АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 882
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Шийката по принцип може и да е по-къса, не е задължително да е по един и същи начин. Например, при мен в 24 г.с.  беше 33 мм (с вагинален ехограф), в 31-ва беше 31 мм. От 16-та седмица пия магнерот 3х1, заради контракции, които беше засякъл АГ на преглед. Нищо допълнително не са ми изписвали, според АГ-тата на които съм ходила се счита за нормално.

# 466
И аз все забравям да питам за шийката, как ви я мерят?

# 467
  • Varna
С вагинален ехограф

# 468
На мен първия път ми я мери на ръка като мисля, че пъхна нещо, ама не видях - направи го бързо и понеже беше доволна от резултата, не обърнах внимание. Втория път още докато гледа бебетата с коремния, видя и шийката с него и каза, че няма смисъл да ме бърка от долу, защото всичко изглежда добре. Но да добавя, че не съм имала контракции, може би затова е по-лежерна моята АГ, знам, че шийката най-често се скъсява при контракции. Оф, утре съм на преглед, дано вече започне да мери тонове и да ме вика по-често. Винаги толкова ухилена си тръгвам от кабинета, дано след всеки преглед за всяка от нас е така! Simple Smile

# 469
На мен първия път ми я мери на ръка като мисля, че пъхна нещо, ама не видях - направи го бързо и понеже беше доволна от резултата, не обърнах внимание. Втория път още докато гледа бебетата с коремния, видя и шийката с него и каза, че няма смисъл да ме бърка от долу, защото всичко изглежда добре. Но да добавя, че не съм имала контракции, може би затова е по-лежерна моята АГ, знам, че шийката най-често се скъсява при контракции. Оф, утре съм на преглед, дано вече започне да мери тонове и да ме вика по-често. Винаги толкова ухилена си тръгвам от кабинета, дано след всеки преглед за всяка от нас е така! Simple Smile
На мен личния АГ не ми е мерил шийката с вагинален ехограф, предполагам обаче, че я следи.. Тези цифри ми ги измериха на извънредни прегледи на дежурен кабинет с вагинален. На мен за тонове ми каза да ходя след 34 г.с., за по-сигурно.

# 470
  • Varna
На мен с коремен ми е изскараха на долната граница още в 14г.с. После минах през още трима лекари и се оказа че всичко ми е наред. Естествено не стъпих вече при тази док...

# 471
  • Пловдив
При мен в началото всичко било в норма. После е имало само преглед с коремен,но другата седмица ще има и вагинален ,за всеки случай. Иначе смятам да се запиша да ме следят през последния  триместър на частно в болница Селена,където съм решила и да раждам. Остана само да реша днес до обяд при кого искам 😁

# 472
За тонове не съм питала сигурно края на 8 месец ще са, шийката не знам колко е 😂 ама щом нищо не казва значи е добре. Общо взето моя преглед минава за 10 мин не разпитвам нищоо,казва всичко е наред с бебка и това е  ❤️

# 473
  • София
Привет! Шийката при мен я мериха с вагинален ехограф преди повече от месец, когато имах контракции. Тогава 4,7 я изкараха - явно доста добре, защото повече не е ставало на въпрос. Но и след 2x1 Алеракт и 2 Магнерота в допълнение дневно контракции нямам вече.

Аз да се отчета, че бях на ЖК. Бебка расте, отговаря си на седмицата, но явно от сега проявява характер, защото беше в някаква безумна поза - нещо средно между седалищно и напречно. Ако се съди по ритниците - мисля, че от Великден насам все така се върти, над пъпа досега не съм я усетила. Не е проблем (поне ме увериха, че няма риск да ми изтекат води или да тръгне да се ражда), ама честно си казвам, че за мен не е приятно. Нощес на няколко пъти се будих с подскок от ритници в някаква много болезнена точка ниско долу.
Хубавото е, че поне откъм растеж на бебето няма индикация за гестационен диабет - кръвната ми захар варира от 4,3 до 5,8. Водите ми са в норма, но на горна граница. Ще видим как ще е в бъдеще.
Аз още хапове ще пия, заради понижения хемоглобин. Малко е под границата засега, но и за това ще трябва да се вземат мерки.
Каквато съм разсеяна  забравих да питам за валериан дали може да се пие, както и от много чудене за болничен така и не си поисках - явно юни месец пак ще го мисля.

