АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Благодаря ви,
аз разбрах за бебонка в първия ми месец на новото място.
Така или иначе бих предпочела спокойствие пред работа в подобна среда.

Спокойна вечер, бъдещи мами

# 106
Здравейте и от мен, доста сте изписали. Аз също пия магнезий, но не съм усещала никакви контракции до сега. Напоследък доста хапчета изписват лекарите, но аз лично пия каквото ми кажат, дори да не съм много съгласна. Дай Боже да си изгледаме здрави бебчтата до термин. Много се вълнувам, искам по- бързо да идва вече август. Започнахме лека полека с покупките и вече е още по интересно Hug

# 107
Здравейте, Честита Цветница, желая на всички празнуващи здраве и щастие!
По темата с магнезия, заради която бях блокирана от групата във фейсбук, понеже мнението ми е различно от това на админката и с риск пак да ядосам някой..Искам да кажа, че според мен няма никаква нужда от притеснение, защото аз никъде до този момент не съм прочела информация, че магнезият е вреден. Аз спортувах активно преди да забременея доста време, мъжът ми е спортист и състезател и двамата пием магнезий от години без да спираме, като забременях прочетохме доста научни статии и изслушахме подкасти на тема добавки по време на бременност и никъде нямаше такова твърдение, че той е вреден. Това, че лекарите в БГ са единствените, които тъпчат с добавки, защото магнезият е добавка, не лекарство, не е вярно..Аз съм в Холандия, на интейк интервюто акушерката ми каза, че това е страхотно, че пия магнезий, защото помага на мускулатурата да се адаптира към промените, помага при безсънние и т.н. освен това, в моя случай, се оказа, че формата, която приемам ми помага и за проблемите със стомаха. Тук ми казаха, че дори не трябва да го спирам преди раждането, защото помага за отпускане на мускулите и улеснява по някакъв начин раждането, но не значи, че няма да усещаш контракциите, защото те са различни като започнеш да раждаш..Магнезият е минерал, формата му на приемане има значение по отношение на усвояването, но мисля, че лекарите в БГ, особено по-младите поколения, вече са доста запознати и четат и се обогатяват, и знаят какво да изпишат.
Съжалявам за дългия отговор, но не мисля, че има причина за притеснение! Радвайте се на хубавата Цветна неделя и много слънчеви поздрави от Холандия Simple Smile

# 108
Не съм лекар и не мога да кажа нищо категорично по въпроса, единствено ме притеснява това, че има различни мнения.

Mama Leone , доста е тъжно това с твоята позната Sad дано си износи бебчето до термин без усложнения. В такъв момент не бих се поколебала да пия каквото трябва,  разбира се, това е мое мнение.

# 109
На мен ми включиха магнезий (нутримаг 2х1) “за всеки случай”. Не се притеснявам, вярвам на лекаря си, а пък предната бременност я изкарах от край до край с това. Не помня колко рано и дали изобщо съм го спирала.
Решила съм да се доверя и не подлагам на съмнение всичко, което ми каже. По-спокойно ми е така.

# 110
По повод магнезия, а и като цяло всичко, което приемаме по време на бременност... Всеки си преценява дали и колко ще слуша лекаря/лекарите си. Повечето от медикаментите и добавките, които ми изписаха, са за всеки случай - инжекции Клексан, Аспирин протект, но шпа, Утрогестан и магнезий (до сега не съм усещала никакви болки и контракции). В началото това малко ме дразнеше, но се замислих, че не мога и не искам да рискувам на своя глава да ги спра и после евентуално да има някакви негативни последици. Вярвам на лекарите си и знам, че макар и тези хапове да имат някои отрицателни влияния, ползите ги надвишават. Така че всеки си преценява. Единствено се отнасям нехайно към пробиотика, който ми препоръчаха, и Имунолактона (имуностимулант), но то е защото покрай многото хапчета последните месеци нещо се бъгнах и често се давя с хапчета и повръщам, та се надявам, че не е толкова лошо, че не приемам тези двете.

Малко да помрънкам - напоследък ставам все по-лежаща - гърбът яко си боли и вече и този прищипан нерв под реброто... Ама ще търпя Simple Smile Хубава неделя от мен! Simple Smile Nature Sunny Flowers Cherry Blossom

