Козунаци 2019

• 39 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • В най - голямото село
Снощи за пореден път козунака на Вени. Класика  bouquet

# 91
  • Тополовград
Не мога да отворя рецептата на Вени. Може ли да ми помогнете. Благодаря.

# 92
  • София
Пробвах с добавка две лъж. маскарпоне към млякото и виното като течност за козунака и съм доволна, сложих плънка сладко от боровинки, мармалад и малко марципан, ,

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 14:02 от мм

# 93
  • В най - голямото село
Не мога да отворя рецептата на Вени. Може ли да ми помогнете. Благодаря.
Опитайте сега.

https://www.facebook.com/VenetaMcNeall/media_set?set=a.349563015 … &l=b9f8c4882f

# 94
  • София
Може ли рецепта за козунак с мляко и вино?
И аз в събота правих репетиция, правих козунак по рецепта на Кулинарен елексир (обиконовен козунак). Само дето го правих с кафява захар и ориозово мляко, стана супер.

Искам да ви питам, как да разбера колко плънка да слагам. Този беше със стафиди и желирани лимонови корички. Уж сложих много, а после някак ми се губят в козунака. Искам по-богата плънка. Искам да направя и козунак с шоколадова плънка, въпросът ми е как точно - шоколад на парчета, течен шоколад или?
Simple Smile

# 95
аз за плънка слагам смес от: какао, захар, орехи, малко пр.мляко до каша /щото не искам да ползвам промишлени шоколади/. става супер, но зависи какво търсиш. дядо ми така правеше, аз копирам.

# 96
Марчева беше дала преди време нейната плънка с накиснато маково семе, какао още много други работи.

# 97
  • София
аз за плънка слагам смес от: какао, захар, орехи, малко пр.мляко до каша /щото не искам да ползвам промишлени шоколади/. става супер, но зависи какво търсиш. дядо ми така правеше, аз копирам.
Това е добра идея, ще го пробвам. Благодаря

# 98

Става ли като шоколад след като се изпече, или не? Защото и аз мисля да пробвам това

# 99
Ако може и Марчева да даде рецепта за плънката Simple Smile. Орехите не ми се връзват с шоколад/ какао.

# 100
Ако може и Марчева да даде рецепта за плънката Simple Smile. Орехите не ми се връзват с шоколад/ какао.

чиста класика си е това, как да не се връзват Wink могат да се пропуснат или да се заменят с други ядки.
на мен ми харесва тази плънка, стои като шоколадов пласт /вече зависи как ще се усучат и навият фитилите/.

# 101
  • Sofia
Момичета, вижте 1ви пост,  има и плънки.

Може ли рецепта за козунак с мляко и вино?
И тази я има в 1ви пост.

Става ли като шоколад след като се изпече, или не? Защото и аз мисля да пробвам това
Не заприличва на топен шоколад, ама на вкус си е чудно.

Пробвайте с малки дози каквото ви изкушава/хрумва, за да знаете. Че нали... въпрос на вкус...

# 102
Здравейте, ето го първият ми опит от вчера по рецепта на Морена. Беше супер,днес сутринта обаче ми е ронлив и не ми се „цепят” конците! Къде бъркам?

# 103
  • Sofia
Да не си го пекла по-дълго и да се е поизсушил повече.  И съхраняваш ли го завит с фолио за свежо съхранене или поне найлонов плик.
Аз го съхранявам във фолио и три дни все си е добър, после вече го няма...

# 104
Дидка-бандитка,това е плънка ,която използвам и е от нета с малки мои изменения.Количеството е точно за козунак -750г тесто,оплетен с 3 рула.
Всичко на блендер.
   100г сурови смлени орехи
   60г.кр.масло
   1.ч.л.есенция ром на Доктора
   2 с. л.светла кафява захар
   3-4 с. л конфитюр сини сливи (такъв имах)
   1.5 с.л какао
    2.3.ч.л.прясно мляко
    2.с..л захар Мусковадо
Всичко се смила на блендер ,разделя се на 3 и се нанася върху всяко руло

Общи условия

Активация на акаунт