Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 670
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Аз имам повече доверие на листовката от колкото на доктора, след последния път когато попитах, защо ми предписвате нещо което някои държави не се изписва за бременни, ми се отговори, че претеглят вредите и ползите и изписват. Аз си мисля, че ние сме като парче месо за тях, не се ангажират лично. Но едва ли някои от тези терапии биха дали на тяхното дете. Лично мое мнение

# 136
  • Плевен/Пловдив
Просто да споделя. Купих количка Chicco Urban от OLX. На снимките запазена с нормални следи от употреба. Писах си с момичето, което се оказа и то бременно, но за Април. Увериме че всичко е ок с количката и иска да вземе розова за бебката си. Говорихме по телефона разбрахме се. Количката дойде платих, но бях в болницата, след като излязох веднага е прегледах и изведнъж палта разкъсан на едно място, спирачката не работи, не беше болка защото мъжа ми е направи. Писах и че много некоректно от нейна страна да скрие тези подробности. Тишина от другата страна. Чудя се къде отиде човешкото при всички нас. Знам втора ръка има рискове, но на този етап ни устройваше. Разходите по другите две момичета и те не са малко. Споделям ето така, не че е станало нещо непоправимо, но ми докривя две майки бременни и да се надцакваме...

# 137
И мен ме мъчат гъби,този път ми изписа вагинален гел,дано изчезнат.Другото което ме притеснява е че ми се случва да "пиквам" леко докато вървя или съм права.Добре че винаги съм с ежедневна превръзка.На вас случва ли ви се ? Thinking

# 138
Аз имам повече доверие на листовката от колкото на доктора, след последния път когато попитах, защо ми предписвате нещо което някои държави не се изписва за бременни, ми се отговори, че претеглят вредите и ползите и изписват. Аз си мисля, че ние сме като парче месо за тях, не се ангажират лично. Но едва ли някои от тези терапии биха дали на тяхното дете. Лично мое мнение
Съгласна съм, но дори на едни капки за нос пише, че не се препоръчват за бременни и да се консултираме с лекаря. Просто да не се налага да се пият лекарства по време на бременност. Миналата бременност не помня дали изобщо се разболях, този път слагах разни неща за гъбички, малката на два пъти ме зарази с вируси, пия АБ, слагах капки за нос.
Това за количката е много неприятно. Аз също наскоро купувах една рокля за малката, само в олх я намерих. Еми уж беше чисто нова, уж не беше обличана. Дойде в окаяно състояние - на места рязпрана, липсващи пайети. Взех я и я оправих, но съм решила да не се доверявам вече на хората.

# 139
Момичета ,да ви кажа че съм леко притеснена..излезе ми резултата от теста за диабет и се оказа,че стойностите ми са леко завишени, та утре ще ходя за допълнителни кръвни тестове,за да се види дали наистина имам диабет развит повреме на бременност..😔😔..стискайте ми палци...
Какви допълнителни изследвания.И аз съм със завишени нива на кз.Правих 2 пъти обременяване с глюкоза и ми пуснаха гликиран хемоглобин.До колкото разбрах този гликиран хемоглобин показва дали има диабет или не.В петък съм при АГ да каже със сигурност какво ще правим и дали ще ходя при ендокринолог.Какви са ви стойностите?

# 140
Просто да споделя. Купих количка Chicco Urban от OLX. На снимките запазена с нормални следи от употреба. Писах си с момичето, което се оказа и то бременно, но за Април. Увериме че всичко е ок с количката и иска да вземе розова за бебката си. Говорихме по телефона разбрахме се. Количката дойде платих, но бях в болницата, след като излязох веднага е прегледах и изведнъж палта разкъсан на едно място, спирачката не работи, не беше болка защото мъжа ми е направи. Писах и че много некоректно от нейна страна да скрие тези подробности. Тишина от другата страна. Чудя се къде отиде човешкото при всички нас. Знам втора ръка има рискове, но на този етап ни устройваше. Разходите по другите две момичета и те не са малко. Споделям ето така, не че е станало нещо непоправимо, но ми докривя две майки бременни и да се надцакваме...

Нормално стана това вече за нашата държавица . Никакъв толеранс и прочие. Мен жени ми крещят по институции и лекарски кабинети като чакам , че нямало значение че съм бременна да си чакам реда . Жалко.

# 141
Здравейте , излязоха ми резултатите от серологията , дали някой може да разчете?

# 142
Здравейте , излязоха ми резултатите от серологията , дали някой може да разчете?

Не си болна от рубеола , варицела и морбили, и си прекарала варицела. Аз така го разбирам

# 143
Потвърждавам Simple Smile IgG е стара инфекция и при заболявания, които изграждат имунитет, показва това. IgM е т.нар. прясна инфекция и когато е в норма, показва липсата на такава.

# 144
  • WonderLand
Момичета, как ще боядисвате яйцата за Великден? Уж безвредни били боите ама пак са си химия и се чудя дали да не се помъча с естествени багрила тая година.

# 145
Аз ще боядисвам с нормални, и без това няма да изям повече 2-3.

# 146
О как се сещате за тези неща, браво Hug Аз вече взех бои за яйца и кристали и стикери и с флумастери и пастели рисувам..., без изобщо да се замисля Sunglasses Някакво голямо спокойствие ме е обзело май, а каква паника бях в началото Joy

# 147
Момичета всички ли в групата сте работещи бременни , има ли безработни

# 148
Аз съм работеща.До 25.04.ще работя и после 45 дневния болничен

# 149
  • WonderLand
И аз още работя, принципно на болничния ми започва от 12.05,но мисля на 25ти да приключа, защото ще имам малмо отпуска и още 4 работни от май, които смятам да пусна болничен. В момента доста ми дотежава защото се местим, аз съм на работа от вкъщи и докато работя пълня кашони, чистя и ходя на доктор и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт