Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 658
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета.Аз съм в 31г.с и 5 ден.Днес ме приеха с изтичане на околоплодни води .Ще се мъчим да го задържим още малко моето момче.Стискайте палци

Успех и от мен! Стискаме палци!

# 616
Успех и от мен на жени, дано всичко бъде наред!  А относно упойката, може ли да ти я поставят в процеса на раждане и ако да, кога най-късно може да се случи това, ако знаете ще съм благодарна.

# 617
Да, тази епидоралната, която е, до колкото разбрах се поставя вече като има разкритие от поне 4 см. Ако греша моля да ме поправите.
А искам да ви попитам защо не трябва да се пие и да се яде още като започнат  контракциите. Все пак ако раждаш 10 и повече часове ще имаш нужда от вода примерно.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 18:58 от Tan4entze

# 618
  • София
Здравейте мами, отдавна не съм се включвала. Днес за първи път бях на запис на тонове. Връзваха ме два пъти, защото първия път бебчо спеше и не им хареса "кардиограмата" (както я наричам аз). След като хапнах и се разходих, даже риташе апарата. Grinning

Бях и на очен лекар, сама си го назначих, след като забравих да питам АГ на последния преглед. Правиха ми няколко различни прегледа и установиха, че диоптъра ми се е увеличил и че имам леко изтънена ретина, но това не било предпоставка за секцио. В документа ми пише, че няма противопоказания за естествено раждане.

Също да попитам как се проверява колко е разкритието и сега към края мери ли се шийката?? На мен последно ми я мериха в 6 м. с вагинален ехограф и от тогава не са.

# 619
Не се препоръчва ядене по скоро ако се наложи спешно секцио. А и от опит хич не ми беше до ядене. То и като знам какво става с вътрешностите ми, някак си не бих искала и стомаха ми да е пълен. Аз малко се бях обезводнила , като родих чак усетих устата си ужасно пресъхнала и с някакъв бял налеп.

Шийката я мерят с вагинален ехограф а за разкритие те проверяват с ръка. Гадничко е, особено ако си имала няколко часа контракции, ама не е чак болка за умиране.

# 620
Момичета вие вече ходите ли на прегледи и при доктора който ще ви изражда

# 621
  • София
Аз няма да избирам екип и просто ще отида в болницата когато тръгна да раждам.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 07:28 от ditmade

# 622
Здравейте момичета.Аз съм в 31г.с и 5 ден.Днес ме приеха с изтичане на околоплодни води .Ще се мъчим да го задържим още малко моето момче.Стискайте палци
Успех, дано го задържиш колкото се може повече и всичко да е наред.

# 623
  • София

Стиснати палци и от мен! Дано успеете да го задържите максимално!

# 624
Успех, дано го задържите по-дълго. Как разбра, че са води? Изведнъж ли текнаха или малко по-малко, от какво се е получило, знае ли се вече? Сподели, ако е удобно...

# 625
Стискам палци да седи бебчо максимално време.
Епидурална слагат след 4 см (за да са сигурни, че е тръгнало раждане и не са подготвителни контракции) та чак до към 8-9 см може да сложат. Аз отидох с 8 см разкритие първия път и тогава ми сложиха, дойде ми перфектно. Родих на втора контракция, общо 5 напъна. Не усетих изобщо после шевовете Simple Smile

# 626
Вчера ме хвана някакъв вирус с разстройство и по едно време усетих че все едно се на пишквам,но не мирише на урина(прозрачно и леко слузесто като се бърша).Както беше малко при ставане си тече. Ходих до спешния но ми казаха че имам води не си личи да е изтекло и да потърся някакви тестове по аптеките (били като превръзки и се оцветявало ако е вода.Съответно в Бургас никъде нямаше.Прибрах се и легнах нищо не течеше ,но вечерта пак е почнало по- малко.Днес ме прегледа моята докторка и ме прати за багажа и да ме приемат.Ако може да задържим още малко.

колко
Успех, дано го задържите по-дълго. Как разбра, че са води? Изведнъж ли текнаха или малко по-малко, от какво се е получило, знае ли се вече? Сподели, ако е удобно...

# 627
petrovajoana, стискаме палци за теб и бебчо! Дано те закрепят и да го поносиш още. Лежи си, почивай си и не се притеснявай! 

# 628
Успокоих се,като ми казахте за епидуралната. Попринцип предпочитам ако мога да мина без, не харесвам всякакви вмешателства в организма, но разбира се нямам никаква идея как ще се чувствам и затова имах нужда да знам,че има отворена вратичка ако все пак е непоносимо. Благодаря много!!!

# 629
petrovajoana, успех и от мен, всичко да се развие благоприятно Flowers Hibiscus

Относно раждането, силно се надявам да е естествено. Аз също се.чудя за тази упойка, има ли смисъл, няма ли. Във вторник съм на преглед и мисля вече да разпитам АГ за раждането, упойката и т.н., но не знам дали не е рано, в 32-33 г.с. съм. Вие в коя седмица говорихте за раждането?

Общи условия

Активация на акаунт