Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 138
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, имате ли проблеми със сърцето? От четвъртък вечерта започна да ми прескача и да се задъхвам. Знам, че е натоварено по време на бременност, ама започвам да се плаша. И в петък и вчера и днес пак прескача, понякога даже по няколко пъти в минута... при положение, че кръвното и пулсът са ми ок. Утре отивам на кардиолог, дано успея да се вмъкна на преглед.

Аз имам вродена аритмия, която не е нещо плашещо според лекарите. Отвреме—навреме усещам тежест в гърдите, неравномерен сърдечен ритъм (претупкване, забавяне) и невъзможност за поемане на въздух. Е, при мене минава от само себе си след някакво време, неприятно е, но не мисля, че е фатално състоянието. Нямам високо кръвно — ниско ми е даже, то може би и за това така става.. Но най—добре ако имаш някакви съмнения да се обърнеш към лекаря си.

Последна редакция: нд, 21 апр 2019, 17:29 от emkaemka1

# 286
Аз преди преди месец, два усещах сърцебиене. Попитах доктора и той каза, като започва да сядам и да дишам дълбоко няколко пъти. Не знам как, но ми премина.

# 287
Момичета искам да питам тези коитонса от Варна , имат ли някакво.мнение за доктор Липчев от АГ

# 288
Момичета искам да питам тези коитонса от Варна , имат ли някакво.мнение за доктор Липчев от АГ
Нямам, но ако си решила да раждаш в АГто, силно ти препоръчвам д-р Боян Георгиев и жена му д-р Евгения Георгиева. Аз се следя и ще раждам в М.дом и до скоро бяха там, но се преместиха е АГ. Д-р Георгиева ми води първата бременност и раждане, както и втората до половина (докато не се премести), мъжът и ми прави феталните морфологии. Страхотни са и двамата и искрено съжалявам, че се изместиха. Иначе до колкото знам в АГ най-популярен е д-р Георгиев (друг от гореспоменатия)

# 289
Нямам, но ако си решила да раждаш в АГто, силно ти препоръчвам д-р Боян Георгиев и жена му д-р Евгения Георгиева. Аз се следя и ще раждам в М.дом и до скоро бяха там, но се преместиха е АГ. Д-р Георгиева ми води първата бременност и раждане, както и втората до половина (докато не се премести), мъжът и ми прави феталните морфологии. Страхотни са и двамата и искрено съжалявам, че се изместиха. Иначе до колкото знам в АГ най-популярен е д-р Георгиев (друг от гореспоменатия)
Благодаря за информацията

# 290
Извинявам се за тъпия въпрос, но как си пускате стерилна урина и какво казвате в лабораторията?

# 291
Извинявам се за тъпия въпрос, но как си пускате стерилна урина и какво казвате в лабораторията?
Стерилна урина се взима вкъщи, първа за деня, след сутрешен тоалет, средна струя в стерилен контейнер (може да си го вземеш от лабораторията или от аптека) и им я носиш до 1 час след взимането. А иначе в лабораторията им казваш, че си за стерилна урина.

# 292
Благодаря много

# 293
Леле, бебета!
Разчувствах се, докато ви четях. Честито момичета, всичко ще бъде наред и ще гушкате съвсем скоро бебоците.

# 294
  • София
Стерилна урина се взима вкъщи, първа за деня, след сутрешен тоалет, средна струя в стерилен контейнер (може да си го вземеш от лабораторията или от аптека) и им я носиш до 1 час след взимането. А иначе в лабораторията им казваш, че си за стерилна урина.
Не трябва ли да е преди сутрешния тоалет? И това за един час след взимането също не съм убедена, че е така.

# 295
Не трябва ли да е преди сутрешния тоалет? И това за един час след взимането също не съм убедена, че е така.
Със сигурност е след тоалет, в противен случай може бактерии от влагалището да попаднат в струята урина и да компрометират резултата. За времето за доставяне в лаборатория не съм сигурна.

# 296
Мислите ли да ползвате биберони залъгалки? Аз колкото повече чета, толкова повече си мисля да пробвам без. Искам да кърмя и ме притеснява залъгалката да не отбие бебчо

# 297
Ето малко информация от лабораториите, за да потвърдим всички съмнения:
http://ruse.cibalab.com/?page_id=1430
http://www.microlab2000.com/index.php/2013-10-01-11-50-10
https://medilab.bg/%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0 … %b5-%d0%bd%d0%b0/
Логиката на този един час е, че до два часа трябва да се обработи, ако не я пуснат веднага, могат да се развият инфекции.
nikita111 - аз ще използвам, повечето акушерки препоръчват залъгалка пред смучене на пръсти.

# 298
  • София
100% ще ползвам залъгалка. Ако не я иска, ще настоявам. Така и с баткото беше, до година съм го кърмила, не сме имали проблеми. Обаче ревящо, нервно бебе, което си смуче пръстите не искам:)

# 299
  • WonderLand
Аз мисля да взема залъгалка, но не мисля да настоявам освен ако не започне да смуче пръсти. Харесала съм залагалките на Томи Типи заради формата.

Общи условия

Активация на акаунт