Елчин Сангу, Баръш Ардуч и колеги - проекти- настоящи и минали - тема 77

• 71 469
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Дотук съм писала само 2 черни точки на Кузгун. Едната е, че много хладнокръвно уби онзи с брата на Шермин (забравих името му), все още не знам дали не беше режисьорска грешка това. Втората е, че се върза с тоя черен бизнес, че реши по този начин да търси отмъщение. Докато на Дила не знам колко са... Като се започне с пакет на 8 години, мине се през хвърлянето на вината на Кузгун върху невинен човек и се стигне до Кудрет.
Не съм съгласна с това, че Дила има вина за пакета! Не, не и не! Всички го повтарят, но това невинно дете изобщо не знаеше какво прави! Да, каза, че е усещала, че е нещо лошо, но Дила вярваше на баща и, който я увери, че така ще спасят майка и! Затова и Кузгун не и се разсърди изобщо....

# 406
LaughingLaughing
За да не е офтопик- човекът с бащата на Бора беше този, който го отвлече от дома му. В детските очи- основният виновник за разлъката. А дали участва в мръсни сделки знаем ли със сигурност? Накрая да не се окаже и той полицай? Тази страна с мафиотския бизнес я оставят недоизяснена. Но ако е налице няма да е ненаказана. Или ще е много наивно. И непатриотично, още повече полицията знае за него и само търси доказателства.

Да, знам кой беше убития, просто не помня името му. Не ми хареса тази сцена изобщо, не беше изпипана, мое мнение. Ако нещо добро стои зад влизането в нарко бизнеса на Кузгун, с радост ще сменя черната с червена точка Joy Като гледам, единствено в "Опасни улици" турската полиция е представена в положителна светлина. В повечето дизита си е бая непрофесионална и подкупна.
Като стана въпрос за полицията в Турция веднага ми идва асоциацията с образа на Кадир от "Сблъсък" Laughing Той не е подкупен, но е неуправляем, действа на своя глава и все иска да ги убива със собствените си ръце Laughing А за Кузгун ми идва на ум това, че той акцията по залавянето на Ръфат я направи съвместно с приятел на баща му от полицията, така, че в полицията знаят, че той действа отвътре на тази престъпна организация. Не знам Кудрет къде работи и какви ги върши, но спокойно можеше да работят с Кузгун, не с Дила. На Кудрет целите май са малко по-различни.

# 407
  • Яко в Матрицата...
Добро утро!

Мария Магдалена, първо ти препоръчвам да не пишеш последователни постове, защото това не е по правилата и могат да те санкционират. Второ, ти нещо караш ли ми се? Thinking Ако Дила не беше виновна, нямаше да носи това бреме 20 години. Тя се чувства виновна и не се опитва да се оправдава, аз ли ще го правя? Самият Кузгун и каза, че е била на 8 - добре, дете е, не е имало какво да направи, а след това? На 18, на 20 - какво е направила?

