Козунаци 2019

• 39 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Аз увеличавам сладостта на козунака, като всеки фитил го ръся със захар, преди да го оформя. Най- простия начин, вместо ползването на  подсладители. После ръся и след намазването с белтък.

# 76
Аз сложих сладко от боровинки,домашно и мнооого сладко. Снощи пекох до никое време,че и похапнах. Хареса ми резултата,въпреки,че и след като сплетох не искаше да се надигне и го включих направо да се пече. 😃 Изнерви ме. Но е вкусен,а как мирише къщатаа... 😍 Много обичам този аромат!
Ще го пробвам пак с брашно за баница и прясна мая,точно както е по рецепта,без да експериментирам. 😃🌺

# 77
  • София
 Привет! Направих няколко козунака с мармалад пълнеж, но ми се иска да пробвам с маскарпоне,  дали някой е правил? 

# 78
  • Балчик
denyil, страхотен е станал куличът!

# 79
  • София
Привет! Направих няколко козунака с мармалад пълнеж, но ми се иска да пробвам с маскарпоне,  дали някой е правил? 

Почти всички сме работили козунак с маскарпоне, ако не се лъжа го има на първа страница, ето го от мен , но съм го взела оттук.

https://recepti.gotvach.bg/r-46879-Козунак_с_маскарпоне

# 80
denyil, страхотен е станал куличът!
Безкрайно благодаря!То заслугата не е моя,а твоя(извинявай,че на "ти"),защото си ни предоставила рецепта и перфектни снимки с обяснения.От години го гледам и все не смеех да се пробвам да го направя,но се престраших и наистина е превъзходен,а и лесен.Още веднъж Благодаря!😘

# 81
  • Балчик
Разбира се, че на "ти", няма за какво да се извиняваш. Радвам се, че се е харесал.

# 82
  • София

Почти всички сме работили козунак с маскарпоне, ако не се лъжа го има на първа страница, ето го от мен , но съм го взела оттук.

https://recepti.gotvach.bg/r-46879-Козунак_с_маскарпоне

Еххххх...какви сте подстрекатели! Rolling Eyes Само с маскрапоне не  опитах. Сега, се запалих, и ще врътна половин доза, да го видя, Mr. Green

# 83
  • София
За козунак с маскарпоне имах предвид като плънка,пълнеж. Видях миналият Великден да предлагат в сладкарница Тея - козунак с крем от вътре маскарпоне. Бяха скъпи по 40, 50 лв ,но ми стана интересно как стой от вътре, дали е смесен със захар, как като се пече ще остане като крем или  пък после го пълнят/сега ми светна./.
  В годините  съм правила със сладолед/ вместо мляко, с шампанско заедно с малко пр мляко и основната рецепта ми е със мляко 200 гр и вино 100 гр .като комбинация - винаги така го правя. И сок от портокал добавям.
 Сега ме подсетихте да добавя малко напр две лъж.маскарпоне към млякото и виното като течност в тестото.Да видя как ще се получи...ще е мек като памук май.. снимката е на козунак с вино и сладолед/стара моя/

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 22:21 от мм

# 84
А дали може да стане козунак с крем малеби? Понеже малебито става по гъсто мислех си че може би би могло да се получи

# 85
На какво има вкус Кулича? Каква е разликата с козунака освен формата?

# 86
  • Балчик
Това си е пак козуначено печиво. Разликата е, че тестото е  по-меко. Вкусът му е по-изразен маслен. Аз козунаците ги правя или с мас, или със смесена мазнина, та  вкусът на краве масло ми е характерен само за кулича.
Също се слагат сушени плодове, но аз не харесвам, обичам само със стафиди. Сушени плодове слагам в традиционната сирна пасха.
Другото характерно е по- нежната структура, където не се "гонят" конци.
Аз вече пека само този и само с йвас. Уникален ми е на вкус.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post_18.html?m=1

# 87
Благодаря, Джемма.

# 88
Децата казаха,че било "вкусотия между кейк и козунак"...За мен е по-нежен от козунак.

# 89
  • Sofia
Децата казаха,че било "вкусотия между кейк и козунак"...
Точно същото си го помислих след описанието на Джема. Правила съм кекс с масло и структурата ми заприлича определено на него. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт