АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 884
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте сладурки!Извинявам се,че бягам от темата,но вие решихте ли модел на количка?Аз съм се спряла на Nuna Mixx Suited и Icandy Apple!Питам,защото има мами които ще са за втори може и за трети незнам:blush:.Все пак имате повече опит.Вие какво мислите?

# 451
От коя седмица сме в 7ми месец? Роднините саамо това ме питат "Кога влизаш в 7ми?"
От 26та гс или 27ма гс?

# 452
На повечето таблици пише от 27

# 453
Не съм се спряла на количка, сигурно ще взема някое Косато или Мадъркеър втора ръка, само трябва да има опция за прекачане на борд отзад.
От 27ма мисля е седми месец, макар че аз съм
26+2 и Pregnancy+ казва, че съм вече в седми..
Може би трябва да си ги броя от 12то до 12то число, според датата на термина.

# 454
Аз също съм в дилема относно количката - да си ползвам старата тояга, да си взема нова ама някаква евтина за 5-6 месеца, когато ще купя друга или да си взема 2ра ръка mutsy...

# 455
Момичета, днес бях на ЖК и притесненията ми за жалост се оправдаха. Бях споменала, че съм с контракции от 20 г.с и въпреки многото магнезий и нош-па не мога да ги овладея до допустимо ниво. Та естествено най-големия ми страх беше да не скъсят шийката, но днес се оказа, че за 4 седмици се е скъсила от 37мм до 32мм. АГ ми каза, че все още не било толкова притеснително, но че не можем съвсем да неглижираме този факт, изписа ми Утрогестан и след 2 седмица пак ще ходя да я мерим. При вас каква е дължината на шийката? Какво казват вашите лекари? В понеделник ще съм точно 26 г.с...

# 456
  • Пловдив
Днес и аз бях на АГ (моето си този път) и ми предписа 1 седмица да пия Магнерот заради опъванията. Но пък беба се е обърнала и сега е седалищно и може това да е причина. А другата седмица ще ида пак за измерване на шийката и т.н. Дано всичко е наред.
За бебешко парти - май ще правя малко преди да вляза в 9-ти месец,понеже чакам най-добрата ми приятелка да си дойде от Шотландия .
Количката още не е избрана... отчайвам се вече 😂

# 457
Момичета, днес бях на ЖК и притесненията ми за жалост се оправдаха. Бях споменала, че съм с контракции от 20 г.с и въпреки многото магнезий и нош-па не мога да ги овладея до допустимо ниво. Та естествено най-големия ми страх беше да не скъсят шийката, но днес се оказа, че за 4 седмици се е скъсила от 37мм до 32мм. АГ ми каза, че все още не било толкова притеснително, но че не можем съвсем да неглижираме този факт, изписа ми Утрогестан и след 2 седмица пак ще ходя да я мерим. При вас каква е дължината на шийката? Какво казват вашите лекари? В понеделник ще съм точно 26 г.с...

На ФМ ми я измериха 30мм и нищо не са ми изписвали. Каза, че всичко си е нормално. Но аз нямам контракции, слушай си АГ-то и бъди спокойна Hug

# 458
PrimaCvetelina, аз съм поканила приятелки, кумата и двете майки. Сестра ми живее в чужбина и няма как, в града нямам други близки роднини жени... Общо 22 човека Simple Smile Имам си списък, да. Пратих го на момичетата, които ми организират партито и те вече сами са си разпределили коя какво да вземе. Изрично казах, че ако някоя няма възможност, да вземе един лигавник и това е, за мен е по-важно да се съберем и позабавляваме, защото после ще ми е прекалено натоварено (предполагам) за толкова голямо парти. Няма да правим погача, прощъпулник (или там както се казва) и кръщене, така че това ми е партито, следващото вече ще е за първата годинка. Simple Smile А реших да го направя толкова рано, защото вече съм +11кг, започва все повече да ми тежи и не мисля, че в 8 месец ще съм достатъчно подвижна за парти. Или ако успея в жегата да се довлача, надали ще мога да се забавлявам яко, а сега все още се чувствам добре. А и знае ли ги човек тия момченца кога ще решат да излизат. Simple Smile
За количката - май ще вземем на 17.05 от намалението в Хиполенд. Тази, която искаме ще е с почти 400лв по-евтина... Първоначално искахме втора ръка, но този уикенд окончателно решихме нова - ММ цял следобед бута единична количка на приятели и реши, че не иска втора ръка.
За месеците - най-лесно си го смятам по деня на термина. На 21-во число всеки месец влизам в нов месец. Simple Smile
Досега не съм имала контракции или поне не съм разбрала, последно шийката ми беше 35мм и АГ каза, че е ОК. Ще поискам в петък пак да я измери, за всеки случай. Mirra, слушай лекаря, ако трябва повече почивай и бъди спокойна! Simple Smile