# 111
Здравейте, Честита Цветница, желая на всички празнуващи здраве и щастие!
По темата с магнезия, заради която бях блокирана от групата във фейсбук, понеже мнението ми е различно от това на админката и с риск пак да ядосам някой..Искам да кажа, че според мен няма никаква нужда от притеснение, защото аз никъде до този момент не съм прочела информация, че магнезият е вреден. Аз спортувах активно преди да забременея доста време, мъжът ми е спортист и състезател и двамата пием магнезий от години без да спираме, като забременях прочетохме доста научни статии и изслушахме подкасти на тема добавки по време на бременност и никъде нямаше такова твърдение, че той е вреден. Това, че лекарите в БГ са единствените, които тъпчат с добавки, защото магнезият е добавка, не лекарство, не е вярно..Аз съм в Холандия, на интейк интервюто акушерката ми каза, че това е страхотно, че пия магнезий, защото помага на мускулатурата да се адаптира към промените, помага при безсънние и т.н. освен това, в моя случай, се оказа, че формата, която приемам ми помага и за проблемите със стомаха. Тук ми казаха, че дори не трябва да го спирам преди раждането, защото помага за отпускане на мускулите и улеснява по някакъв начин раждането, но не значи, че няма да усещаш контракциите, защото те са различни като започнеш да раждаш..Магнезият е минерал, формата му на приемане има значение по отношение на усвояването, но мисля, че лекарите в БГ, особено по-младите поколения, вече са доста запознати и четат и се обогатяват, и знаят какво да изпишат.
Съжалявам за дългия отговор, но не мисля, че има причина за притеснение! Радвайте се на хубавата Цветна неделя и много слънчеви поздрави от Холандия Simple Smile
Чакам с нетърпение АГ да ми го предпише, всяка година го пия и съм много доволна. По принцип пия биолектра но и друг да ми предпише не отказвам ☺️

# 112
По отношение магнезия - пиех го от преди бременността, защото съвсем аматьорски,  но активно се занимавам с indoor rowing/erging/ и при първия преглед при гинеколожката само уточнихме,че вече приемам и ми каза да продължа. Наскоро преминах на друг магнезиев препарат - познатия в темата магнерот, останах на същата доза засега. Честно казано, досега не съм имала някакви лични съображения към приема му, но ще ми е интересно,  ако има някакви медицински изследвания, да се запознаем с тях,макар че едва ли бих си позволила да не спазя лекарското ми предписание, по скоро за лична информация.

# 113
По отношение магнезия - пиех го от преди бременността, защото съвсем аматьорски,  но активно се занимавам с indoor rowing/erging/ и при първия преглед при гинеколожката само уточнихме,че вече приемам и ми каза да продължа. Наскоро преминах на друг магнезиев препарат - познатия в темата магнерот, останах на същата доза засега. Честно казано, досега не съм имала някакви лични съображения към приема му, но ще ми е интересно,  ако има някакви медицински изследвания, да се запознаем с тях,макар че едва ли бих си позволила да не спазя лекарското ми предписание, по скоро за лична информация.

Привет!
Не знам по колко пиеш, но в едно хапче Магнерот има наистина малко чист магнезий 32,8мг. А дневната препоръчителна доза е поне 300-400мг
Но, колкото и да приемаш пак е по-добре от нищо.
По скоро прочети за формите, в които се среща магнезият. Коя как се усвоява и тн. Така ще разбереш и Магнерот какво е, както и други магнезиеви добавки.

# 114
Я да питам нещо, имам от няколко дни от долу не нещо, ами направо мускулна болка между краката, четох че е от  разтягане, някой има ли подобна болка?

# 115
Я да питам нещо, имам от няколко дни от долу не нещо, ами направо мускулна болка между краката, четох че е от  разтягане, някой има ли подобна болка?

Не знам дали става дума за същото, аз от седмица насам съм като с мускулна треска точно между краката.. около костта и от вътрешната страна на бедрата най-горе.. като легна ме боли като се въртя, боли ме като се изправям.. ужасно е..
Но аз бях склонна да вярвам, че е мускулна треска или съм преразтегнала след тренировка..

# 116
Juls30, аз имам такава болка, доста силна днес, сякаш костите и мускулите долу имат мускулна треска. Отдавам го на многото и дълго пътуване тези дни, постоянно движение..
От утре обаче се отдавам на мързел, не искам да рискувам да се случи нещо неприятно.

# 117
Juls, и аз съм със същите болки. При мен са по-отдавна, може би защото съм с близнаци. Понякога направо ме срязва като се опитам да стана от леглото.

# 118
Докато сме захванали оплакванията,да измрънкам и аз. Кръвното ми все повече се покачва и започвам да се притеснявам вече. До преди няколко дни изобщо не се е налагало да пия Допегит,а последните 2-3 дни още сутрин със ставането съм със 140/90. Нямам търпение утре за прегледа и да видим малкият тропчо, че пак се вкарвам във филми с това кръвно 🙄

# 119
Я да питам нещо, имам от няколко дни от долу не нещо, ами направо мускулна болка между краката, четох че е от  разтягане, някой има ли подобна болка?

Не знам дали става дума за същото, аз от седмица насам съм като с мускулна треска точно между краката.. около костта и от вътрешната страна на бедрата най-горе.. като легна ме боли като се въртя, боли ме като се изправям.. ужасно е..
Но аз бях склонна да вярвам, че е мускулна треска или съм преразтегнала след тренировка..
Абсолютно същото което описваш, но аз за съжаление не мога да тренирам АГ не ми дава.

Общи условия

Активация на акаунт