Любители на котки - Тема 132

• 32 071
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Месечине, не се коси, ами... котки, к'во да ги правиш? Rolling Eyes
И аз така се ядосвах на предишната ми котка -Маци, вече -не. Ми изял, не изял- колкото толкова ще яде. ББаща му купува, ама вече готвя месото за нас. hahaha А да видим кой и кога ще го изяде.  Wink Ама и аз вЕрно? , пържоли да предлагам... Wink Hug

HumbleDrumble, да !  Hug

# 121
Зимува,  купувам календари,  картички,  чаши,  др.  неща за дребни подаръци за близки хора,  бижута.  Според мен  е много добра идея да се организира и щанд с кафе и домашни сладки,  като парите отидат за каузата.
Всички котета се повече от прекрасни.
Джаста, ще мине всичко.  Бъди до нея,  ще се чувства по-спокойна.

# 122
  • Варна
Аз купих от базар дъска за рязане на хляб с декупаж, картички, коледни играчки - все неща, които ползвам, но не сувенири.

# 123
Glikoza точно така започна да ходи Нала в тоалетната. Първата й кака вкъщи я взе мъжа ми и я постави в тоалетната. Тя сега само там си ходи. Не е близо тоалетната им до мястото където спят, но е в същата стая. Днес я гледам, че тръгва към мястото и започва да мяука. Томи е друга работа. Все още е уплашен от нас и само се крие. Вчера мъжо го хвана как се наглася и успя да го сложи в тоалетната, за да си свърши работата. При мен е малко по-трудно, защото все съм с децата и уж гледам котачетата, но понякога изпускам момента.

Да ви се оплача, че вчера Нала както беше игрива и ядеше, изведнъж отпадна и започна да повръща без да спира. Не можеше горкото да си стои на лапите и падаше на една страна. Повръщаше млякото, което беше изяла през деня. Веднага я заведохме при ветеринаря и уж й правиха проби и изследвания, но нищо. Биха й антибиотик и още нещо, за спиране на повръщането и я оставихме там за няколко часа. Пивечер половинката я прибра и видимо беше много по-добре. Днес вече си подскача и даже започна да хапва от пауча на Томи. Нали все го преследва и имитира, но ние все още се притесняваме. След малко ще я водим пак за още една доза антибиотик. Sad

# 124

Съботно с дупи навън Joy Joy Joy

# 125
Вие пък да  не видите нещо!

# 126
  • на брега на морето
fireheart. проверихте ли за вътрешни паразити? Според мен не е никак добре Нала да яде каквато и да е храна освен млякото си, както и Томи. И двамата са извънредно малки за твърда храна, каквато е паучът за тях. Нала може да е повръщала от храната. Спазвай твърдо правилата за хранене на толкова малки котенца и няма да имаш притеснения.

Джаста, новини за Мая? Сигурно се е изчистила от упойката и не залита.

Последна редакция: сб, 20 апр 2019, 18:53 от Котьо

# 127
  • Варна
И аз мисля, че може да е преяла или просто храната да не ѝ е понесла.

# 128
Записвам се в темата с ново 20 ... Навърши се седмица от кастрацията и апетитът намаля драстично. Иначе си е същата котка - луд за връзване. Беснее и играе рано сутрин, както и когато се прибера от работа. По количеството храна съдя, че докато е сам единственото, което прави е да спи. Да му взема ли паста за подсилване на апетита?

# 129
....седмица от кастрацията и апетитът намаля драстично. ...
Не мЪ плаши, моля те. Наша Мая и без това не е много ящна.
Днес основно спи. Ходи да пишка. И яде, но не сама, в смисъл слагам малко на пръста, слагам на муцунката и тя го изблизва и после слагам чинийката под муцунката и преди час изцока една малка паничка мокра храна размита с водичка. По едно време явно и стана студено и започна да трепери, галихме се, пуснах отоплението, завих я с полареното и одеалце и сега спи. Водата все така е мъка. Дремуца малко над купичката, мокри си лапката, близна леко и до там...ама, нали в храната има вода, та...

# 130
Това и аз го правя обаче с гранули Joy Милото говедце явно мисли,че му давам лакомство. Какви ли глупости не се принудих да правя само и само да прояде. Като по-малък (не,че е много голям сега Grinning ) беше като прахосмукачка. Редовно си похапваше и прах от пода, ако има късмета да намери нещо. В момента на почит е консерва риба тон с пилешко дробче, омита се за по-малко от 5 минути, но в дългосрочен план не е вариант. Чудя се вече какво да го правя. Disappointed

# 131
  • София
Нищо им няма, не им  пречи да хапват по-малко. Само ако изкльощавеят е проблем.

Дупе

И сутрешни котки.

# 132
# 133
  • София
Хахаха, Мира, на това му се вика да си гледаш в пъпа!! Grinning

За намаления апетит да питате ветеринаря? Не мисля, че е нещо сериозно де, ама за да се успокоите.

# 134
А, при Мая чак намален не мисля. Тя като бебе беше лакома, после това се регулира. Ама с моите експерименти (да я храня с качествена храна) я окапризничих. Преди ядеше дори от гранулите на кучето. Сега е назлън кокона. Инак от това което и харесва яде. Вета вика, не се притеснявай след кастрацията добре ще си хапва, ама сега УелкъмТуХейвън, малко ме стресна, че нейното космато му намалял апетита, та...

ПП Мале, какви са ви сладки косматковците. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт