Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 27 161
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Tan4entze, аз съм в 30+4 и тази, която е 2ра степен, грам не ме притеснява. Надявам се това ти отговаря на въпроса, но ако все още се притесняваш, питай твоя АГ.

# 316
И при мен беше в 30+5 втора степен и питах доктора, той каза че няма проблем, всичко е наред, щом доплерите са наред. Аз не съм боледувала, нито са ми налива ли нещо.

# 317
Моята в 29с. е била 2степен, в 32г.с. също. Утре ще ходя на преглед и ще видим коя ще е в 33г.с. Ама аз в 29г.с. има вкарани кортикостероиди и бебето сега тръгна с 2 седмици напред да върви иначе си беше точно в седмиците. Излезнаха ми резултати и моето СУЕ е 89 и взех да се притеснявам. Поне хемоглобина без да пия желязо се е вдигнал от 105 на 111. Утре ще говоря с доктора какво ще каже за СУЕто
Сподели после какво ти е казал лекаря, ако може разбира се за суе то, че и моето се увеличава постоянно и все ми казват нормално е, а на мен ми е притеснено. А за хемоглобина браво и аз се опитвам да го вдигна, пия и имунолактон, но ефект 0.

# 318
Извинявам се за тъпия въпрос, но как си пускате стерилна урина и какво казвате в лабораторията?
Стерилна урина се взима вкъщи, първа за деня, след сутрешен тоалет, средна струя в стерилен контейнер (може да си го вземеш от лабораторията или от аптека) и им я носиш до 1 час след взимането. А иначе в лабораторията им казваш, че си за стерилна урина.

Само да добавя — след измиване. Задължително. Преди давах без да се мия и ми излизаха ешерихия коли — не знам дали е заради това или защото си бях допряла бурканчето до кожата — не знам, но тогава пренебрегнах правилото да се мия преди това, защото се бях измила вечерта. Втория път спазих това правило и излезе отрицателен резултата. Е, преди това проведох лечение с АБ 10 дни и изследването го правих след 5 дена. Но все пак се измий — така си и пише и в сайтовете на лабораториите по този въпрос.

# 319
Tan4entze, аз съм в 30+4 и тази, която е 2ра степен, грам не ме притеснява. Надявам се това ти отговаря на въпроса, но ако все още се притесняваш, питай твоя АГ.

Къде ви пише коя степен е плацентата

# 320
Залъгалка задължително,разбира се ако я пожелае.Не ми се е отбивал,той сучеше,дохранвах го с Нан ,че и вода пиеше и пак го кърмих 7 месеца.Имам приятелка беше твърдо против,дъщеричката и е на 5 и още си смуче пръста.Скоро се загледах в ръчичката и,беше изсмукана ,че чак имаше ранички.Аз с баткото ползвах,голямо удобство е и детето заспива спокойно.После за 2-3 дена я отказа,като и отрязах върха.

# 321
Animimi90, аз я гледам в прегледа от Феталната, но всеки АГ може да я види как е.

# 322
Animimi90, аз я гледам в прегледа от Феталната, но всеки АГ може да я види как е.
Понеже нали писаха че и от нормалния ехографски може да се види , но на моя Амбулаторен лист никъде не пише каква е степента на плацентата

# 323
  • Перник

Къде ви пише коя степен е плацентата
На мен също в амбулаторния лист не ми пише, но АГ ми каза на последния преглед. Ако всичко е наред при прегледите, няма нужда да се притесняваш излишно.

# 324
И на мен не ми е казвал док коя степен е плацентата. Миналата сряда ме прегледа и каза, че плацента, води, тонове, всичко наред. Ще питам другия път, то тогава и ФМ ще прави, така че ще огледа по-добре нещата.
За СУЕто, моето беше 50, но все още кашлях, педи изписа АБ, пих 5 дни, сега съм добре. В сряда ще ми пусне контролно да видим дали се е повлияло.
Петя, ти също беше болна, сигурно затова ти е високо. Четох, че бавно спада.

# 325
Да Елзи, аз още си имам една суха кашлица деряща, но унг и лл казват, че ми е минало вече.Въпреки, че аз не го усещам така, нооо.. И суе то ми се вдига само, но на 02.05 ще пускам контролни и се надявам поне да си е 50, а да не се е вдигнала. Ако имаш време пиши при тебе как са изследванията.😊

# 326
На мен също не ми казва степен на зрялост на плацентата, но го диктува на сестрата, и го има както във фишовете за проследяване на бременността, така и на листа от ФМ. Даже аз миналата седмица като каза, че е втора степен и го попитах дали е нормално да зрее, той каза да, ти си в 30+5, какво очакваш.

# 327
  • София
Каква е ролята на тия фишове? На мен на последния преглед за първи път ми дадоха, иначе само амбулаторен лист...

# 328
На мен също не са ми казвали за степента на зрялост на плацентата. На последния преглед, който беше третата ФМ, само каза, че всичко е наред с плацента, дебелина, кръвоснабдяване и т.н. Фишове и аз нямам,само амбулаторни листи. Предполагам,че ако има нещо тогава щяха да ми кажат. Моята лекарка все казва, че с този интернет съм станала почти акушерка Joy

# 329
На мен АГ ми изписа АБ за леко завишени левкоцити но аз мисля да не го пия , вие какво мислите

Общи условия

Активация на акаунт