През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
Моят корем се прибра пък. Преди това имах много газове заради хормоните. Сега пише, че вече плацентата поема част от образуването на хормоните и моят организъм уж може да си почине малко, което явно се случва, защото наистина вече не ми е толкова подут. Днес даже си закопчах дънките нормално Joy
Иначе вчера ме погледнаха пак и бебето си расте, само че се чудя дали да не отида при още един лекар като се прибера в България да ми направи ултразвук ей така просто, защото тук не се ходи често на лекар и сега като съм в 9 седмица, следващия ми преглед е юли, когато ще съм в 19 седмица...
Вие колко често ходите на преглед? Знам, че в България практиката е да се следи по-често, просто се чудя...

# 121
При мен гаденето все още си го има, не е постоянно, но на моменти... Миналата седми беше най-зле... А тая сутрин ставах в 6 ч., за да повръщам. За пръв път ми се случва. Иначе все като стана. А в понеделник влизам в 12 седмица.

Коремче сякаш нямам още, не мога да преценя честно казано. Надува се през деня, особено вечер, но като съм легнала по гръб сякаш нямам.

На прегледи досега съм ходила 3 пъти. В 4, 6 и 9 седмица. В понеделник или вторник ще ми е следващия преглед и ще ме запише на ЖК. След това по веднъж в месеца каза.

Гаден вкус в устата имам и аз,откакто забременях, вече се чудя как да се справям с него...

Памперс, как си, как е положението с гаденето?

# 122
Аз съм била общо 5 пъти на преглед от началото. Целта ми е да се следя на всеки две седмици, но на вчерашния преглед АГ-то каза, че веднъж в месеца е достатъчно. Даже кажа, че трите ФМ са достатъчни и че няма  нужда повече да ходя при нея Laughing

# 123
Това е добре, щом докторът няма притеснения.
Аз си мисля, че на две седмици е доста често. Уж ултразвукът бил безопасен, но четох, че повишава температурата на плода и не трябва да се прекалява. Но пък според моя опит, три седмици едвам се издържа без новини за бебчо.
Curls, ако имаш път към БГ, отиди да го видиш, но иначе ако лекарите при теб не виждат риск, няма смисъл според мен само заради това да пътуваш.
За коремчето, вече писах как по него някои колеги разбраха - хич не ми е малко... Но нищо, толкова време съм чакала да стане голямо Simple Smile

# 124
Коремче още нямам. За сметка на това стомахът ми се е издул на балон от газовете, особено вечер едвам дишам. Аз след първата бременност се сдобих с диастаза и при най-малкия проблем става голям специфично изглеждащ стомах, няма форма на бременен корем. Ще видим като почне да расте корема как ще измести стомаха и дали няма да ми докара някой нов проблем.

За гаденето-няма дума да опише, колко ми е втръснало вече...месец и половина денонощно като вечер е особено силно и неприятно - често ми пречи да спя. И това при положение, че съм на медикаменти и те го регулират. Имам дни, в които съм много зле. Днес ми е точно такъв. Ако можех да се надигна от леглото, щях да ида насред гората и да крещя с пълно гърло.

На тези с изследванията - стискам силно палци. Не се доверявайте на едно мнение при проблем. Ако трябва, още пет потърсете.

С първата бременност в Бг ходех при акушерката на всеки 3 седмици, а при АГ ми бяха само скановете по ЗК + двата за синдромите в 12 гс и 20 гс. След датата на термин обаче ме пое изцяло АГ та в рамките на седмица имах толкова ехографа, колкото за цялата бременност взети заедно, но бебето беше високо и бях с повишен риск в случай, че се спукат водите. Когато слезе вече в таза, спря да ме вика на прегледи и се оговорихме, че ако не родя до еди коя си дата, да влизам за предизвикване.

Сега с тази бременност - с едно ходене до болницата ще отметна първия ехограф, задължителните изследвания и скрининга за синдромите.
Не съдя жените, които имат излишно време и пари всяка седмица да ходят да гледат бебето на ехографа. Дори при по-притеснителните държи една илюзия, че следят и контролират нещата, което ги прави спокойни. А най-важното за една бременна е точно това - спокойствието.

