АВГУСТинки 2019 - тема 9

• 30 581
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
И ние такова легълце и поръчахме, нашето е с две нива на матрака и регулируема решетка, като могат да се махат и отделни пръчки на решетката.

# 616
  • Бургас
Здравейте момичета!
В 28г.с +4 съм, и ми казаха че на бебка коремчето било съвсем по-мъничко...
Препоръчаха ми да хапвам и повече белтъчини.
На 3д всичко беше абсолютно нормално и сега малко се стреснах.
На някоя от вас случвало ли се е? Disappointed

# 617
Ние избрахме за първите месеци от тези, които се долепят до леглото на родителите, а за после, живот и здраве, ни харесват стандартните креватчета, т.е. без шкафчета. Може би, защото ни напомнят на нашите кошари едно време, знам ли.
На козметика не съм се спряла още, нито дрешки и аксесоари, започнахме от по-обемните покупки и оставихме другите за по-нататък. Взела съм си книгата на Хедра за кърменето и скоро ще я почвам, белким ми се поизясни в крайна сметка ще ми трябват ли помпа и шишета със съответните уреди (силно се надявам да ми се получи да кърмя).

# 618
Поръчах си същата кошара с механизъм за сваляне на решетката. Мисля, че ще е по-удобно и едва ли има вероятност детето само да я свали, също така има и заключващи механизми, ако се окаже някой малък гении. За козметиката и аз съм се спряла на Uriage. Изглежда малко скъпа, но стига поне до 4-5 месеца и като пресметнеш цената и спрямо срока за който я ползваш е доста поносимо. Има стартови комплекти, които излизат много по-евтино отколкото ако закупиш нещата поотделно. Моя позната използва само Uriage от самото раждане и бебето (7месечно) никога не е имало кожен проблем, не се е подсичало и тн. Вярно че всички са различни, но все пак..

# 619
  • София
За козметиката и аз се чудя още - с дъщеря ми ползвах предимно Мустела като беше бебе и бях доволна (но пък и при нея АД се прояви няколко години по-късно). От някакъв момент нататък Биодерма ми станаха фаворит, към момента май вече всичко сме пробвали и ми е голяма каша кое е най-добро - при всички случаи ще е специализирана медицинска козметика.

Аз да се похваля, че обременяването с глюкоза ми се размина - поне засега Simple Smile. Ако по някакво чудо успея още 2.5-3 месеца да овладявам вълчия глад нещата ще се получат.

# 620
  • София
Alex.Dobby, аз съм 28 г.с., бях преди два дни на преглед при моята АГ и тя каза, че бебето е 1.4 кг и всичко е супер, макар че коремчето му е малко по-малко. И въпреки това, нищо не ми предписа като лекарства.

Относно бебешката козметика, на Бебемания имаше голямо намаление на Мустела - ние взехме комплект чанта с Измивен гел, Лосион за тяло, Масажно олио, Шампоан и Крем против подсичане.

# 621
Звънях на моята аг за проблема със запека и ми изписа дуфалак, за сега и аз съм доволна.
Понеже виждам, че сте напред с покупките, някой може ли да ми покаже какво одеялце или пеленка е купил или възнамерява да купи. Всички ми се струват крайно неподходящи за август, а това бебе трябва да се покрива все пак, пък и за изписването също.
Иначе да се похваля, че поръчах малко дрешки от хм и нямам търпение да дойдат Heart Eyes

# 622

Тези двете съм взела страшно меки от един сайт в Facebook.
Аз да питам вашите бебоци активни ли са? Че моята май го раздава мързелана на ден ако се обади 5 пъти ще е добре 😂

# 623
Ох,болна тема с това чакане да мръдне. Явно просто не е толкова активен,но ме  побърква

# 624
По гръб лягам, сладко ям е нищо 😕 побутвам стомаха че да се обади и ако тя реши леко почва да шава тогава пък ме почва съвеста защо  я будя и си викам тя ще ми го върне.

# 625
За козметика, аз четох супер много, разглеждах, защото искам да е направена от натурални съставки и за сега съм се спряла на:

Това измивно - https://www.amazon.com/Dr-Bronners-Pure-Castile-Liquid-Soap/dp/B … d7f5dbbda6afaf106
Крем за подсичане се колебая между няколко марки Earth Mama и Burts Bees Baby.
За мокри кърпички: Water Wipes и може би новите на Памперс Pure
За памперси: Naty или Памперс Pure (но още не съм ги проучила достатъчно)

Може ли да ми кажете за с каква цел се използват Лосиона и Олиото? И двете ли са необходими?

Моята беба е много активна, даже ме буди нощем..Казват, че какъвто режим има в корема, такъв имат и като се родят, моето ще е вечерна/ нощна птица.. Simple Smile

# 626
Juls 30 много сладки пелени, ще ми пратиш ли на лично линк да видя за момче дали ще си харесам

# 627
По гръб лягам, сладко ям е нищо 😕 побутвам стомаха че да се обади и ако тя реши леко почва да шава тогава пък ме почва съвеста защо  я будя и си викам тя ще ми го върне.
Същата работа съм. Като не го усетя известно време и започвам да откачам. Пробвам с бутане, сладко, пиене на нещо студено,обаче човека си е с характер от сега и мърда когато той реши ,не когато го бутам аз

# 628
Моето бебче е най-активно привечер и вечер.През 17 г.с.ми бяха казали,че стомахчето му било много малко.В последвалите прегледи всичко си му беше наред.Сега пък било едричко...Ще видим занапред как ще продължи с качването на тегло,след като сега не ям сладко 😃
Радвам се за вас,че си накупихте вече почти всичко за бебчовците.Аз ще пазарувам евентуално чак в осмият,да не казвам в деветия месец.Ако бебо не ме изненада нещо🙄

# 629
Момичета, аз да питам имате ли мнение за козметиката на Бебо? Попадна ми реклама,пише, че е с 96 процента натурални съставки и се зачудих дали е добра 🙄

Общи условия

Активация на акаунт