Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 134
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Патенце, няма проблем, ще разкажа.
Вечерта имах леки болки, като менструални. Игнорирах ги и си легнах, успях да поспя до към 12 ч и от там вече не можех, защото си болеше . Много ми се искаше да е състояние, което ще премине. По едно време реших да ги засека, защото не бяха постоянни а се появяваха за кратко. Стягане на корема не съм усещала а само тези болки. Като ги засякох се оказа, че траят точно 30 сек а интервала около 8-10 Мин. Това беше в 03 часа, пих нош па , но знаех, че няма да мине. В 06 ч събудих ММ и се отправихме на бързо и към болницата, уж за задържане. Е да , но не, имах вече 4 см разкритие и ме пратиха да раждам. Стана доста бързо, болеше, няма как, до 10 ч родих. Още чакам някой да каже защо така рано това човече тръгна да излиза. Чакаме понеделник резултати от изследвания, да разберем каква е инфекцията. Всичко свързвам с това, че моето суе се качваше и беше 120 последния път а бях изследвала какво ли не и всичко си ми беше в норма.
Днес бебка ми се стори по -добре и вече чакам понеделник да я махнат от апарата и да диша сама, дано дробовете вече са се засушили. Добре, че е над 2 кг и много си надявам скоро да прескочи критичното състояние и бързо да се възстанови и да диша и папка сама, за да си я вземем в къщи.
Много съжалявам, че така стана с теб, но все пак бебка е вече голяма и ще се оправи всичко ще е наред и скоро ще се гушкате вкъщи. ❤️А какво друго си изследвала, ако мога да попитам. Моето Суе се качва всеки месец за това питам.

# 271
За инфекции, защото то се качва, когато има инфекция, като токсиплазмоза, херпес симплекс, цитомегаловирус и други , които не ги помня вече. Ако е под 50-60 не ние толкова високо, но моето стана 120. Урината и тя чиста. Аз за това чакам да кажат какво точно и има и от къде е дошло.

# 272
Jublies мале все едно опис моята нощ преди да постъпя в болницата със скъсената шийка. Добре, че нямах разкритие тогава. Аз в понеделник ще пускам изследвания и ще видя и моето СУЕ колко е. Дръж се всичко ще е наред. Има бебета дори износени са по 2кг, аз например съм била преносена а пък съм била 2500гр за малко са щели в кувьоз да ме слагат добре, че съм почнала да наддавам. Важното е да сте в добри ръце и докторите да си вършат работата. В коя болница сте?

# 273
Мамчета знам, че сега ви е трудно, но моля разкажете как се случи раждането и какво ви казват за бебчетата. Аз откакто преди 4 седмици бях в болницата за задържане много се притеснявам и се моля да издържи още малко. Почти всяка нощ имам контракции и като знам, че баткото отидох с безболезнени контракции на 6 мин в спешния и бях с 4 см разкритие сега като имам контракции и почвам да де филмирам.

Аз лежах две седмици за задържане с 2-3см разкритие и кървене (отлепване на плацента). Откриха инфекция, минах антибиотично лечение. На втората седмица нещата се подобриха и ме изписаха в четвъртък. Единственото ми движение беше да се прибера до нас 2км. Само лежах. В петък към 11усетих болка подобна на менструална. Засичах различна продължителност, на различен интервал. Мъжа ми беше в командировка, казах му че нещо не е наред да тръгва обратно. След час болката се засили доста. Обадих се на баща ми и към АГ. Мислех че пак ще ме приемат за задържане. Минах видеозон и ме качиха за преглед. Оказа се че съм с 6см разкритие. Изместиха ме на легло, след около 2 Мин ми спукаха водите, разкритието беше вече 8 см и за около 30-40 Мин родих. Дори не осъзнах какво се случи. Трябваше да съм секцио, защото точно преди една година ме оперираха за миома на матката, но вече беше късно. Нашето юначе днес вече не е интубирано, само на асистирано дишане. Даже поплака и му чухме гласчето. Сега се надяваме да е силен и всичко да се развива добре. Имаме батко почти на 12 и също има нужда от внимание и грижи, защото и той преживява ситуацията!

# 274
  • София
И аз изпращам положителни вибрации на момичетата родили преждевременно, дръжте се Nature SunnyNature Sunny

# 275
  • София
Ще се справи малкия човек!!! Всичко ще е наред, ти бъди силна !!!

# 276
Sunshine 1 много се радвам, че човечето диша самичко. Ние чакаме утре да изключат беба и тя да си диша самичка. Дано стане.

Патенце аз съм от Бургас и съм в окръжна. Тук ги водят много добри неонатолози и се надявам да я стабилизират бързо.
Мен днес ме изписват, то няма и смисъл да стоя, поне да съм при каката. Иска ми се да мога да превъртя лентата за след 10 дни и вече да си гушна принцесата.

Благодаря на всички за позитивните коментари, може да са виртуални , но дават кураж!

# 277
Jublies Стискам палци и се надявам всичко да е наред. А какво ще стане след 10 дни? Ще я изкарат от кувьоза или ще я изпишат? Извинявам се, че така разпитвам ама не знам какво се случва когато бебето е недоносено, а ми се иска да бъда подготвена, че с мойте болки всяка нощ ... Да питам още нещо. Като си лежал по 1 клинична пътека после имаш ли право пак да я ползваш и след какъв период?

# 278
Тя не е толкова малка, надявам се по-рано да я извадят. 10 дни трябва да вървят антибиотиците. Иначе след кувиоза няма как веднага да я взема, наблюдават ги. Надявам се до другата седмица да е готова да си ходи, все пак вече сме четвърти ден тук, но каквото кажат. Sunshine е с по-мъничко бебе и то ще стои повече време.
Ти не мисли за това. Просто ако усетиш проблем отивай към болницата, те лекарите ще направят каквото трябва.

# 279
  • София
Jubiles, тамън щях да те питам къде си родила, че ми се пътува пак до Бургас, а ми се иска да съм подготвена, ако недай си боже нещо се наложи.
Бързо да ви изписват, че да се гушкате вкъщи вече !!!

# 280
Момичета, имате ли проблеми със сърцето? От четвъртък вечерта започна да ми прескача и да се задъхвам. Знам, че е натоварено по време на бременност, ама започвам да се плаша. И в петък и вчера и днес пак прескача, понякога даже по няколко пъти в минута... при положение, че кръвното и пулсът са ми ок. Утре отивам на кардиолог, дано успея да се вмъкна на преглед.

# 281
Момичета, имате ли проблеми със сърцето? От четвъртък вечерта започна да ми прескача и да се задъхвам. Знам, че е натоварено по време на бременност, ама започвам да се плаша. И в петък и вчера и днес пак прескача, понякога даже по няколко пъти в минута... при положение, че кръвното и пулсът са ми ок. Утре отивам на кардиолог, дано успея да се вмъкна на преглед.
Да, получавам нещо като аритмии, но е на моменти. Не съм ходила на кардиолог, но все пак ти мини, за да не го мислиш.

# 282
Аз имах миналата бременност, даже ходих на кардиолог, изписа ми бизогама. Но мисля, че нутри маг не ми влияеше миналия път. Сега магнерота ми влияе и се чувствам по-добре. Освен, когато бебка не реши да ми играе върху пикочния мехур и шийката хах.

# 283
Jubiles, Sunshine 1, да са ви живи и здрави малките юначета! Силно вярвам, че всичко ще е наред, мъничетата бързо ще порастнат и дай Боже скоро ще се гушкат в мама и тате! Бъдете силни и независимо, че бебчетата малко са поизбързали да ви носят много, много радост! 🤗❤❤❤

# 284
Момичета,да са ви живи и здрави бебчетата.Бъдете силни и скорошно изписване.

Общи условия

Активация на акаунт