# 408
Здравейте!

Чета "разговора" за Дила. Според мен Дила като дете не беше виновна за пакета, въпреки това с детското си мислене разбра, че е нещо лошо и най-вече за Кузгун. Даваха в някои от сериите нейното поведение в училище, отказът да си обува обувки, защото може би Кузгун е бос, даде си якето на бездомни деца, защото може би Кузгун има нужда от дреха и т.н. Освен това имаше и намеса на специалист по повод нейното поведение, което си беше наистина отклонение. Но безжалостната намеса на баща й да мълчи започва да я съсипва още от малка и така минава по-нататъшното й развитие. Да не забравяме, че тя остава без майка и единственият родител е баща й, на който естествено тя се доверява изцяло и следва неговите повели. Заминава за чужбина с мисълта да се откъсне от средата и да зарави, но не се случва. Тя израства с тази вина, която като дете не може добре да оредели, но като голяма на нея вече й става ясно тази нейна постъпка до какво е довела едно семейство и започва да я мъчи съвестта, която раздира душата й.  Сега оттук идва въпросът, след като е порастнала и е станала адвокат, изцяло е определила своята вина и последствията от нея, защо не е реагирала  и не е следвала справедливостта, а е продължила да живее с тази вина. Отново бих казала, че е следствие на силното манипулиране от баща й.
Всъщност тя е живяла с известността за бизнеса на баща си, но е стояла настрана, считайки, че е чиста и не е въвлечена в бизнеса. Тоест точно като щраусите и главите в пясъка. Цял живот е искала да изтрие тази вина и е считала, че това ще стане, ако намери Кузгун. Според мен в психологичен план това е нейната грешка, защото тя не отчете тези 20 години, които са едно поколение. През такъв дълъг житейски период  едно дете на 8 години израства като голям човек с отпечатъци от средата, в която живее и от начина му на живот.
Тези 20 години ги разделят и ги отправят в различни галактики.Нишката, която ги свързва е чистата им обич от деца, която и двамата съхраняват по своему и която ги кара да бъдат заедно, но натрупванията във възпитанието и целите им през тези 20 години ги карат да се предават, да защитават своето верую за другия и индиректно да го карат да разсъждава и действа според своите разбирания.  Това е тяхното противоречие, което в момента е голяма пропаст, която не знам сценаристите как ще решат прескачането на пропастта и дали ще го решат положително. В истинския живот това би станало само при много силна личност, която ще може да потъпче егото си. При нашите герои това е трудно, но не е невъзможно, имайки предвид чувствителността, която скрива Кузгун и която може да го задейства в някой момен, но след като си постигне целта, която е да намери истината за баща си.
Извинете за дългия пост. Сега изчезвам, че отивам на среща на випуска ми от института и ме чака купон.
Приятен уикенд!:blossom:Flowers Bouquet

# 409
  • Пловдив
Добро утро! Вчера не можах да пиша, но ви изчетох. Аз май не се изясних - Дила си има трески за дялане, аз й съчувствах в конкретната ситуация. И Kузгун си има трески, но затова ми е интересно - ако бяха ангели небесни, щеше да е скучен сериалът. Така показват как въпреки всичко двамата вървят един към друг.

Сменям темата - сега прочетох при рускините, че официално ще има втори сезон, който ще започне през септември. И съм в чуденка как ще свърши сезона.

# 410
Здравейте  Hug Hug Hug
Синан Hug мерси за превода на трейлъра на "Кузгун"!
Дила отново ще направи същата грешка и уж за последно пак ще се опитва да спасява баща си като изманипулира някой да поеме вината му и и явно ще успее защото Ръфат е на свобода и заобиколен от любимите си хора.Шермин май се опитва да настройва Кузгун срещу Дила ама не е познала той така и така си е настроен и нащтрек и спрямо Дила и спрямо самата Шермин и изобщо спрямо всички Билгин.
Момичета много хубава дискусия се направили относно Дила и във всеки един от коментарите има истина и е верен и показва нейния характер .
Дими Hug с твоя коментар съм най-съгласна и най-отговаря на моите чувства към Дила. newsm10Да тя е точно като щраус ,който си е скрил главата в пясъка и си мисли ,че живеейки в своя малък свят в който се опитва да бъде чиста и да помага на онеправданите и нуждаещите се тя прави нещо и незаконната дейност на баща и не я касае .20-те години в които обаче си е живяла царски и в Истанбул и в Лондон ,обучението което е получила платено пак с мръсните пари ,възможността да практикува професията си и да защитава безплатно бедните хора пак благодарение на това ,че самата тя е обезпечена с тия мръсни пари и може да си позволи да работи безплатно ,всичките тия моменти Дила ги пропуска и си живее в красива илюзия ,че е бяла и добра и недокосната от мръсотията на бащиния бизнес.Дила непрекъснато молеше баща си да се откаже от незаконния бизнес и той непрекъснато обещаваше ,че ще го направи но така и не стана .Самата тя видя и разбра колко е трудно да се откъснеш от тъмнината даже и да искаш да го направиш  и затова реши да помогне на Кудрет и хем да измъкне баща си от затвора хем и да изчисти името на семейството си и да продължат на пред само с чист бизнес.Но за да  постигне това се оказва ,че трябва да предаде Кузгун и да го жертва което в крайна сметка Дила не можа да направи и се отказа да помага на полицията,но междувременно Кузгун разбра какво е направила .Това решение на Дила да не жертва Кузгун отново я връща обаче в изходна позиция и ,за да спаси баща си пак трябва да прибегне до незаконните методи явно .Дила вече е време да научи ,че няма такъв вариант хем вълка да е сит хем агнето да е цяло -единия от двамата трябва да пострада ,за да оцелее другия.За съжаление Дила обича много и баща си и Кузгун и не може да избере между двамата и това я кара да прави грешка след грешка.Много и е трудно положението и не знам как тя и Кузгун ще излезнат от кашата в която са .Дими много правилно е написала ,че е трудно но не и невъзможно да се случи това просто двамата трябва да са много силни и да успеят да си снижат егото и да си позволят да се доверят един на друг .Но също така и Дила трябва да спре да се подава на манипулациите на баща си ,на семейството си и на Кудрет ,трябва да спре да се чувства виновна за грешките на другите ,трябва да спре да се опитва да спаси баща си от тъмното и просто  да го пусне да се оправя сам.
Въпреки грешките на Дила не мога да не я харесвам и да не и съчувствам ,защото тя просто иска да бъде обичана и щастлива .Да понякога използва неправилните методи ,но въпреки всичко иска да оправи нещата и се надавам ,че ще успее и ,че с Кузгун ще успеят да намерят верния път ,да се спасят и да бъдат щастливи на финала на сериала  smile3521
Дими да си изкараш супер на партито  smile3521
k.vasileva04 Hug ти си го написала ,но и аз да добавя самото инфо.Финала на сезона на "Кузгун" ще е на 29 май и от това инфо всички съдят ,че ще има втори сезон.Още май обаче няма официално изявление така ,че аз за сега ще се радвам тихичко и ще се надявам ,че феновете не са се излъгали  и са разчели вярно подтекста на написаното  smile3521

https://www.instagram.com/p/BxSyaLyFT9U/

Гледах сутринта Култ и интервюто на Иво Аръков.Много сладък човек  smile3521,изказа се  хубаво за Елчин и за всички останали от "Сблъсък".Похвали се с научените думи на турски и така като гледам всички те служат за свалки с момичета  Joy Joy Joy Joyдаже отишъл и казал на Елчин" ела при татко малко коте" на което тя много се смяла  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Вече се знае и с какво име ще бъде излъчен "Сблъсък" по БТВ, "Ирония на съдбата" newsm78какво му е лошото на "Сблъсък" ама каквото са решили такова ще е  smile3521
Вчерашна снимка от сета с Баръш  smile3521

и малко Кузгунски гифчета  smile3521
Кузгун как се е стегнал пък Дила нищо не знаеща си се гушка в него и си мисли ,че всичко ще е мнаред между тях.

Кузгун кой знае как е извъртял нещата и на края Али ще е този ,който ще е с белезници.Този поглед не предвещава нищо добро.

финала на 13 епизод

и още два хубави момента от епизода  smile3521сладки  брат и сестра Джебеджи  txtloves

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 17:55 от Eny87

# 411
  • Пловдив
Еми, пишеше, че Бирсент Алтунташ е публикувала новината за втория сезон. Доколкото знам информацията й винаги се оказва точна.

# 412
  • Яко в Матрицата...
Еми, пишеше, че Бирсент Алтунташ е публикувала новината за втория сезон. Доколкото знам информацията й винаги се оказва точна.
Така е написала Бирсен - на 29 май се планира Кузгун да направи финал на сезона.

# 413
Да ,да така е ,тя го е написала и обикновено това което пише е истина ,но аз все пак за по-сигурно си чакам и официалното потвърждение smile3521.Макар че  действието в последните 1/2 епизода горе долу сочи ,че ще има втори сезон ,започнаха сценаристите като че ли да създават пространство за развиване и разтягане на интригата та да видим на къде ще тръгне действието  smile3521
Все ще кометирам Бора и все го пропускам защото от Кузгун и Дила не остава време за друго  Joy Joy Joy Joy Joy Joy,но сега ще му обърна внимание и на него.
Стана ясно защо Бора е такъв психар,в детството му явно са го насилвали ,нали разказа една сълзлива история защо не обича да го доковат и за приятеля на баща му. Много е гадно това което му се е случило ,но това не му дава право да заравя живи хора в гробове и изобщо да бъде такъв ненормалник  smile3511За една бройка щеше да погребе жив Картал и след това да убие Кузгун ,а Дила предполагам ,че щеше да последва съдбата им  smile3511Добре че Кузгун се появи на време и спаси брат си и Седа също помогна ,хубаво ,че и тя беше на точното място в точния момент.
В крайна сметка вместо Бора да приключи със с-во Джебеджи  ,Ферман се намеси и уби него  newsm78Но после къде отиде трупа на Бора и дали няма да излезе  ,че не е мъртъв и пак да изкочи от някъде  newsm78.И освен това Ферман защо хем спаси Кузгун и Дила хем пък  сложи пистолета в ръката на Кузгун и искаше да направи картинката да изглежда така все едно той е убиеца на Бора  newsm78Но го направиха така неговите хора ,че  на Кузгун му беше твърде лесно да  излезе от ситуацията невредим.При тоя Ферман има нещо гнило само да не се окаже ,че и той е рода на Кузгун ,че ще му станат твърде много нелегалните роднини  на гарванчето  hahaha

# 414
И други фенове са изказали предположение, че Бора може да е  жив, но при този изстрел в десятката на мен ми се струва невероятно. Ако го съживят ще ми дойде в повече.
А Ферман за сега действа странно. Хем поръчва убийството на Кузгун, хем почти нищо не прави за да му навреди наистина. Загадка е още.

# 415
Сериалът се сбогува с Ахмет Варлъ, така че шанс Бора да е жив няма!

# 416
Добро утро!

Мария Магдалена, първо ти препоръчвам да не пишеш последователни постове, защото това не е по правилата и могат да те санкционират. Второ, ти нещо караш ли ми се? Thinking Ако Дила не беше виновна, нямаше да носи това бреме 20 години. Тя се чувства виновна и не се опитва да се оправдава, аз ли ще го правя? Самият Кузгун и каза, че е била на 8 - добре, дете е, не е имало какво да направи, а след това? На 18, на 20 - какво е направила?
Reni - BG, извинявам се, ако изказването ми е прозвучало като упрек, нищо лично! Просто по-емоционално изказах мнението си. Съгласна съм, че Дила би могла да помисли какво да направи в по-зряла възраст за да изкупи вината си, но на мен не ми идва на ум нищо друго освен да предаде баща си на полицията. А явно тя не иска това. Pensive

# 417
  • Яко в Матрицата...
Reni - BG, извинявам се, ако изказването ми е прозвучало като упрек, нищо лично! Просто по-емоционално изказах мнението си. Съгласна съм, че Дила би могла да помисли какво да направи в по-зряла възраст за да изкупи вината си, но на мен не ми идва на ум нищо друго освен да предаде баща си на полицията. А явно тя не иска това. Pensive
Няма проблем Simple Smile
Дила все още не е избрала страна. Иска всички да са добре, но няма как да й се получи.

# 418
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Тъкмо изгледах серията на руски и влизам да споделя - а то вече има превод на български, пак се минах! Ама така е, като сърце юнашко не трае. Joy
Много ми хареса на мен серията, страхотно играха и Баръш, и Дила - този път съм без забележки към нея, много добри бяха.
Сцената в която той ѝ каза накрая  "убий ме, не ме предавай!" беше много въздействаща. Аз през цялото време ѝ вярвам, че няма да го предаде. Верно, че е изправена пред труден избор, но все си мисля, че сърцето ѝ ще избере любовта. На нейно място даже не мисля, че щях чак толкова да умувам - имаш от една страна баща престъпник, до гуша затънал в кал и кръв, поживял си по начин, който сам е избрал да живее, а от другата страна имаш дълг, имаш вина да изкупуваш за 20 години откраднат живот на цяло едно семейство. И там е любовта ти, която не те е напуснала от детските ти години. Човекът, за когото бие сърцето ти и който е целият ти живот. Струва ми се даже лесен този избор. (Ама не ми е до главата, де.)

Нашият "тъмен" човек голям романтик се оказа!
А каква романтична вечер стъкми! Много хубави сцени бяха романтичните, повярвах им, че се обичат. Голяма красота. Как само сбъдна мечтата ѝ за 18-тия рожден ден! Тя горката не можа да се зарадва, като знае какви ги върши зад гърба му - душата ѝ гузна и виновна, тия чувства я  изяждат отвътре. Той очакваше сякаш тя да грейне от щастие, а тя се задави в сълзи. Но той беше безгрешен - направи точните неща и каза точните думи, така че поне за малко се порадваха на любовта си, отприщиха бента на потисканите чувства и страст. Благодарение на него.
Мисля, че той нарочно постъпи така с нея, искаше да я "превземе" отвътре, да е сигурен, че е негова, да ѝ покаже, че те са си съдбата един на друг и място за друго решение няма.
И това му решение също го намирам правилно.

Кудрет ме дразни много, подла е и не ѝ вярвам, че би изпълнила обещанието си към Дила. Тя си върши работата , ама не я харесвам.

Много ме доядя накрая, че Кузгун не разбра правилно ситуацията. Не видя ли, че тя връща телефона на Кудрет? Може би беше далече и не виждаше добре, иначе щеше да разбере, дори по изражението на Дила, че не може да го предава в този момент, тя изглеждаше толкова успокоена и щастлива. Не би го предала с усмивка на уста.

Мисля си, че има решение за Кузгун - може да мине на страната на правосъдието и да им помогне да разчистят малко подземния свят.

Прочетох ви за Бора - аз не си спомням да съм видяла как разказва защо носи ръкавици. Той тръгна да обяснява, попита Дила не се ли е чудила защо ги носи, но нещо сякаш се случи и не доразказа. Къде гледахте този разказ?

Не искам да пропусна и Картал - страхотно играе това момче! Какви очи има само, всичко можеш да прочетеш в тях. Как гузно и виновно гледаше, като ги "спипа" Али.
Али пък друг случай - не я иска Седа, ама и не я дава.Типично мъжко чувство за собственост. Тя му била жена. Тя правилно го попита: наистина ли?
Много ми е симпатична Седа, много е мила, нежна и една такава примирена.
Жалко, искаше ми се да се получи между тях, заслужава Седа някой да я обича и да я "отразява". Но пък може и така да стане.
А онази Фюсун, която прилича на камикадзе, ме плаши. Главата ѝ лоши мисли държи, да видим какво ще натвори и тя. Подскочи, като чу, че ще правят нещо за РД на Дила. Явно и на нея ще отмъщава, не само на Кузгун.
Малко им на Дила и Кузгун другите гайлета, ще трябва и с тази откачалка да се занимават.

Много хубава серия, Баръш беше страхотен. Много ми харесва как си отиграва сцените - нищо излишно, никакво преиграване. Изглежда съм го подценявала досега като артист, не го взимах насериозно. Обаче играе човекът, и още как! Има сцени, в които не мога да си отлепя очите от него, тия въглени като се забият в зрителя, няма мърдане. Харесва ми също и че не го събличат самоцелно, за рейтинг. Успя да изгради добър образ - мъжествен, силен, стабилен, в същото време раним и чувствителен, добър и човечен. И сексапилът, разбира се. Този сексапил, дето ни лепеше по екраните в ЛпН. Но този път сдържан сексапил, не демонстриран. И така трябва. Под контрол. Joy

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:47 от Светълчо

# 419
Ай Светле Hug колко хубаво си описала серията  txtloves
Разговора между Бора и Дила е точно в края на 12 епизод .Той я пита дали изобщо се е замисляла защо е все с ръкавици и после каза ,че като бил малък много са го докосвали без негово желание и то от приятел на баща му ,който ги познава от години.
Като каза Фюсун ме подсети и мен ,че имах да я коментирам и нея.Тя явно ще си отмъщава на всички по ред на номерата ,разбрала е ,че Али е виновен за смъртта на брат и  и явно той ще и е първата жертва.Наистина има един луд блясък в очите и е плашеща като се опули smile3511

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 01:12 от Eny87

Общи условия

Активация на акаунт