# 474
  • Ямбол
И  пак да питам, ако някой има идея - явно тези дни ми е тръгнало да събирам мнения за билки, хомеопатия и т.н. Има ли нещо леко успокоително, което да е безопасно при бременност - валериан, бахови капки и пр.? По принцип нямам проблем със стрес, нерви и т.н., но в училището на дъщеря ми се заформи много сериозен проблем и адски се напрегнах, чак кръвно качих вчера (както ви мрънках преди това, че ми е ниско).
Капки на д-р Бах може, те са безвредни, но виж дали ще ти действат. Аз ги пробвах, при мен нямаше никакъв ефект. Валидол знам, че може по един на ден. Може да пробваш и с ментов чай също по един на ден.

Валерян не може, на мен ми изписаха рескю пастили на доктор Бах

# 475
  • Варна
За тонове не съм питала сигурно края на 8 месец ще са, шийката не знам колко е 😂 ама щом нищо не казва значи е добре. Общо взето моя преглед минава за 10 мин не разпитвам нищоо,казва всичко е наред с бебка и това е  ❤️
И аз съм така. Даже имам чувството , че доктора ме мисли за социопат Grin като каже „всичко е наред” и аз една такава вкаменена...отвръщам -добре  Joy , а вътрешно всичко  крещи „суууууупер, ураааа, ох, слава Богу и т.н.”
Записах час за ФМ за другата седмица на 16.05, пак при д-р Цонев в „Темелков”.
Аз вече получих своя подарък изненада. Благодаря на организаторите за пофесионализма Flowers Bouquet

# 476
Аз вече получих своя подарък изненада. Благодаря на организаторите за пофесионализма Flowers Bouquet
- как го получи? и какво е? Аз все още нищо нямам.. дори смс няма.

# 477
  • Варна
Danito87
Скрит текст:
вчера получих съобщение по вайбър от Спиди, че имам пратка до адреса, който дадох. Потвърдих заявката и днес ми я доставиха - крем NIVEA BABY

# 478
Споделете от къде ги печелите тия неща, да се набутам и аз в някоя подобна схема Joy

# 479
Здравейте! Колко много сте изписали, не съм писала скоро, но ви чета Simple Smile За дрехите за бременни имах голям късмет, че братовчедка му на моя мъж беше бременна миналата година по същото време, тя е моите размери и ми даде доста панталони, клинове..За блузи, все още се побирам в моите си..Иначе свекито ми подари две рокли, които мога да си нося и след това и майка ми ми подари една рокля..Нямам намерение да инвестирам в дрехи..Но си купих сутиен за кърмачки и още един друг..Многооо са ми порастнали гърдите и вече съм 3 размера отгоре..Бебка много шава, рита, върти се и даже като и говоря ми отговаря с шутове. Днес си получих кръвните резултати и хемоглобинът ми е паднал още, започнах от 7 сега е 6.1 и акушерката ми се обади да ми изпишат някакъв медикамент Ferrofumaraat, не знам дали го има в БГ. А по отношение на подаръците, тук в Холандия има много акции за безплатни подаръци, сега си чакам от застрахователя Pregnancy box, в която има супер много неща, от един магазин, в която има много дрешки и от един друг магазин, в която има дрешки и някакви изненади. Мм каза, че съм станала типична холандка, само да видя да пише gratis и вече съм там..
За кг..най-накрая започнах да качвам, 25г.с и съм почти +2 Simple Smile
Съжалявам за дългия пост - поздрави и усмивки за всички бебоци и мами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт