През Февруари видях двете чертички, а НОЕМВРИ 2019 най-сладките две очички! Тема 2

• 23 082
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Момичета, относно кърменето: Аз тези дни отбивам дъщеря ми, на година и половина е вече. Спирам, защото гърдите ми станаха много чувствителни, а кърмата рязко намаля заради бременността.
В началото боли, защото е чувствителна зона, която не е свикнала с нонстоп смучене. Не се притеснявайте - бебето има сукателен рефлекс и знае какво да прави. Вашата задача е да го поставите правилно на гърдата и по този начин до 2-3 седмици гърдите свикват и дискомфорта приключва, а кърменето става уникален кеф - храната е топла, на линия, винаги, по всяко време. Изисква упорство в началото, но се отплаща в бъдеще стократно!

С две ръце препоръчвам блога на Хедра, както и консултации с нея или с някой друг консултант по кърмене. Във всеки град в България има доброволки, които безплатно помагат Simple Smile

# 586

Здравей,
на мен последния ми цикъл беше на 24.2.19, така че съм малко след теб. Като термин ми изчислиха 5.12.19 . В момента реално съм в 11г.с.

Поздрави,
Мила

[/quote]
Аз също съм 11+2 седмица.Пак обаче ми се получава разминаване при мен.При последен цикъл 22.02,термин ми е 29.11,а виж при теб от 24.02,имаш термин 05.12... моят термин ми се струва малко ранен ?!

# 587
Точно преди две страници коментирахме, че в началото на бременността се гледа големината на бебето, стадия на развитие и така се определя термина. Няма никакъв смисъл да сравнявате дати на последен цикъл. Зависи кога е настъпила овулацията и съответно оплождането, а това лекарят извършил ехография би трябвало да изчисли.

# 588
И аз се включвам по темата с кърменето 🙂 Големият ми син го родих в Щатите- бях сама, не знаех много какво да правя и го карах на инстинкти. Правих мастит 2-3 пъти и се оправях- така се кърмехме до 9-ти месец. С малкия бяха големи мъки- бях много надъхана и уверена,но явно не успяваше да засмуче хубаво... Аз имам ужаснооо много мляко, пак бях тръгнала към мастит, но цедях и се опрвях. Мъчихме се до към 40-тия ден, когато баткото падна от една люлка, аз така си изкарах акъла, че кърмата ми секна 😞 И после се почна мъката с шишетата и адаптираното мляко... Та искам да кажа от опита си, че колкото и да е трудно и болезнено, за мен кърменето е много по-лесно- имаш винаги топло и по всяко време с теб мляко 🙂. За храната съм се съобразявала само за бобови и шоколад като ям, друго не докато кърмех. Позволявам си и сега и след раждане по 1 бира или 1 чаша вино- не мисля,че е проблем 🙂
Въпреки опита си, ще се запиша на някоя лекция за кърмене- може да науча важна информация която сега да ми бъде полезна и да не стигам до мастити както предните 2 пъти 🙂
Хубав ден за сега 🙂

# 589
Мама миа, добре си решила. Аз благодарение на знанията от курса избегнах мастита многократно и вземах мерки навременно. Става за минути буквално. Аз също преливах от мляко до последно. И други проблеми имахме, но те всички възможни неща ни ги бяха обяснили и знаех какво да правя.

# 590
Мами, исках само да кажа, че излезе пренаталния тест и слава на Господ резултатите са добри и няма повод за притеснение. Чакаме момиченце Heart Ако на някой му трябва инфо за тия пренатални тестове да пише. Това беше огромен камък за мен, след като ме наплашиха и две седмици ми минаха като две години... Стискам палци на всички все хубави резултати да имаме до самият финал Heart

# 591
Demessy, видя ли че всичко е ок 😉 Много се радвам за теб, помня колко беше притеснена.

# 592

Здравей,
на мен последния ми цикъл беше на 24.2.19, така че съм малко след теб. Като термин ми изчислиха 5.12.19 . В момента реално съм в 11г.с.

Поздрави,
Мила

Аз също съм 11+2 седмица.Пак обаче ми се получава разминаване при мен.При последен цикъл 22.02,термин ми е 29.11,а виж при теб от 24.02,имаш термин 05.12... моят термин ми се струва малко ранен ?!
[/quote]

Да, и на мен .
При мен трима казаха различна дата: 30.11. , 1.12. и последната е 5.12 , ми направо не знам дали твоята е ранна или моята късна. Grinning Да са ни живи и здрави и това е.

# 593
  • София
И аз искам да се похваля, че днес ни излязоха резултатите от пренаталния тест и всичко е както трябва, много се бях притеснила от БХС-то. И вече знаем със сигурност, че чакаме момче Blue Heart

# 594
Чувствам се като психопат Joy И аз чакам резултати от пренатален тест, обаче изобщо не го мисля и не съм разтревожена. Даже не съм сметнала кога най-късно трябва да ги получа. Просто ще си чакам мейла. Ще оставя притесненията за по-натам, ако са лоши резултатите Simple Smile

# 595
DeMessy,много се радвам за резултата!А ти къде прави Пренатеста и каква му беше цената?
Mila_aleks ,явно наистина гледат по развитието,защото всеки е заченал различно.При мен последният преглед си отговаряше точно на седмицата,тогава бях 8+0 и по развитие отговаряше точно

# 596
Здравейте,искам да попитам дали при някоя от вас има нисък плацентарен протеин,че аз съм малко стресирана за него Sad

# 597
Момичета пиете ли пробиотици ? И какви ? А сменяли ли сте интимният ди гел след като разбрахте за бебчо? Какъв ползвате ?

# 598
Интимен гел не ползвам. Пробиотици взимам от около 2-3 месеца заради Хеликобактер пилори. Не мога да се лекувам с антибиотик сега, та поне пробиотик взимам

# 599
  • Наблизо
Много сладко ям,трябва да се огранича,но не знам как.Преди нямах никакъв проблем,а сега съм като трол направо..Има ли някой идеи?

Общи условия

Активация на акаунт