Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 154
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Аз вече имам няколко залъгалки, под различни марки - Томи типи (дадоха ми я на изложение), НУК (също ми я дадоха на изложение), Авент (имаше я в комплекта за новородено). Ще пробвам различни форми, все някоя трябва да му хареса.

# 301
Аз категорично ще ползвам залъгалка. С баткото и до ден днешен/ще стане на 5 скоро/ понякога ме спасява. Понякога когато е много превъзбуден и не мога да го укротя да си ляга само му я показвам и веднага е на място в леглото, давам му я и за 1-2 минути е заспал и я е изплюл. И през нощта понякога започва да реве, че сънува нещо и му я давам и за секунди си е заспал пак. Пробвала съм да я махам обаче през нощта какво ли не съм опитвала да го успоявам не става трябва да го събудя за да спре да реве, а като го събудиш после няма заспиване.
Аз съм взела от най-малките на НУК 0-2м. предния път се бях заредила с различни марки,но всички първоначално му бяха големи някак му затапваха нослето само тази му пасваше идеално. Но държа да отбележа 0-2м, че има и 0-6м. Като порасна вече не подбирам марката даже взимам от ДМ 2бр за 5лв., че доста изгубихме

# 302
  • София
Не знаех,че има 0-2. Аз поръчах 0-6 на Нук, една синичка прекрасна, а дойде розова. Здраве да е , първата ще му е розова на мойто момче.

# 303
Не мисля да ползвам биберон, а колкото до смученето на пръста идва след биберон и едва може да се пребори.

# 304
Аз с първото се заричах без залъгалки, да видите как след 10 дена вкъщи имаше вече 5 различни докато нацелим коя ще засмуче. Имаше пъпна херния и трябваше да плаче минимално, а беше адски ревливо бебе, обаче не можех да успокоявам на гърда, защото имаше силен рефлукс и преяждаше и много повръщаше, от което още повече ревеше. Обстоятелствата силно налагаха залъгалка Simple Smile Кърмих без проблем, но казват, че е хубаво първите дни да не се дават никакви шишета и залъгалки, за да може бебето да се "научи" какво се прави на гърдата. Ще преценя по бебето, но определено е за предпочитане пред смукането на палец. Ако го видя, че засмуква палеца системно, насила ще я тикам в устата докато свикне, защото биберонът за 3 дена се маха, а палецът? Бебетата имат силен сукателен рефлекс, нужно им е да се задоволява по някакъв начин, за да са спокойни. И не съм съгласна, че палецът идва след биберона, ако има биберон въобще не търси алтернативи за успокоение. Всички бебета около мен със залъгалки не са оформяли навик със сукане на пръст, а по скоро тези, чиито майки се бяха заинатили да дават залъгалки. И сега години по-късно виждам 6 годишни деца с пръст в устата.Освен това бибероните са с анатомична форма и не предизвикват силните челюстни деформации , към които води смукане на пръст след 1 годишна възраст. 

# 305
  • София
Сина ми засмука залъгалка на 2 месеца. Е преродих се. Преди това беше страшен рев направо се побърквах. Иначе от самото начало и сучеше и пиеше кърма от шише, когато имах работа. Та не е имал проблем с научаването на гърда и двете ги приемаше еднакво радушно.

# 306
Здравейте, мамчета! Мина и моята 3-та фетална в 30+4. Бебки са почти еднакви - 1575 и 1564, но ме притеснява, че едната е с плацента степен 2 на зрялост, а другата - степен 3. Доколкото четох, поне още 2-3 седмици трябваше да сме с 1-ва степен, а то...

# 307
Здравейте, мамчета! Мина и моята 3-та фетална в 30+4. Бебки са почти еднакви - 1575 и 1564, но ме притеснява, че едната е с плацента степен 2 на зрялост, а другата - степен 3. Доколкото четох, поне още 2-3 седмици трябваше да сме с 1-ва степен, а то...
.         Ако доктора не е казал нещо притеснително то няма за какво да се притесняваш, ако ли не може са потърсиш винаги второ мнение.

# 308
  • Сандански
Здравейте и от мен, аз сега се връщам от последната ФМ. Всичко ни е наред, тегло 1400. Avonavi, на мен не ми казаха степен на зрялост, понеже аз се интересувах повече дали се е вдигнала достатъчно, но сега чета по листа който ми дадоха, че моята е със степен на зрялост  0. Което също ме учудва.

# 309
Здравейте и от мен, аз сега се връщам от последната ФМ. Всичко ни е наред, тегло 1400. Avonavi, на мен не ми казаха степен на зрялост, понеже аз се интересувах повече дали се е вдигнала достатъчно, но сега чета по листа който ми дадоха, че моята е със степен на зрялост  0. Което също ме учудва.
аз нямам нито една ФМ , как да разбера каква е моята плацента

# 310
  • София
То и на ехографския преглед я гледат. На мен от последния ехограф ми пише 2-ра степен в 33+5 седмица.

# 311
  • Сандански
Аз писах понеже преди час ми беше последната морфология, иначе и на обикновен преглед доктора може да види.

# 312
2-ра в 34-та си е съвсем наред.
antonka, 0 е добре:
0 — до 30-та седмица от бременността
I — 27 — 36 седмици
II — 34 — 39 седмици
III — след 36 седмици на бременността
Ниска степен е добре, тъй като високата степен означава зрялост и наличие на калцификати и изтъняване. Мен ме питаха дали съм боледувала и като се поинтересувах защо, ми отговориха, че едната плацента е с калцификати.
Другия понеделник ще отида при АГ-то, тъй като според феталната с него трябва да коментираме резултатите и какво следва да се направи. Но 3-та степен в 31-ва седмица, не е добре за бебка. Ще трябва да се следим изкъсо.

# 313
На мен в 30-тата седмица ми пише 2-ра степен.
Висока ли е според вас

# 314
Моята в 29с. е била 2степен, в 32г.с. също. Утре ще ходя на преглед и ще видим коя ще е в 33г.с. Ама аз в 29г.с. има вкарани кортикостероиди и бебето сега тръгна с 2 седмици напред да върви иначе си беше точно в седмиците. Излезнаха ми резултати и моето СУЕ е 89 и взех да се притеснявам. Поне хемоглобина без да пия желязо се е вдигнал от 105 на 111. Утре ще говоря с доктора какво ще каже за СУЕто

Общи условия

Активация на акаунт