# 125
Pampers, истински ти съчувствам за гаденето. При мен с първата бременност беше особено силно и целодневно (макар да съм повръщала 2-3 пъти седмично) и ме държа до края. Втората беше по-добре, а сега през някои дни ми се гади повече, други - по-малко. Последните два дни съм по-добре та започвам и аз да се чудя дали всичко е наред. Утре ще ходя да чуем сърце и ще видим. Иначе преди няколко дни като се оплаках на мъжа ми от гаденето, ми отговори: “гледай да не мислиш за това, разсей се с нещо”. Хахаха, блазе му на човека, няма идея за какво става въпрос - не само че ти обсебва мислите, ами ако е силно, си неспособен да правиш нищо.
Pampers, исках да те попитам как разбра че имаш диастаза? Чудя се дали и при мен го има този проблем след две бременности. Само преди три години имах плосък корем и доста тънка талия, а сега...но пък и съм с доста повече килограми в сравнение с тогава.

Радинка, дано всичко е наред! Hands Pray
Допълнение: добре че си прочетох поста отново. Извинявам се на който е видял този юмрук отгоре вместо този знак Hands Pray Поправих го вече. Ужас.

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 15:59 от Anastasiya_S

# 126
За съжаление аз съм от тези лудите, които ако може всяка седмица да се ходи на ехограф най-добре ще да е Simple Smile Просто се наплаших от предния ми аборт(той беше рано още в 6та) и от случая на една колежка, която за съжаление хем ин-витро пометна в 11-та....сега мина една седмица и остава още една до БХС и вече откачам. Стискам палци на всички да сте добре.

Относно гаденето - от време на време ми е лошо, не бих казала гадене, а просто ми е зле. Имах само едни два последователни дни, през които ми беше много лошо. Останалото е търпимо.

Коремче имам, но мисля, че не е бременно, а от газове и каквото там казват.

Относно следващите фетални морфологии - записвайте си часове от сега. На мен моята лекарка ми каза към 7-8ма да си запиша и ми даде телефона на д-р Янкова от Св.Петка, била много добра. Като цяло там са много добри специалисти (ако тази информация може да ви е полезна). Ще дам лични впечатления живот и здраве на 25ти. А след това мисля да си направя и този пренатален тест в Бодимед. Струва 1200лв. всички показатели, иначе е към 800 само трите аномалии. Специално моята лекарка ми каза, че Янкова била толкова добър специалист, че ако има и най-малко нещо веднага щяла да види, но приятеля ми държи да направим този тест за наше спокойствие.

# 127
  • Наблизо
Здравейте,аз вече имам корем - не знам дали е подут или вече е бебето,но имам.
Тази седмица нещата с гаденето станаха по- зле,почнах и да повеъщам ужасно е.
При нас бебето се гледа доста по- малко.Ще го видя за втори път след 2 седмици и силно се надявам всичко да е наред Sad
Иначе съм добре,но леко болна от смяната на времето и не пия нищо от страх.

# 128
Здравейте,аз вече имам корем - не знам дали е подут или вече е бебето,но имам.
Тази седмица нещата с гаденето станаха по- зле,почнах и да повеъщам ужасно е.
При нас бебето се гледа доста по- малко.Ще го видя за втори път след 2 седмици и силно се надявам всичко да е наред Sad
Иначе съм добре,но леко болна от смяната на времето и не пия нищо от страх.

Направи си чай от джинджифил за гаденето, а за болното от лайка. Зелените ябълки на мен много ми помагат за гаденето, или хапвам нещо (колкото и странно да звучи)

# 129
При мен е същото  с гаденето..Догади ли ми се, почна ли да дъвча нещо, олеква, но спра ли - положението се влошава..Чувствам се като преживно животно ..Затова мисля,че има някаква полза от суровите ядки напр.орехи..Дъвча по малко колкото да залъжа стомаха при гаденето..