# 459
  • Благоевград
Привет мамчета! 💋
От коя седмица започват следенето на тонове на бебчовците?

Привет. При мен вече започна следенето на тонове миналата седмица (бях в 26 г.с.). Страхотно е да чуваш сърчицето за цял половин час и още по-хубаво като накрая ти кажат, че всичко е наред. За сега ми каза, че трябва да ходя през 2 седмици.
Шийката при мен беше скъсена около 30 мм в 16 г.с. Слагах Утрогестан вагинално и при последния преглед беше около 34 мм. Не съм имала специални предписания от доктора и не съм лежала, но и не се претоварвах.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 23:02 от Nana1989

# 460
  • София
Да дам отчет и аз - днес бях на ЖК, малката е вече 1040 грама и уж всичко е ок, цял ден съм супер щастлива от това въпреки проблемите ми на работа. Като цяло говорих с АГ-то и от края на месеца ще излизам в болничен за 1 месец и после застъпвам с този преди термин.
Относно килограмите вече +9 и отгоре Sad със сигурност  добрите резултати от обременяването с глюкоза и отпускането в яденето на сладко и тесто няма да помогне в тази насока.
За дрехите бях си взела още в 4 ти месец 2 клина - един от лидл и един от H&M и си ги нося с по широки блузи за небременни. Още в началото нямах шанс да си влезна в почти никоя моя дреха - като цяло носех дрехи по мен, а наддадох много още в началото. Кумицата ми даде някои дрехи за бременни, взех си и по свободни рокли, но спрямо времето не знам кога ще стигна до тях - аз съм си зиморничава Simple Smile Миналата седмица си взех и едни дънки втора употреба за разходка с кучето Simple Smile
И последно за шийката - тука ми е много относително. На втората фетална с вагинален ми я измериха 30мм, а 20 дни по-късно с нормален АГ каза че е 40мм. Като цяло ми е ясно, че с вагинален е по-точно, но АГ с вагинален преди 2 месеца пак си я изкара 40мм (може и от ехографа да е - там винагими изкарват и бебка по-голяма отколкото при другото ми АГ по ЗК).

# 461
Аз бях с контракции от началото на 5 месец,сега съм ок и всичко е наред.Нямам скъсяване на шийката на матката.Ходя на преглед всяка седмица.Но пия една чанта хапчета Утрогестан 2х2 вагинално,Алеракт 2х1-това е хранителна добавка,Магнезиев диаспорал 300- 2х1сашета,Но шпа 4х1(понякога го заменям със Спазмалгон-разрешен от АГ)Фемибион 2 и Биозин мама.Поразпитах,защо магнезият ми е на прахчета и бях изненадана,че когато е на прах е по лесно усвоим от организма.Та ще си ги пия всички май до края на бременноста.

# 462
От коя седмица сме в 7ми месец? Роднините саамо това ме питат "Кога влизаш в 7ми?"
От 26та гс или 27ма гс?
Моя АГ ме следи с лунарните, мисля че с тях се влиза в 25 седмица

# 463
  • Varna
Аз си ги смятам в календарни месеци. Този месец по изключение се съвпадат датите на термина и 27г.с. За шийката в неделя беше 36мм. Док каза че е идеална.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 07:15 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 464
За шийката все ще питам док и все забравям. Надявам се щом нищо не е казал значи е наред,че при всичките филми в главата ми още само за нея не съм почнала да се притеснявам Grinning
Месеците и аз ги смятам чрез термина- на 13-ти влизам в нов месец,иначе с лунарни и календарни съвсем се обърквам

Общи условия

Активация на акаунт