Прахосмукачка робот- 17. Рени, върни се!

• 55 089
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • тук и там
И трите-да. Къщата е  доста малка всъщност ,единият  етаж е партер фактически-тоест нулев-но там са хол.кухня и т.н. .,На първият и вторият са спалните.Това катерене на стълби ми е зор, разнасям постоянно прахосмукачката..Мога да разнасям и робота,но ако падне по стълбите,(предвид цената)-няма да ми хареса никак !При вас разпознава ли стълбите,когато е на втория етаж?

Мернах онзи ден една да почиства двора на съседите.Стана ми интересно. Явно има и за градини модели..Thinking

# 601
  • Русе
Има роботи косачки, за басейни, за прозорци... Simple Smile
Само за готвене не са измислили Simple Smile

# 602
  • тук и там
Много съм назад явно...Освен да чакам да измислят нещо, което да катери стълби:smile:
Благодаря на всички за отговорите!  Flowers HibiscusИнтересуваше ме  до колко са надеждни в разпознаването на стълби,и да намеря отговор за себе си -дали си струва, при положение че пак ще разнасям нагоре-надолу  по етажите.

# 603
Кайсия, имала съм 2 румби и никоя не се е затичала по стълби. Стига поумува малко и си се връща.

# 604
С Румба съм, никога не е падала по стълбите. Разнасям си я, когато се наложи да чисти долният етаж. Горният го чисти всеки ден.

# 605
Изчела съм сума теми за роботи и досега не съм срещнала случай, от най-евтина до най-скъпа прахосмукачка, да падне по стълбите. Явно сензорите им точно за ъютова са надежни.

# 606
Аз съм с неато, никакъв проблем със стълбите. Освен това с приложението можеш да дръпнеш no-go lines и не отива там.

# 607
  • Ловеч
Mima666, дай линк, че така не ми говори нищо

Кайс/ша, някой местят робота по етажите, други си купуват по два. Въпрос на предпочитания. Имат датчик за стълбите но винаги с едно на ум.

Ето този гледам
https://www.google.com/amp/s/m.aliexpress.com/item/32756896771.html

# 608
  • Русе
Мима, този е първа генерация. Няма моп.
Любимият ми мъж у дома Joy

# 609
  • Ловеч
Ели, а цената добре ли е и функциите му как са? Чудя се между него и Ilife, но мисля, че xiaomi е по-добро.
Защо пише 2019 в заглавието и каква е разликата между първа генерация и другите, освен цената?

# 610
Защо Румба 980 има само една странична четка? Достатъчна ли е тя? Еднопосочно ли се върти? Пороучих моделите на Румба и това ми пасва най-добре като функции и цена от тази марка. Послушах Рени и не гледах други марки, вярвам, че има нещо предвид. Иначе ми се искаше някакво подобно качество на по-ниска цена де... но ме е страх да правя проба грешка с някакви китайски машинки...

# 611
  • София
Румба 980 има една странична четка, да. Напълно ѝ е достатъчна, справя се без забележки, няма останали боклучета след чистенето ѝ. Мисля че е в една посока, не виждам защо е нужно да се върти в двете посоки, тя отвежда боклучетата към контейнера, няма нужда да ги отблъсква.

# 612
  • Русе
Мима, цена е добра но виж и по други сайтове. За всеки случай.
Втора генерация има моп а тези пуснаха още няколко модела, на които им изгубих бройките и функциите. Има дами, които знаят, дано се включат.
И Шиаоми е с една странична и се справя идеално.
Рени да препоръча Румба??? Странно при положение, че тя взема само ЛГ и много ги хвали. Може, не споря но съм пропуснала този момент Simple Smile

# 613
  • Пловдив
Хахах,да Рени купува само LG. Но след като Румба ги направиха систематични ,мисля че дръпнаха много напред.Години наред бяха назад с материала .Та като ме питат винаги казвам тези две марки.
Макар че ако някой ми подари Дайсън или Макита няма да откажа.Все си мисля ,че са по-добри от всичко коментирано тук.

# 614
Изчела съм сума теми за роботи и досега не съм срещнала случай, от най-евтина до най-скъпа прахосмукачка, да падне по стълбите. Явно сензорите им точно за ъютова са надежни.
Именно. Всъщност точно заради тези сензори има проблеми с килими или подове с черно по тях - роботът ги възприема като пропаст и не иска да минава по черното. Та няма опасност да падне по стълбите.

Общи условия

Активация на акаунт