Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 630
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Изпращам много положителна енергия! Дано всичко да е наред! Аз като лежах за задържане преди да родя коментирахме с акушерките други казуси. Имали са пациентки с изтичащи (не изтекли) околоплодни и са ги задържали за около месец! Пожелавам да издържите максимално близо до термин! Кураж и позитивни мисли!

Вчера ме хвана някакъв вирус с разстройство и по едно време усетих че все едно се на пишквам,но не мирише на урина(прозрачно и леко слузесто като се бърша).Както беше малко при ставане си тече. Ходих до спешния но ми казаха че имам води не си личи да е изтекло и да потърся някакви тестове по аптеките (били като превръзки и се оцветявало ако е вода.Съответно в Бургас никъде нямаше.Прибрах се и легнах нищо не течеше ,но вечерта пак е почнало по- малко.Днес ме прегледа моята докторка и ме прати за багажа и да ме приемат.Ако може да задържим още малко.

колко
Успех, дано го задържите по-дълго. Как разбра, че са води? Изведнъж ли текнаха или малко по-малко, от какво се е получило, знае ли се вече? Сподели, ако е удобно...

# 631
Аз още не съм говорила за раждането и ме хвана яд, че не го направих по-рано. Сега ще съм на преглед чак другата седмица, когато ще съм 36-та седмица,тогава ще задавам въпроси.

А тези шевове доколкото разбирам се правят на много жени. Каква е точно причината за разкъсването, знае ли се.

# 632
Аз исках да говоря много по-рано за раждането, но ММ все казваше,че е рано и накрая се оказах в 36 седмица без да съм говорила, а преглед последващ може и да няма,тъй като най-вероятно ще родя :@ така чеее.... Говорете си отрано,ако можете, да не сте като мен неподготвени...
А между другото за приема на течности питахте по-горе. В болницата, в която ще раждам е казано,че е разрешен прием на бистри течности след консултирането с лекар. Тоест би трябвало да ти дават да пиеш по малко вода си мисля аз.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 23:56 от Анонимен

# 633
Шевове след естествено раждане са напълно нормални, особено при първо раждане. На повечето родилки се прави т. нар. епизиотомия - малък прав разрез от влагалището към околната тъкан. Това е с цел разкъсването да е право и лесно за зашиване след това. Също така се предпочита пред използването на форцепс. Ако не го направят този разрез, при излизане на бебето, разкъсванията са неравномерни и непредвидими и впоследствие трудни за обработка.
Разбира се, в някои случаи може и да не се налага.
Ако си естествено раждане може да ядеш и пиеш, каквото искаш... Все пак ти не знаеш точно кога ще родиш, че да стоиш гладна от предния ден. Не се яде и пие 12 часа преди коремна операция, каквато е цезаровото сечение.

# 634
За епидуралната упойка се консултирайте с лекарите, които ще са ви на раждането. Има немалко такива, които не могат да водят раждане с епидурална и съответно агитират родилките да не си слагат, измисляйки куп причини. На няколко мои приятелки им се случи лекарите да им казват Айде Айде няма смисъл ще минеш без- това за мен е крайно несериозно пред вид облекчението, което предлага тази анестезия в 21 век, в които сме , да не говорим, че спомага за хода на раждането и в повечето случаи спестява поне 50% от шевовете. Според мен решението трябва да си е чисто на родилката, но уви...
Иначе епизиотомия се прави, за да мине най-широката част на бебето с цел избягване на разкъсване, тъй като разрезът е правилен. Макар че мен с първото раждане лекарката прецени да не ме реже, защото епидуралната много добре ми беше отпуснала тазовото дъно и тя смяташе, че ще мина без шевове. В крайна сметка бебето излезе много бързо и имах леко разкъсване с три външни шева, които днес изобщо не личат, даже при прегледи при други АГ не можеха да повярват, че съм раждала. Моите шевове не ги усетих, защото епидуралната още ме държеше, иначе правят с локален анестетик, не било приятно, ама се преживявало.

# 635
От личен опит ще кажа: едно с едно раждане няма! Първия път като раждах влязох за нормално, не бях яла и пила вода повече от 12 часа. Мнооого повръщах на самото раждане, смъкнаха ме за секцио по спешност. Сега си ходех и се смеех и не бях разбрала, че съм направила 6см разкритие. Родих за 30мин от момента в който отидох в АГ.

