Първа кола. Тема 2

• 29 532
  • 389
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря на всички, които се включиха с мнения Hug Другите опции , които обмислях са Фиат Пунто и Фв Поло, за Опел корса , ми казаха че много раждясва,  а Пежо 206 , много се чупи...

От всички изредени само Полото става

# 91
Някой може ли да сподели впечатления  от Ситроен с2?Интересува ме основно дали задната седалка е удобна за поатавяне на детско столче и как се чувства  възрастен пътник там?
Противно на моите разбирания за пространство, се возих в такова на задните седалки, като на предните имаше 2ма по 180+см високи, а до мен 4ри гуми 15ки. Аз съм 173см и се събрах достатъчно комфортно, като за заложник. Лично, ако е ц2, то да е vts с 125 коня- не харчи кой знае колко повече от останалите двигатели, но носи усмивки.

# 92
Едно е човек сам да се качва на задна седалка в двуврата кола и съвсем друго е родител да настанява бебе/дете. Във втория случай трябва да влезне и родителя, за да закопчае колана през столчето.

# 93
  • София
...Лично, ако е ц2, то да е vts с 125 коня- не харчи кой знае колко повече от останалите двигатели, но носи усмивки.

Смятам, че това лееееко противоречи на здравия разум, когато става дума за превоз на дете в колата. Нагледал съм се на доста куриози, но това не значи, че те трябва да са пример за подражаване. Оня ден например, по околовръстното ме изпревари Мерседес А клас, от чието отворено задно дясно стъкло, едно момиченце ми махаше с венче от маргаритки, явно стоейки право до вратата:anguished:

# 94
Гласувам за корсата.
Иначе, всички коли имат слаби места, особено кати купуваш на старо. Така че, се гледа по-малкото зло и кое ти е удобно лично на теб.
Корсите, генерацията след 2007 година (води се Корса Д) са доста широки, като за такъв тип кола и много удобни. Водят се доста здрави и подръжката им е евтина.
Ако смяташ да е ръчка, за между 5-7 хил.лв можеш да вземеш доста запазена.
Много харесвам и полотата, особено последните две генерации (когато започнаха да ги правят малко по-големи), но те пък са доста скъпи.
По-старите са на поносими цени, но пък на мен лично ми се виждат тесни.
Именно за това препоръчвам Корсата като най-добро съотношение цена:какво можеш да получиш за не много пари.
А всъщност, аз не видях В какъв бюджет горе-долу опитваш да влезеш?
Благодаря на всички, които се включиха с мнения Hug Другите опции , които обмислях са Фиат Пунто и Фв Поло, за Опел корса , ми казаха че много раждясва,  а Пежо 206 , много се чупи...

# 95
  • Германия
Скоро ми се наложи да карам Фиат Пунто втората генерация ( мисля че е от 2002-2003...), за 2-3 седмици с дете на 2 години и столче на задната седалка. Ами става, но на мен лично не ми беше изобщо удобно - колата ниска, вратата малка - кривях се и се гъзурчих сума време всеки път като слагах и вадех дъщеря ми от столчето. Иначе си беше Ок колицата, но аз бях свикнала на голям и висок миниван с плъзгащи се врати и такава малка кола не ми е опция с дете

# 96
Аз си купих Мазда 2,  2003г, 1.4 ,80 кончета. Изключително съм доволна . Уж изглежда малка (малко под 4м е), а вътре - бая просторна,  в същото време лесна за паркиране и маневриране. Да не повярва човек - даже си и набира и си вдига до 140-150км/час.  Освен това е и икономична. Общо взето си се влюбих в тая количка Simple Smile

# 97
А аз не съм си купила още кола. И не знам защо ми изчезна мерака да карам. Не знам защо така...

# 98
Гласувам за корсата.
Иначе, всички коли имат слаби места, особено кати купуваш на старо. Така че, се гледа по-малкото зло и кое ти е удобно лично на теб.
Корсите, генерацията след 2007 година (води се Корса Д) са доста широки, като за такъв тип кола и много удобни. Водят се доста здрави и подръжката им е евтина.
Ако смяташ да е ръчка, за между 5-7 хил.лв можеш да вземеш доста запазена.
Много харесвам и полотата, особено последните две генерации (когато започнаха да ги правят малко по-големи), но те пък са доста скъпи.
По-старите са на поносими цени, но пък на мен лично ми се виждат тесни.
Именно за това препоръчвам Корсата като най-добро съотношение цена:какво можеш да получиш за не много пари.
А всъщност, аз не видях В какъв бюджет горе-долу опитваш да влезеш?
Мерси за  подробния  отговор. 😊Като ви чета реших да си къткам сегашната кола 😊Няма ражди, върви чудесно , няма рвмонти само консумативи...Малко е старичка, но май ще почакам още 😊

# 99
А аз не съм си купила още кола. И не знам защо ми изчезна мерака да карам. Не знам защо така...

Не така. Шофирането, освен, че е необходимост е и голямо удоволствие. Особено, когато си харесваш колата. Не се отказвай - давай ще мислим заедно какво да е. Има ли нещо, което да ти грабва окото в момента?

# 100
Дори не гледам коли. Изкарах книжка да стои в портомонето. Паднах и имах сериозен проблем с крака ми и това ме забави с покупката и от там мерака ми секна.

# 101
Дори не гледам коли. Изкарах книжка да стои в портомонето. Паднах и имах сериозен проблем с крака ми и това ме забави с покупката и от там мерака ми секна.

Разбирам. Виж сега, аз, като върл фен на автомобилите изпитвам огромно удоволствие от шофирането. Затова, ако решиш в даден момент, че ти трябва малко стимул - аз съм твоя човек Simple Smile

# 102
Трябва ми.

# 103

Добре. Дай ми бюджет и нещо ориентировъчно, като размери. Сигурно си писала назад, но меже да си променила някои от изискванията, затова те питам пак

# 104
3000 лв, 4 врати. Да ти пиша на лични?

Общи условия

Активация на акаунт