Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 9

• 50 541
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Street of Dreams
Какво ще кажете за прическата боб на пластове?
Никога досега не съм се подстригвала така и смятам да пробвам.
Косата ми е чуплива, със средна дължина на пластове.
Смятам да я скъся до раменете.

Одобрявам.

# 541
  • София
Мис , разкошна коса...
И аз да се похваля с постижението си
Тазгодишната прическа на тийна.Всяко лято правим цветове фантазия и септември  за училище режем оцветеното.
Този път стана точно папагалско, както тя искаше
на опашка

Как я постигна? И моята мрънка за Розова коса, склонна съм да ѝ направя някак крайщата или няколко кичура, а после са го отрежем това.

# 542
Какво ще кажете за прическата боб на пластове?
Никога досега не съм се подстригвала така и смятам да пробвам.
Косата ми е чуплива, със средна дължина на пластове.
Смятам да я скъся до раменете.
Прическа 'боб' и прическа 'на пластове' са две различни прически.  Техниката е съвсем различна. При боб има черта, и се подстригва така, че задната коса да се подвие навътре и да се заобли (в профил, ако погледнеш). Даже чертата не е  хоризонтална, а се дава наклон диагонална, че предните краища са по-дълги. 
А ако същевременно се подстриже и каскадно, косата ще се разлети,  и няма да може да се постигне заоблянето (обема) отзад, няма да има тази необходима тежест вече.
Има прическа удължен боб, (т.е косата е по-дълга от обичайното), но удължен -каскаден не знам, сложете снимка.

# 543
  • Street of Dreams
Аз явно съм с "удължен каскаден", макар че за първи път го чувам. Не е проблем да се направи боб с пластове, но моята коса е права. Почти убедена съм, че може и на чуплива, но не гарантирам за разхвърчаването. За него пък си има козметика, така че пак не виждам проблем за един добър фризьор.

# 544
  • някъде под слънцето...
Elena _of_Avalor
Първо обезцветявам  долната 1/3   по  дължината на косата, като правя краищата най светли и постеопенно нагоре по малко светли.
Скрит текст:
Първо пробвах с обикновен блондор , но резултата не беше задоволителен:

наложи се да повторя с това

и окислител 30 .
След това разделям  в
 косата на три части .Най горния пласт обилно намазвам  третираното  с розово, средния с лилаво и долния със синьо.По опаковка на пласт, защото тийна има много коса.Хваща само на обезцветеното.
При пусната коса се вижда само розово.Когато се раздвижи косата или се хване на опашка става папагалско.
Скрит текст:
Тук е с влажна коса

Тук можеш да се  види  палитрата от цветовете
https://www.crazycolor.co.uk/products/#semi-permanent-color
Преди да почне училище "фантазията " се отрязва и оставяме косата да почива.Първите дни от ваканцията отново се сдобива с шарено оперение.
Вечв трета година се свижим по тази схема.
Аз съм консерва и не считам за нормално да ходи като папагал на учулище.

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 13:08 от sl

# 545
  • София
Знам, че боб и етажи са 2 различни прически, но тази е съчетание м/у двете.
Ето как изглежда:

https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enBG751BG751&biw=1 … z-img._KPivxc_lYs

# 546
и трудно се поддържа, особено ако имаш гъста коса

# 547
Моята прическа е боб, имам и пластове и стои супер. Всичко зависи от това как се подстриже. Въобще не стои разхвърчано. Има и обем, защото косата  не тежи толкова много и не се сплесква.

# 548
  • Стара Загора
За прическата "боб" и аз съм на мнение че не трябва да е на етажи. Моята коса сега фризьорката я подстрига на етажи /които изобщо не съм искала/ и е доста трудна паддръжката. Връхчетата стърчат на където си искат, не е пригладена. Взех си мини преса да я оправям и положението е по приемливо, но.... никога повече няма да дам да ме подстрижат пак така. Косата ми изглежда долу горе по този начин в момент
Скрит текст:
Не се харесвам Imp
По точно даже така
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 14:16 от sanyy

# 549
  • Street of Dreams
Ротираща четка?

# 550
Понеже все забравям да си купя ленено семе,видях,че имам ленено брашно,ама май няма да стане онова за къдриците. Или пък да пробвам? 😃

# 551
Била съм и с прическа боб без етажи. По- лесна е за оформяне, но ми залепваше  за скалпа.
С етажите си иска оформяне със сешоар и преса, също и ежемесечно подстригване, защото бързо израства и се разваля  формата.
Като цяло късата прическа поне при мен си изисква много повече оформяне, отколкото дългата.

# 552
Понеже все забравям да си купя ленено семе,видях,че имам ленено брашно,ама май няма да стане онова за къдриците. Или пък да пробвам? 😃
Мойто е такова някакво,  смляно. Малко зор с прецеждането, ама става си.

# 553
Точно с прецеждането не виждам как ще стане като е брашно,но ще се пробвам. 😃🤗

# 554
Аз цедя през чорапче, такова като от чорапогащник... Grinning Не знам дали ме разбра. Единственият проблем е, че ако попадне парченце в гела се разваля по-бързо. Ама ако се развали ще разбереш, мирише гадно.

Общи условия

Активация на акаунт