Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 665
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Никога ама никога няма да разбера хора, които си мислят, че знаят повече от докторите 😁 Да отричаш нещо, което се прави за твое добро е все едно да си искаш да ти е гадно 😜 Моля ви имайте повече вяра в медицината, не може да раждаме като едно време бабите на полето!!!
Фокусирайте се в наистина важните неща, които са и много приятни. Подготовката за бебчето, пазаруване, подреждане вкъщи и т.н Simple Smile А за раждането да му мислят докторите 🤞
Казва се: УСПЕХ на доктора, късмет на родилката всичко да мине по вода 🍀

# 556
  • София
Пелени имам от баткото, поръчах си ги от алиекспрес. Цената беше супер, а качеството невероятно (много бях изненадана). Ше си гу ползвам тях.

# 557
Никога ама никога няма да разбера хора, които си мислят, че знаят повече от докторите 😁 Да отричаш нещо, което се прави за твое добро е все едно да си искаш да ти е гадно 😜 Моля ви имайте повече вяра в медицината, не може да раждаме като едно време бабите на полето!!!
Това ни е народопсихологията българска - всеки знае повече от другия... 🤷

# 558
  • Варна
Нали уж искаме да сме модерни мами 😂
Искам да ви попитам, извинете ако въпроса ми е смешен 😁 Каква е разликата между бархетни пелени и муселин 🙄 Вие и от двете ли взимате?
А също и как предвиждате кой номер памперси да вземете? Гледам по сайтовете номер 0 и номер 1 - за 2-2,5 кг. Аз май ще се спра на Памперс бялата опаковка, Премиум май се казват. Като не съм сменила в живота си нито един памперс до сега как да знам 😁 😀 🤣

# 559
  • София
Аз също започвам с премиум, към третия месец минавам на актив (обикновените). За размера се ориентирам така: винаги гледам бебето да попада в долната граница на препоръчаните килограми. Например памперс от 3 до 6 кила, стане ли бебето към 4.5-5 кг, взимам следващия размер.
Аз имам три вида пелени: бархетна - най-дебела, тензухена-най -тънка и муселинови - нещо по средата. Тънките използвам да правя сянка в количката понякога, че минава въздух през тях и да не се запарва детето. Също за възглавничка, ако повърне да сменя само пелената и тн. Муселина ми е много любим, използвам за завивка лятото, бархетната я използвам за преобуване, ако се наложи някъде да го сложа извън количката, постилам пелената отдолу и така.

# 560
Целта на тази тема не е ли да си разменяме съвети и идеи относно бебоците , а не да се нападаме една друга. Всеки знае сам себе си , кое му е добре и кое не. По добре да се съсредоточим към наближаването на така чаканото раждане на бебоците отколкото да се нареждаме кой колко знае и колко не. Лично мое мнение

# 561
Днес бях на кардиолог, изписаха ми конкор кор 2.5.  Някоя мама пие ли нещо такова? Казват, че не влияело на бебка.

# 562
Днес бях на кардиолог, изписаха ми конкор кор 2.5.  Някоя мама пие ли нещо такова? Казват, че не влияело на бебка.

Пия Допегит 3х1 и Небилет 1х1/2

# 563

Пия Допегит 3х1 и Небилет 1х1/2
и аз пих няколко пъти Допегит ама спрях

# 564
Аз съм утре на кардиолог и анестезиолог. Бързо ли се минава? При анестезиолога мина ли, там какво се прави, тест сигурно.

# 565
Аз съм утре на кардиолог и анестезиолог. Бързо ли се минава? При анестезиолога мина ли, там какво се прави, тест сигурно.
Някой Ви насочи да отидете на тези специалисти или сама така решихте

# 566

Ти в Щерев ли щеше да раждаш,или бъркам. Аз ще ходя на 8.05, ще се радвам да споделиш как е минало.

# 567
От болницата, дето ще раждам искат общ здравен статус от ЛЛ и зъболекар. ЛЛ ми направи ЕКГ и видя ускорен пулс. Прати ме на кардиолог. Преди 5 год. Бях при същата и ми откри митрален пролапс и от там синдром на преждевременно възбуждане или нещо от сорта. Пак ме прегледа на ЕКГ, пулса беше средно 103. Изписа ми този конкор кор, но ме притеснява че сваля и кръвното. А моето не е високо, днес по чудо след стабилна закуска беше 114/70. Иначе сутрин често е 90/60 или 100/70. Дано не ми повлияе много, че и без това сутрин съм като ударена с мокър парцал.
Иначе ми пусна урина, белтъка е отрицателен, но срещу глюкоза имаше +1. По принцип имам 3.8 захар, сутринта стабилно хапнах козунак, сладки, мляко с кафе и мед. Дано да не ми е повишена захарта... утре ще разбера.

# 568
Да, в Щерев. От доктора е направлението Ще споделя разбира се! 😊 Мисля, че ще дадат и документите за раждане за подпис. Да видим. Ти там ли ще раждаш the wolf? Simple Smile

# 569
А някоя мама с по-голямо дете да е повивала бебето като новородено, имам пред вид онова повиване където се увива в пеленка бебето като пашкулче? Питам, защото минала вече веднъж през филма с нервно и ревливо бебе, започнах да чета всякаква информация за спомагане на успокояването. Взех си книгата на Харви Карп - Най-щастливото бебе- където той дава 5 стъпки до моментално успокоение с цел максимално наподобяване на условията в утробата - повиване, обръщане настрани\по корем, шъшкане, подрусване и сукане (гърда, биберон). Та се чудех с това повиване дали ще се справя

Общи условия

Активация на акаунт