През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 127
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
А момичета,има ли друга мама с термин 29.11 или 30.11 и коя ви е датата на последен цикъл.Аз съм с късна овулация и принципно последната дата ми беше 22.02,но мисля че съм заченала чак към 10.03?!Нещо Хич не мога да се ориентирам с тези дати
Последен цикъл 24.01
Термин по календар 02.11
Реален термин 29.10, т.е. деня на ову е бил 6/7 февруари, т.е. 14ти ден от цикъла. Моят е с продължителност около 30дни.

Засичала съм овулация и ми се мени от 7ми до 16ти ден от началото на цикъла.

# 571
Памперсче, тази цаца беше разкошна Heart Eyes Прясна, че и почистена от главите и чревцата, почти нямаше миризма. Толкова ни хареса, че повторихме.

Банята миналия път я чистих с обезмаслител, а сега с "вълшебна" гъба... Парочистачка си купих и аз, от Лидл, но съм доста разочарована. Очаквах чудеса, а това ти ми нещо пуска пара 20 секунди и после чакаш 40.

# 572
Дано пак имате път до там, да хапнеш и заради мен!

Аз имам Керхер. Доволна съм вече 6-7 години макар да е от старите модели. И вместимостта на водата е голяма, за минута нагрява.
Слушам много за тези вълшебни гъби, но още не съм пробвала.

# 573
  • Наблизо
Аз имам помощ у нас от няколко години,но спрях да правя и това което правех преди.От всичко ми става гадно,нищо че дефакто повечето миризми не ги и усещам,но  гаденето го усещам.
Иначе не знам,смятам да избягвам ...но с кърменето значи и биричка и винце трябва да спра да пия и ми е много тъжно.Ще се допитам до лекарите.Друго,което ме притеснява ,е че си представям постоянно капещи и мокри от мляко гърди..Как се предотвратява това?
Търся как да ми е удобно на мен.

# 574
Знам, че не всичката бира е забранена. Аз съм тотален трезвеник и нямам идея каква, но приятелки си вземаха. Пиячите да кажат.

Аз ползвах силиконови breastfeeding/nursing pads (не им знам превода на бг). Но само в началото. После като се отрегулира кърмата, няма нужда от тях.

# 575
Не знам момичета , нашия бебчо е толкова искан и чакан ,че не съм си и мислила да не го кърмя , по-хубаво не мисля че има за детето . Живот и здраве да имам кърма . А за ограниченията са малко , и на фона на това ,че е за твоето дете нито ги усещам нито ми пречат . ❤

# 576
И аз съм така, въпреки че съм на 27 исках много по-рано бебче, но лекувах хормони и ме плашеха, че няма да стане, така че забавянето при мен дойде главно от стрес. Затова е много искано, нищо че си мрънкам колко дискомфортно се чувствам. И аз съм от хората, които по френски обичай си сядах всяка вечер с чаша винце и меки сиренца, сега много ми се сяда ей така пак, защото за мен това е като спа, но като се сетя, че човечето в мен няма 10 см и ми става толкова жал, затова не пия нищо...
И мисля да се пробвам да кърмя пък каквото стане. В интернет има толкова неща, че няма да си останем необучени, а и някак се съмнявам, че баба ми е ходила на курс по кърмене, така че все някак ще се справим Simple Smile

# 577
И аз съм на 27 Simple Smile ... но от рано ни казаха че няма да стане по друг начин заради лоша спермограма ,а мъжа ми е на 28 . Не се очаква  такова нещо като си на 24 примерно . Мислиш си като поискам става.  

Аз за курсовете съм много за ! Защото освен знанията се запознаваш с жени точно като теб , съмишленици и поне може да говориш за всички досадни на другите небременни приятелки неща . 😂

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 13:56 от mmoira

# 578
Да, в днешно време е предполагам забавно. Аз също не съм против курсоветеи ако имам възможност ще посетя един тук. Но имам предвид за мамите, които не искат или не могат по някаква причина да посетят такъв - все ще стане Simple Smile
БТВ някоя от вас вече записала ли се е за болница за раждане. На мен ми се струва мега рано, но тук в Австрия ми казаха, че съм закъсняла и ще гледам в сряда като отида на скрининга да си подам документи... В България кога се записваш за болница?

# 579
Тук не се записваш Simple Smile

# 580
Момичета, аз отново съм с високо TSH, чакам доктор Начев пред кабинета му, веднага след като разбрах че съм бременна пуснах беше 4,74, на същия ден отидох при него изписа ми л тироксин 75 пих един месец отидох беше 1,88, сега след 30 дни е 3,09 😣😣, много се притесних, има ли някоя мама, която да е имала същия проблем?

# 581
Изи,нямам идея точно как стоят нещата,но съм чувала,че е поправимо и доста бременни имат този проблем и се справят с медикаменти.Доктора знае най-добре!
Момичета,за кърменето-аз също Попринцип обичам да си пийвам,но то като се роди бебчето забравяш за твоите”желания” и най-важно ти е то да е щастливо и да направиш най-доброто за малкото човече Simple Smile. В крайна сметка става дума за няколко месеца,не години ..а и някои мами си пийват по чашка биричка веднага след като са кърмили(въпреки че аз никога не съм близнала алкохол докато кърмех 1 година)

# 582
Аз лично четох доста неща за кърменето от интернет(знам,че не винаги е добро място за информация ,но в случая ми свърши чудесна работа) .А за болката,то мен ме боляха самите канали в началото,не зърната-за щастие бебето имаше страхотно захапване и не сме имали никакви проблеми.Ако искаш отиди на курс,следи си ,по градовете много често организират такива еднодневни курсове,със сигурност ще ти е от полза.Но ако държиш да кърмиш,със сигурност ще кърмиш Simple Smile
А момичета,има ли друга мама с термин 29.11 или 30.11 и коя ви е датата на последен цикъл.Аз съм с късна овулация и принципно последната дата ми беше 22.02,но мисля че съм заченала чак към 10.03?!Нещо Хич не мога да се ориентирам с тези дати

Здравей,
на мен последния ми цикъл беше на 24.2.19, така че съм малко след теб. Като термин ми изчислиха 5.12.19 . В момента реално съм в 11г.с.

Поздрави,
Мила

# 583
БТВ някоя от вас вече записала ли се е за болница за раждане. На мен ми се струва мега рано, но тук в Австрия ми казаха, че съм закъсняла и ще гледам в сряда като отида на скрининга да си подам документи... В България кога се записваш за болница?
В Бг избираш лекар, който ще те изражда. Следиш се при него и се оговаряте за раждането. Това в общия случай. Но почнеш ли да раждаш, където и да отидеш, няма да те върнат.

В Англия можеш да избереш във всеки един момент, както и да си смениш мнението. Аз още на първата среща с акушерката им казах, коя болница искам и днес акушерките от болницата ме викат на среща. Също може да раждаш в която и да е болница и да отидеш в последния момент без да те познават.

По въпроса как са кърмели нашите баби -те са живяли по няколко поколения в една къща, постоянно пълна с деца и кърмещи. От най-ранна възраст са научавали кога какво се прави и са израствали с примера и опита. В наши дни повечето раждащи жени никога не са имали досег до малко дете.

# 584
  • Наблизо
Аз си признавам - нямам ни най-малка идея какво се прави.чета в момента за какво става въпрос.Ще се консултирам с моята АГ,защото като гледам тук има жени кърмещи до 5-6 годишна възраст,ако това означава до тогава да се чудя какво да ям ( а на мен наистина ми е трудно и сега ) не знам как ще я караме.

При нас се избира болница,но не знам дали има избор на екип.Ражда се с акуерка и лекарят идва само ако е много тежко положението.Не знам защо,но засега се чувстам спокойна относно раждането - ще мине и замине.

Общи условия

Активация на акаунт