GoT 33 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН... Отдавна сме тук..

• 24 463
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Аз харесвам повече книгите, но пък мисля, че сериала се отдалечи значително и спокойно можем да изоставим кажи речи всичко от книгите. Също така мисля, че няма време за значителни обрати, след като дълго време ще гледаме и епичната битка. Каквото се е случило до тук, случило. Сега ще се поизтрепят малко, ще извадят някой и друг коз- кой меч, кой друго, и това е. Оцелелите ще се изпоженят по политически причини. Край
Дани- нас зрителите ни дразни с това, че все няма ясна визия за нещата. Чупи колелото и после се чуди какво да прави. Заобикаля се с хора, които са й приятели, но за народа носи само беди. Парадокс, че Санса извлече повече ползи от изпитанията си. От друга страна Дани нямаше особени избори в последно време...поосра се и на другия континент, а и щом се стреми към 7 кралства, трябваше да почне от някъде, защо не да помогне на Джон, който й дойде на крака.

# 181
  • Разпиляна във въображението
Санса точно стана равноправна с Джон, владетелка на Севера, и се появи отново някоя над нея, с която трябва да се съобразява.

# 182
  • Варна
rummi_pl, обожавам го и аз сериалчето, не сравнявам въобще с книгите! Има една камара разминавания и тук всички си ги знаем, затова си има и съвсем отделна тема, където се обсъждат книгите, тук търсим просто препрадки към тях. Дали на Рамзи булката била Санса или някакво там слугинче представено като Санса, дали Лейди каменно сърце ще се появи или не, дали вълчището на Аря ще ни го представят като главатар на глутница или самотна там лутаща се вълчица мен лично не ме бърка, гледам си сериала, а към книгите няма и да посегна дори и да си довърши поредицата, защото ми писна да го чакам да му дойде музата и да си донапише томовете. Препрадки към книгите правим единствено и само защото много от нещата в сериална изглеждат претупани, неизчистени, логически невръзващи се с нищо. Остани си в темата и си я следи просто чети по диагонал ако много пък толкова досаждаме, повечето сме го приели вече, че два съвсем различни романа следим, единия на екран, другия на хартия. Единственото, което обединява двете неща е основната идея на автора и съсценариста и зараждането на интригата в САМОТО и начало - дракони, бродници, хора, интриги, стремеж към надмощие и крайната развръзка в крайна сметка. И точно там чоплим, идеята нищим, а не подробностите, не виждам някой да се е оплакал досега, че в книгата на Церсито косити и били описани като гъдрави прожинки, а в екранизацията вълнообразно начупени.

# 183
И точно там чоплим, идеята нищим, а не подробностите, не виждам някой да се е оплакал досега, че в книгата на Церсито косити и били описани като гъдрави прожинки, а в екранизацията вълнообразно начупени.

JoyHug

Аааа, не ми беше целта да се оплаквам Hands V
Наслаждавам се на сериала. Всъщност чакам с нетърпение да свърши. Малко ме позагубиха с това две годишно прекъсване, но пък много мразя да оставям недовършени неща Grinning

# 184
Санса точно стана равноправна с Джон, владетелка на Севера, и се появи отново някоя над нея, с която трябва да се съобразява.
Да това и бедата на нея. Половината време се съобразяваше с Церсей и Джофри. Избяга от тях - съобразяваше се с Рамзи. хайде стана владетелка, улегна си на мястто- нахлузи й се Дани. донякъде я разбирам Санса.
Дани не мога да я разбера. Провали се на едно място (Робският залив) и си мисли, че ще я приемат с отворени обятия на друго. После се провали в кампанията си на Юг. Накрая идва на Север и се чуди защо не я обичат? преследват я миналите и грешки и неуспехи . Как трябва да гледат северняците на една кралица, която е гледала как убиват брат й и която е избила цял един град  в Робския залив за да си намери  армия  от роби? Дани преди да се изгражда като пълководец, трябваше да се изгради като личност. Баристан й даваше поучения, а тя не искаше  да слуша за грешките на Ерис.  вироглава е.
П.С. когато Робърт бе в земите на Нед, малко-много се съобразяваше с него. Ако бяха наредили да убият Аря, докато още бяха на шийката, 20 000 души щяха скочат. Денерис не би следвало да подронва авторитета на Санса в Зимен Хребет .като отиде Санса в Драконов Камък - да прави каквото си иска.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 11:54 от Джон Сняг

# 185
  • Варна
Малко да ви отклоня от дискусията около държанието на едната и на другата владетелки, които се джафкат, че и една трета подмолна с нейни си амбиции и въртене на женски интриги да не напомням, но скоро май ще ни напомнят какви ги плете и тя. Коя на Севера, коя на цял Вестерос, коя и небето вече иска да завзема... да не уточнявам.

