Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 698
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Оф незнам вече. Снощи моя господин се размърда и се поуспокойх, днес цял ден пак не е мръднал. А до онзи ден такива планини ми правеше. Незнам вече....

# 541
На какво мнение сте за окситоцина. Аз днес цял ден четох някакви страхотии и се филмирах леко. А за позата при раждане?

# 542
  • София
Не се шашкай толкова от тоя окситоцин. Бях със система при първото раждане. Никакви проблеми не съм имала и болките чак пък ужасяващи не са били.

# 543
Ако много се тревожиш за окситоцина, уговори се да ти го пуснат само ако има нужда (защото съм чувала, че някъде още за добре дошла го включват). Но аз съм на мнение, че много често се налага - това е хормон, който ти си отделяш, за да прогресира раждането, но ако се паникьосаш, притесниш, умориш и пр. отделеният адреналин пречи на естествения окситоцин и така забавяш без да искаш сама хода на раждане. И тук стъпва вече допълнителният окситоцин. Отделно от това ако се наложи предизвикване на раждане е сто пъти по-добре да ти влеят отколкото да те срежат, защото примерно не правиш разкритие. Така че говори с медицинския персонал, те ще ти помогнат да си информирана и съответно по-спокойна , вместо да четеш форуми (даже и моето мнение Wink )

# 544
Благодаря ви. Малко се успокоих сега. Преди обед прочетох наистина доста страшни неща за този окситоцин и за болките, които според някои жени предизвиква. Ще попитам доктора все пак. Simple Smile

# 545
  • София
10 часа бях с 2.5 см разкритие...пуснаха ми системата и родих в рамкитена два часа. Дори да е боляло повече, на мен вече ми беше писнало да чакам разкритие, та изобщо не ми е направило впечатление даже.

# 546
Здравейте на всички. Едва сега открих темата и малко късно се включвам. Аз съм с термин 05.06, но май няма да го дочакам, поне така се очертава. По празниците ме прибраха за вливане на системи, заради чести контракции и скъсана шийка. Та може и да съм за темата Май хаха

# 547
Синтетичните хормони не са за предпочитане в нито един случай. Ако обстановката в болницата е притеснителна и естествено отделеният в тялотона майката окситоцин не е достатъчен, това не е оправдание да тъпчат със синтетика.. мое мнение. Зависи пак какъв е риска, но и ако сами си правят стрес обстановката и разчитат на синтетиката, това не е добре! Всякакви вмешателства в организма на майката според мен са напълно излишни, особено ако не е имало проблеми през бременността, жената си е износила безпроблемно бебето и няма предпоставки за състоенето на нормален родов процес. И това не е обвързано с прищевки или желания на родилка или лекар, акушерка. Вече ако сами държите да ви наливат системите, не мисля, че ще ви откажат.

# 548
  • София
Нито съм държала, нито не съм държала на система. Отишла съм в болницата, където хората са далеч по-наясно от мен какво и защо се прави, доверила съм се и съм ги оставила да действат по тяхна преценка. Не го намирам за чак толкова страшно. Пък вмешателство в организма да, ама това е само един от 173663 примера за вмешателство. Ма всеки си решава до каква степен да се притеснява, изтерясва и съпротивлява на това. Все пак важното е на човек да му е комфортно с решенията, които взима.

# 549
Напълно съм съгласна ditmade. Вътрешното спокойствие е най-важното особено за бременната. Съвсем друго си е човек с нужното образование и опит да седне да ти обясни кое как и защо се прави. Винаги съм търсела логиката на нещата не просто да знам, че се случват.

# 550
Така е. Въпрос на личен опит и усещане е. Аз най—много от хора с образование и опит съм си патила, що се отнася до здравето. То от други няма как да си изпатиш, освен ако не ходиш при баячки 😁 Лекари и професори така са ме мотали и насаждали на пачи яйца за някакви банални глупости, че никому не съм длъжна да му отдавам респект или да се оставям да ме респектира, било то и с пет висши образования да е. Дето има една приказка — като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар. 😁Но всеки според това доколко му се простира кръгозора... за един ще е голямо успокоение, че е в болницата, за друг ще е доста неспокойно.. Зависи от това какъв ти е начинът на живот, как гледаш на тия неща въобще. Всеки гледа логиката.. просто тя е субективна според този, който гледа. Simple Smile

# 551
Petia92, отиди на преглед за да се успокоиш. Бебчовците имат различна активност. Един ден много шават, друг ден по-малко. Не се шашкай, но за всеки случай отиди да те прегледат.
Относно окситоцина и аз предпочитам да свърши по-бързо историята с раждането и съответно нямам нищо против намесата. Все пак избираш да се довериш на хора, които би следвало да знаят какво правят. Simple Smile

# 552
Вие ще купувате ли пелени? Чудя се дали да взимам аз, казват че били много полезни и успокоявали бебето. Има в този сайт 3 тензухени и 1 бархетна пелена за 24 лева:

https://www.shushulka.com/магазин/пелени/комплект-бархетни-и-тензухени-пелени/

# 553
Аз от каката имам, но ще взема още един комплект. Пелените ми бяха пръв приятел - за завиване, за подсушаване. Много ги ползвах.
Аз също нямам нищо против окситоцина, така и родих първия път, отидох към 16-17 часа и в 23.45 бях родила.

# 554
Вие ще купувате ли пелени? Чудя се дали да взимам аз, казват че били много полезни и успокоявали бебето. Има в този сайт 3 тензухени и 1 бархетна пелена за 24 лева:

https://www.shushulka.com/магазин/пелени/комплект-бархетни-и-тензухени-пелени/

Аз съм взела но на друга цена виж във Вис Виталис..  Бархетни и Тензухетни мисля, че бяха 12 лв...

Общи условия

Активация на акаунт