# 636
  • София
Ох, с тази епидурална упойка. Аз съм твърдо ЗА нея и ще си я поискам веднага щом ме приемат в болницата, ама не да ме разубеждават и да си измислят причини да не го направят. Няма да раждам при конкретен лекар, а при дежурен. С ММ сметнахме, че е излишен разход, а и АГ, която ме следи не ми е супер близка и я виждам 1 път в месеца. Реално й имам доверие колкото на всеки друг АГ. При положение, че имам напълно безпроблемна бременност не смятам за нужно да избирам екип. Единствената ми тревога е с упойката. Наистина искам да ме обезболят и да не се противят, мисля си, че са задължени.

# 637
За мамите с бебета със седалищно предлежание:
https://www.facebook.com/908600255883761/posts/2149241581819616/

Най-новият лекар в Майчин дом Варна практикува външна верзия- завъртане на бебето към от седалищно към главично. Най-накрая и в Бг да започнат да го правят , в много държави се практикува, за да се избегне секцио.

# 638
При мен доктора ми каза какво ще напише за раждане в 30+5, тогава аз бях неподготвена да кажа, на мен ми се стори супер рано. Но пък следващия преглед ми е в 34+4,та' има време за разговори. Иначе за шийката, моята я мериха в 30+6 и беше 31 мм и ми казаха, че е добре, но тя в 24 седмица беше 33 мм, така че няма драстична разлика.

# 639
  • София
От личен опит ще кажа: едно с едно раждане няма! Първия път като раждах влязох за нормално, не бях яла и пила вода повече от 12 часа. Мнооого повръщах на самото раждане, смъкнаха ме за секцио по спешност. Сега си ходех и се смеех и не бях разбрала, че съм направила 6см разкритие. Родих за 30мин от момента в който отидох в АГ.
Искаш да кажеш, че първото е било секцио, а след това нормално ли?

# 640
  • Варна
Момичета, искам да изкажа мъката си Sad ММ е като облъчен от нещо 😁 Не дава нищо да се купува за бебетата, а аз вече имам дата за секцио края на м. Май (и може дори да не я дочакам) Добре, че мои близки приятелки ми подариха много дрешки, кошарки с обиколници, плот за преповиване, ваничка, сестра ми подари стерилизатор и комплекта за новородено на Медела с шишенце, подплънки и пликчета за съхранение на кърма. Точно заради последното поисках да купим още 1 шише (все пак ще имаме 2 бебока) а той не дава 😳 Много ми е странно, чак убидно Sad Вие до къде сте с пазаруването? Има ли такива, които ще купуват всичко след раждането? Моите роднини от негова страна всички са едни такива лежерни, на фона на майка ми и сестра ми, които искат всичко да купят,,,,

# 641
И моя се противеше,но го убедих да вземем най-основното,тъй като съм сигурна че той няма да се справи сам с пазаруването след раждането. Обясних му подробно колко неща ще са ни нужни и то от прибирането и го попитах : " ще успееш ли да намериш всичко, което искам и да го вземеш? " и той като се позамисли сам се предаде ха-ха .. Даже имам месец до термина и вече иска да вземем количката.

# 642
  • Варна
Браво, Мартина Simple Smile завиждам ти за зрелостта с която си подходила Simple Smile При нас проблема идва по-скоро от това, че той смята за много неща, че няма да са ни нужни Sad Обеждавах го 2 дни, че трябва да им купим шапчици за изписването 🤪 Той казваше:"Е нали е топло? За какво са им шапки" Тогава леко тайно от него поръчах по Интернет с доставка до сестра ми, тя да им ги изпере и изглади. Незнам как да се справя с ММ 😟 Много ми е мъчно винаги съм си мечтала как двамата ще сме ентусиазирани,,, И всичко това идва от факта, че вече 3ти месец почти лежа в болница за задържане и сметката ни тук е супер тлъста,,,, Няма пълно щастие 🙃

# 643
Моят пък е пълна противоположност... Единствено в началото ме пита кога ще е голямото пазаруване Joy Иначе всичко аз избирам, търся, поръчвам, с майка ми обикаляме магазини. Той само помага за пренасяне, сглобяване и др. по-тежки неща. Като му показвах дрешките и вика "ама те много малки, пък ние такава голяма количка взехме" Smile
 Аз започнах преди месец някъде, изчаках да съм в трети триместър. Това го спазих по мое си усмотрение.
Пробвай да му покажеш списъци от нета за нужните неща. Обясни му по подробно кое защо е нужно и за какво се ползва.

# 644
При мен пък се появи голяма чуденка. 🙄
Цялата бременност се следих в Щерев, но чак сега разбрах, че методите им за раждане са прекалено традиционни. Снощи започнах да чета за условията в Надежда като ми се сториха по ок, но след няколко коментара открих и доста негативни за някои доктори. 😶
Искам да направя правилния избор, но като че ли няма гаранция за такъв!

Общи условия

Активация на акаунт