С много повече внимание наблюдавах срещите между врагове (надявам се бивши врагове) или дълго разделени физически приятели. Аря искрено се зарадва като видя, че Джендри е жив и как доволно се усмихна с половин уста ама и с овлажнен поглед, той пък от своя страна по-късно започна да пелтечи и да заеква, когато тя лично го посети в ковачницата. Материал имат доставен им от Драконов Камък, той като ковач умения има, тя също се доказа, че би могла да борави с каквито и да е оръжия - чуден екип са просто, че и си се харесват тайничко (все пак малко ли преживяха). Силен беше моментът и със срещата и с Хрътката и какъв диалог му спретнаха, не по малко силна сцена, силно беше също как изненада Джон в гръб и се прокрадна съвсем безшумно, докато Джон стоеше уж сам със себе си пред язовото дърво. Ако е загубил Дух, тя ще се превъплати в тази роля - вярна, пазеща, безшумна като духчето Каспър и пазеща гърба му... поне си пожелавам нещо такова, нищо че е прекалено по детски наивно. А Джайм как смръзна като си засече погледа с Бран.... лелеееее ще бъдат наистина епични и много интересни всички тези моменти, когато ще трябва да се съюзяват един друг и взаимно мразещи се, и взаимно обичащи се хора.

# 186
Уви темата си беше много хубава преди да дойде Джони и да почне да вади неща от книгите, да брои армии и т.н.
А това ново 20, не, направо 40, че тайнствена раса научила Валирианците как да гледат дракони, wtf.....

Сериала одавна не е по книгите. Спрете с тия сравнения.
Тук големия враг няма да е КН, той е просто страничен куест за някои от играчите. Самите HBO си сложиха супер нелогичния слоган "За трона" не е случайно това.

# 187
  • Варна
Брат й си беше алчен боклук. Аз си мисля, че тя и да искаше нямаше да може да го отърве. И аз да бях, и аз щях да го гледам как мре.

# 188
Джайм как се смръзна наистина беше много хубав момент.
за съжаление просто не виждам как ще го развият? Бран вече е на съвсем друго ниво, и вероятно ще му прости, особено ако се е бутнал сам. Много ме дразни Бран, един студен е станал. Той е вторият филмов герой който искам да умре освен Денерис. (Денерис и в книгите искам да умре, невероятно ме дразни).

?@ High Speed Брат й си беше боклук, но въпроса е какво послание изпращаш. Много от добриет намерения на Дани, могат да се тълкуват по твърде спорен начин. Освен това нека не забравяме, че Визерис бе озлобен, защото бе роден привилигерован и после рязко му отнемат живота и стандарта, наемниците му се подиграват в очите и му казват че са на негова страна, но няма пари, магистрите а архоните го гонят от домовете си и накря му се налага да продава сестра си, на някакъв варварин за да купува подкрепа. Дори си беше продал короната, за да ги изхранва. Трудно е да не се озлобиш.

на трона теоретично може да седне и Кралят на Нощта.... битката ще е жестока.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 12:37 от Джон Сняг

# 189
  • Вестерос
Малко снимки

Какъв е щастлив Регал Grinning Grinning

Скрит текст:

Двамата Флюбени
Скрит текст:

Аря и Джон

Скрит текст:

# 190
Това  влюбване - между другото -  много претупано ми дойде. кога се видяха Джон и Дани, кога спаха заедно, кога се влюбиха.  тук ДиД ни пуснаха по скоростната шанца.

П.С. поне ефектите им на открит терен са добри. Миналия сезон - с мечката. Този път -  с летежа на драконите.

# 191
Ми ти да не мислиш, че са пътували половин ден по море до Зимен хребет Joy

# 192
Нищо не мисля. просто цялото "влюбване" ми идва претупано. Дани вижда разгърден и наранен Джон, те правят секс, в последната серия на 7 сезон, и в първа серия на осми вече са влюбени. Защо ли си въобразявах, че любовта не се изчерпва със секса? липсва ми емоцията.

Аря пък на мен не ми допадна как се държа в епизода. Стори ми се  страшно неестествена. дори Бран ми идваше по-естествен, а това значи много.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 12:50 от Джон Сняг

# 193
Дани винаги се е заобикаляла с любовници Simple Smile много смесва работата с удоволствието Simple Smile ела па в книгите. А Джон е готов на всичко в името на крайната цел, какво е един секс и малко театър. Какво те изненадва толкова.

# 194
  • Варна
Актьорите, че са слаби, слаби са.. Но това са все пак крал и кралица, няма как да се държат като влюбени хлапаци, пък и двамата преживяха доста.
Предадоха ги многократно, когато всичко това ти е минало през главата, не може да се влюбиш без да си имаш едно наум.

Аря също индиректно заплаши Джон, предадеш ли Старк - не разчитай на мен.
Жалко, че Джон нямаше възможност да отговори, когато Дани каза, че няма да търпи отношението на Санса.

Общи условия

Активация на акаунт