала за предотвратяването на спина бифида. От там нататък и да я пиеш, и да не я пиеш - полза нямало.
Днес пък при мен - ново 20. Оказа се, че в Добрич биохимичния скрининг го правят наполовина. Т.Е от трите хормона, които се изследват при този троен тест, при нас изследват само АЛФАФЕТОПРОТЕИНИТЕ И ЧХГ-то. Неконюгирания естриол не се изследва. С две думи при нас се прави двоен, а не троен тест. Сякаш не живеем в една държава, а на различни планети. Интересно ми е да знам - момичетата от провинцията правили ли са си такъв тест в своите градове, или това е привилегия само за живущите в София?

# 187
Лено, не си сама в ослушването! И аз още не съм го усетила бебока. Е вярно, че съм по-назад от теб, ама има мами, които го усетиха и по-рано. Доктора днес ми каза, че най- вероятно ще го усетя след една - две седмици. Оказвало влияние, ако имаш тлъстинки по коремчето. А аз си имам. Затова ще го очаквам след десетина дни. Незнам ти как си с коремчето по принцип, но явно и това оказва влияние.

# 188
  • Русе
Цитат
Интересно ми е да знам - момичетата от провинцията правили ли са си такъв тест в своите градове, или това е привилегия само за живущите в София?
V. Kuleva ,момичетата от провинцията по точно Русе не си правим,а за фетална морфология  и 3-д ехограф ходим до Тутракан.

# 189
Zdraveite
Po vaprosa za testovete... na men ne sa mi kazvali che trqbva da se pravqt takiva testove, az daje kato cheta kakvo pishete i se hvashtam za glavata. Drugata sedmica trqbva da hodq pri lekarkata i  predpolagam che shte kaje ako trqbva da se pravqt nqkakvi testove. Dano da vidi kakvo shte e. 
Bebo inache rita qko strah me e kato si pomislq kakvo shte stane po natam...  Wink
  bouquet

# 190
SHREW, чакаме бомбите! А за най-секси парче на о-ва, със сигурност мъжа ти е прав, то там в Кипър няма много красиви жени  Wink

Чакайте..........мъжо не иска да ги снима, само той щял да си ги гледа и никой друг  Joy  Joy  Joy
Аз обаче съм твърдоглава и ще си ги снимам в огледалото  Joy ....... някой ден....когато спре и той да се подвизава във форума  Laughing

pontes, какво стана с теб?

# 191
V. Kuleva, тук във Варна лекарите не настояват за БХС, но и аз доколкото съм запозната не настоявам да ми го правят. Според мен резултатите са твърде противоречиви и няма смисъл.
Поздрави на всички мами Heart Eyes

# 192
И аз слушам класическа музика от време на време. Специално, защото ми харесва, а и да възпитам добър вкус у бебчето от сега!  Laughing Предимно Шопен, но също и Бетовен и Бах, Чайковски.
Но от време на време му пускам и готино джазче или нещо по-така.

pontes, как си...?

# 193
  • Vaudreuil Canada
За фолиевата киселина няма проблем да се взима колкото искате и до когато искате - по принцип като се мине на витамини за бременност може да се спре защото я има като съставна част на витамините, но е безвредна и излишното количество заминава в тоалетната както вече са написали преди мен.
А като цяло е най-важна първите 2-3 седмици от оплождането когато се изгражда нервната система на бебето.
Горкото ми бебе ще е музикален инвалид - аз музика толкова рядко слушам напоследък ... все не остава време.

# 194
  • Варна
Дано не съм закъсняла много за списъка Blush

чичо Доктор каза да чакам гости на 11.12.2006  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт