Любители на котки - Тема 132

• 32 475
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Бегинс ака на канала на банята ако не му е сменяна тоалетната.
Има някаква причина котката да го направи, разберете каква е.

От колко време са заедно с кучето и какви са им отношенията и териториите?

Да я показваш с глад е безмислено. Тя няма да разбере човешката ти логика.

Явно кучета ви е приоритет. Защо тогава сте взели котката?

# 391
Идвам да се оплача от тая черната отвратителна котка живееща у дома. Изакала се в купичката на кучето! Върху храната...
Най-най-най-ужасната котка която съм срещала е това. Имах надежди, че ще се оправи, ама не... Иде ми да я убия, честно. Страшна мизерница е!
Ай ся известно време без храна като е толкова умна.
😆

# 392
Връща си го за нещо на кучето. Много ме разсмя, представих си го нагледно.Joy
Ушатото уж е добре, пие вода, което е добре, утре докторите ще кажат как ще процедираме с гадния вирус.

# 393
Ивекс, тоя вирус откъде го лепнахте?

# 394
Като разбраха, че животното живее само вътре, казаха че ние сме му го внесли.

# 395
Не те разбрах, Ивекс ... Вие сте внесли вируса отвън. Какъв е този вирус?

Ние се борим с кожна инфекция, неясно от какво получена. Двукраките гостуваме на нямащо и годинка коте. И него ли ще заразим?

Ние също сме апартаментна котка без досег с външния свят. И пак Бегинс хваща бълхи всяка пролет. Каишката ни чака. Само да ни порасне козирката по врата и я слагаме.
Понякога излиза на етажната площадка под строго наблюдение, а комшиите имат куче.

Питам всички:
Какво може двукраките да пренесат отвън и как да предпазим господарите?

# 396
  • Стара Загора
Скрит текст:
Бегинс ака на канала на банята ако не му е сменяна тоалетната.
Има някаква причина котката да го направи, разберете каква е.

От колко време са заедно с кучето и какви са им отношенията и териториите?

Да я показваш с глад е безмислено. Тя няма да разбере човешката ти логика.

Явно кучета ви е приоритет. Защо тогава сте взели котката?
Тоалетната е чиста.
С кучето са заедно от както е вкъщи котката, в страхотни взаимоотношения, не делят територии, храна или каквото и да било. Кучето е единственото същество, което тя обича - ходи, мърка и, гали и се, бута се да се гушка в нея и като по-малко се опитваше да суче от нея. Общо взето я мисли за майка.
Не знам дали е безмислено, ама е заслужено.
Кучето винаги ще ми е приоритет най-малкото, защото разбира какво му се говори, не прави на пук, не ми причинява телесни повреди когато и е скучно.
Котката я намерихме една шепа на улицата. Въпросът дали да я вземем не беше на дневен ред изобщо.
Все си мисля, че и мечка да бях прибрала на двуседмична възраст щеше да се кротне малко, да попие малко възпитание и елементарни навици за живот в апартамент.

Най-често с обувките се внасят зарази, яйца на паразити и подобни. 

# 397
Да, обувките, а се старая да ги прибирам веднага.

# 398
БарбиДи, успокой се малко.
Разбирам, че кучето ти е по - важно, но щом сте взели и коте (малко хора биха го сторили), то също заслужава грижи.

Ще ни покажеш ли твоите любимци? На колко години са?

Сигурна ли си, че не е имало някакъв конфликт между тях и тя да му отмъщава по този начин?

Пишеш ли в кучешката тема? Те какво мислят?

# 399
Хорaтa могaт дa внесaт с обувките си отвън рaзни зaрaзи. Добре е животното дa нямa досег до обувки. Вaксините сa предпaзнaтa мяркa. Обезпaрaзитявaнето също. Други предпaзни мерки не знaм. Докaто вaксинирaме Мaя със зaдължителните вaксини я държaх дaлеч от коридорa и обувките ни. Сегa ходи нaвсякъде, но не проявявa голям интерес към обувките ни. Въпреки товa кaто дойдaт гости се тревожa и все се притеснявaм къде сa стъпвaли. Дори не ми е особено приятно дa я пипaт, aмa и тя си е дивaче и се крие от външни хорa или ги изучaвa отдaлече. Не е особено гaльовнa кaкто знaете и в тaкивa случaи нaмирaм товa зa плюс.

# 400
Ушатото стои и ни чака на вратата, как си влязъл така се хвърля върху краката и започва да си мърка и играе.
То всичко може да се внесе отвън и не само по обувките, дрехите също.

# 401
Уличната Мама родила в комшията с двете кучета, отсреща нашата къща. Това го научавам почти месец, откакто тя роди. Бях спокойна до момента, в който си мислех, че ги е родила в някоя от необитаваните къщи, докато една вечер не дойде на прозореца и не започна жално да мяука и да се оглежда. Обезпокоих се, но си вшрекох дано си въобразявам. Уви, маца явно беше изгубила малките. Комшията ми каза, че ги е пренесла от двора му. Какво е станало после един Господ знае. Може и котарак да ги е изял, или просто да са умрели. И милата, тъй като ние сме единственото убежище , всяка сутрин отрано е тук и просто си влиза и стои. Или плаче за малките. Или похапва. И тази вечер отново плачеше и я затворих в стаята и й донесох нейното вече пораснало момче(1,3 месеца) Поговориха си, допряха нослетата и сега е спокойна.
Гърдичките й съответно се подуха страшно и аз бих тревога до моя приятелка, която има огромен опит с котки, и тя ми изпрати лекарство, а от мен антибиотикът. Засега ми дава да й го давам, защото явно се чувства зле, но тази вечер замалко да ми отхапе пръстта 😁 утре сигурно ще ми отхапе носът😆
Живот и здраве, след като се оправи, ще бъде кастрирана.

# 402
  • София
Животните майки също си обичат децата и страдат за тях... Имам спомен от преди много години за една бездомна кучка, най-добрата майка, която съм виждала. Впоследствие я прибрахме вкъщи, но това е друга история
 И тя веднъж загуби кученцата си - предполагам някакви деца ги бяха отмъкнали - е, скъса ми сърцето как тича и ги търси и ви и плака... Cry

Зуки, тези нощи слагам на дивана легълцето й, в което има стар пуловер постлан, и спи там. Но предложението с кашончето много ми хареса и ще опитам да го направя за идните дни, когато съвсем застудее.

Ивекс, браво на Ушко, бързо да се оправяте!
Мади ходи понякога да се отърква в обувките и ги души. И аз се притеснявам, ще помисля как да ги прибирам.

# 403
  • София
Нищо не прибирам аз, да се каляват.
То с кучето, няма много как да ги опазиш.
Затова предимно стискам палци и така. Досега само Сиси е пипжала нещо и така и не се разбра какво е, мина лесно, а беше много зле горката.

# 404
BarbieDi, за да прави подобно нещо има причина. В 95% от случаите е здравословна.
Да позная ли, че не е кастрирана, а вече поне веднъж се е разгонвала?
Вместо да я държиш гладна я заведи на лекар, кастрирай я ако й е време или я дай на някой, който ще се грижи по-добре за нея.
Личи си, че не харесваш котката, а животните усещат такива неща. Няма как да очакваш адекватно поведение от животно, което не усеща същото от теб.
Не се мъчете взаимно.

Общи условия

Активация на акаунт