# 130
Ох момичета като ви чета все си мечтаех да ми се гади . За жалост при мен няма гадене ... има лежане от месец и не знам колко вече ... кървене ,зацапване , легло -тоалетна и толкова, лежане в болница. Така , че гаденето е по-малкото зло ,като нещо нормално за бременност . Все пак ви пожелавам като навършим третият вече всичко да свърши и да се наслаждаваме на едни големи кореми и здрави бебета.💛

Казаха ли ви плацентата ви каква е ?

# 131
Здравейте момичета,аз да дам отчет.Едните изследвания излязаха и като цяло са ок,като изключим,че имам кетони в урината.А другите утре или в понеделник.Става въпрос ,че 3 дена преди да забременея бях под карантина за варицела.Ако някой се е сблъскал с подобен нека сподели нмение.Гинекола се притеснява ,че органите на бебока може и да увредени.
Радинка, аз съм от ноемврийки 2018 г. Разбрах че съм бременна в инфекциозна болница. Цялата изпъпчена от варицела, със системи и с плевмония.
Бяхме решили да го.махаме, защото не исках пак да се стига до аборт, но доки ме спря и сега се радвам на една млада госпожица.
Тааа, правих консултации в НГЛ, с Чавеева и със още 3-ма доктора.
Варицелата е високо инфекциозна и ако е  в началото на бременноста риска предимно е бебето да спре да се развива. Всичко се решава до феталната около 12 г.с.
В НГЛ ми четоха статистика, не помня точните цифри, но от всички проучвани случаи само един беше с „проблем” и той беше коремна херния ( в последвие е отстранен проблема) няколко случая бяха със спонтанен аборт и по-голям процент бяха здраво родени деца.
Ако те интересува нещо допълнително, питай.

# 132
Колко сте напреднали с писането...
Аз от вчера съм в болница. Имах единично кръвотечение и ме приеха за всеки случай. Всичко е наред засега няма повече кръв и болки също няма. НО много се пазете и си почивайте! Аз явно съм си дала повече зор последните дни и веднага се отрази.
Надявам се скоро да ме изпишат след като нямам симптоми и всичко да е наред нататък.
И аз нямам коремче още - вечер от газовете сигурно се подувам. Гаденето ми мина отдавна слава богу. За ФМ аз съм на 2ри май при Сигридов и също нямам търпение вече. Вълнуваме се за половете. Искаме момче и момиче 😊 Но повече се вълнувам всичко да е наред и това мътене в болницата да не е началото на голямото ходене по болници. Въпреки че с близнаци май си ходиш повече и без проблеми...
Стискам палци на всички, на които им предстоят прегледи и изследвания!

# 133
Със сигурност коремите не са от бебета, защото те самите са около 5см и се намират педя под пъпа (ако мога така да ориентирам), при мен е точно под белега от секцио.
Имам 3 бременности, едната прекъсната в 9гс и при трите от самото начало корема ми се поду много, като в момента 12гс хората вече си ме забелязват без проблем. Не е от храна, защото дори хапвам по-малко.
Но пък имам случей с предната бременност когато в един спор човек каза за мен "момичето е бременно, ще роди тук, нека мине първа" и събеседника му каза "и моето е бременни!“  оказа се, че тя е месец пред мен, но корем нямаше изобщо. Тогава аз бях 5, тя 6. Заприказвахме се с нея и тя каза " ох как искам и на мен да ми личи. Като кажа, че съм бременна ме гледат все едно съм луда и не вярват" Simple Smile така, че нека има коремчета. После бързо се свалят с подходящия подход

# 134
Здравейте момичета. И аз от неделя през нощта съм в болница. С много силно кръвотечение. Точно го стопираме и хоп наново тръгва с пълна скорост. Все още продължава. Незнам до кога... ще ме държат поне до понеделник. Много е страшно положението. Казаха ми че бебетата не са се закрепили достатъчно добре. Единствено лежане спокойствие и чакане придружени с много лекарства. Дай Боже да успея да ги задържа. 😟
Пазете се много.

Общи условия

Активация на акаунт