Любители на котки - Тема 132

• 31 788
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Дано Барни бързо се възстанови! Шарки, моля те, пиши как сте.
Барни е млад, проговорили са инстинктите. Ще се оправи бързо, а стопанката ще е с още един бял косъм.
Нали знаеш, имат девет живота, остават му още осем.

С., как е Пух?

Изчетох и препрочетох няколко пъти какво сте ми писали. Благодаря ви!
Аз се държа някак, стопанката му поддава на моменти. Тя плаче, че той си отива, той я гледа учудено.
Глезльо продължава да е обичан и глезен, на моменти доста. Купичките му са пълни с какво ли не, той яде когато реши и каквото си избере. Реве си из коридора, върши си нуждите нормално.

Днес ходихме при Каладоктор за второ мнение. Оказа се съученик на Кънев.
Съгласен е с лечението с леки забележки. От витамин C нямало кой знае какъв смисъл. Мазилото Тридерм било антибиотик и кортикостероид - не му разбрах обясненията.

Взе ни косми за проба - 8 лв, утре ще чуем резултатите.

Обясни ни и какво е изписал Кънев- големите зелени хапчета Силмарина са за черния дроб. Прахчето разтворена с вода, което даваме със спринцовка, е Ипатикин - подпомага бъбреците.

Доктора каза, че ни трябва диета - храни с надписа Ренал. От него и от зоомагазин взехме тези по - долу. Всяко е около 2 и нещо лв, а пастета - 4 и нещо. Само той има превод на български.
Ползвали ли сте някоя от тях?
Четох, че Роял Канин е пристрастяваща. Пастета май е произведен от Нестле, а не съм техен фен.
Други храни Ренал ползвали ли сте? Къде да търся и какво? Изискването е да е мокра - пауч или пастет. Той сухи (гранули) не яде.

Няколко пъти ви четох след последния пост и много сте прави - той разбира всичко, гадината мръсна!

Оня ден, на 7ми, като писах за последно - стопанката му е взела лошите кръвни резултати, а доктора е искал урина. Дал е и контейнер.
Предните дни Бегинс пикаеше по много. Изхвърлях вестниците от тоалетната и пак оставаше доста течност. Вчера и днес вестниците са мокри, но попиват всичко.
Днес при доктор Йорданов споделихме проблема, той каза, че ей сега ще се изпишка.  Сложи легенче, натисна му нещо и ... Бегинс се изпика на масата, без в легенчето да има и капка. Сякаш нарочно го направи.
Доктора взе едно листче и го потопи в урината. После го наложи на едно шишенце и ни показа, че един от показателите не съвпада. А и не е нормално урината да е бяла като вода и немиришеща.

При доктора чакахме отвън. Опитва се да избута решетката на клетката със зъби, подава си лапата извън нея. Ревеше ядосано. И все гледаше вратата на кабинета, знаеше, че там ще влезе.
Иначе си мърда носа, души. Появи се куче, той го гледа с любопитство. Любознателен е, клюкарката той.

В колата се вози в клетката и седи спокойно. При спряла и заключена кола не проявява кой знае какъв интерес - гледа през стъклото, седи в скута на стопанката си отзад. Не я възприема като враждебна среда. Но и не се изпика за да я маркира.
На кратко разстояние, на втора скорост, при затворени прозорци, ляга на седалката до шофьора и стой там. Стопанката и клетката са отзад.

Извинявайте, че пиша така обстоятелствено, но имам нужда да споделя и да чуя съвети.

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 01:59 от Зуки Су

# 601
  • София
Каишката на Ая е от този вид:

На Дейзи е същата. Измъкваше се. Дори пред мен го направи, а не разбрах как.  Shocked Но тогава беше млада и пъргава. Може би сега не би успяла.

Четирилинке, ще го сложа.

# 602
Бързо възстановяване на Барни! Hug

Малцовата паста всеки ден без прекъсване ли се дава ?

# 603
  • София
Девствената ни каишка-нагръдник е ето такава:

Мислите ли, че ще се измъква от нея?

# 604
  • Шумен
Бързо възстановяване на Барни! Hug

Малцовата паста всеки ден без прекъсване ли се дава ?
Ако писаната я харесва, няма проблем да се дава всеки ден без прекъсване, даже е желателно, особено при дългокосмести.

# 605
  • София
Установено е, че когато котките падат от по-ниско има повече травми.

Възможно е, Котьо.
Но котката на родителите ми падна точно от 3-я етаж, след като години наред се разхождаше и препичаше на външния перваз, които е поне 30 + см широк. Отърва се с уплах, без никакво нараняване. Падна върху тротоар с плочки, да кажеш, че е малка и глупава- не е, тогава да беше на 12-13 г, сега е на 18 г.
Както писах, моя пък пада 4 пъти от 6-я етаж - нищо, но котки на приятелки са паднали от 5 и 7 етаж, не оцеляха...
Според мен си е до късмет.

Пиша горното и във връзка с питането на Sharky за каишката.
Едва ли някой може да ти даде какъвто и да било % вероятност дали ще се измъква или не. Зависи от темперамента на котката, дали ще се стресне в даден момент от нещо, дали ще й прищрака да се освобождава от каишката. За пример : на моя приятелка и 2-те котки като им сложи мартеници стоят мирно и кротко с тях, докато има човек вкъщи, в момента в който няма никой, мартениците са махнати и скрити. Същото се случва ако им сложи герданчета.

Зуки Су, аз ти сложих дългия текст, които писах преди години именно за да ти каа, че не е сега времето да се обливате в сълзи. Радвайте му се докато си е жив.  Котките чувстват настроенията, вътрешното състояние на близките им хората и го изживяват също.
Profi , както и аз сме давали Хидратин алфа. 

# 606
На шефа котката два пъти пада от седмия етаж без никакви травми 🤪

# 607
  • на брега на морето
И до късмет е, вярно е. Котката на съседите пада от третия етаж два пъти без повреди, на третия път си счупи челюстта и не я заведоха на ветеринар говедата. Спокойно можеха да платят операцията, но не им се занимаваше.
На наша съфорумка котката падна през нощта от шестия етаж. Милото, седяло е долу без да мърда, невредима.

# 608
.... на третия път си счупи челюстта и не я заведоха на ветеринар говедата. Спокойно можеха да платят операцията, но не им се занимаваше.
...
Леле, Котьо, егати хората. За какво им е животно тогава. Много ме учудват такива хорски постъпки или по точно казано бездействия.

# 609
  • София
не говоря за него, защото ми е болна тема, но преди двете кифли имах разкошен котарак на година и нещо, Грей. Красив, забавен, гушлив, абе мечта.
Понеже пенсионера си ходеше на балкона без даже да прояви интерес да се качи или занича през дупки, пробвах и Грей. Една година никакъв интерес към скокове и каскади и пред очите ми се метна на парапета да хване нощна пеперуда, не се задържа и се пльосна долу. От третия етаж.
Оцеля, без видими травми, но се уплаши и побягна. Не го намерих повече. Още се оглеждам, като видя улично коте из квартала, да не е той.
Сега се разсополивих и разчуствах. Още не мога да го преживея.
Та затова сега котка до потенциално отворен прозорец не. А балкон си и нямаме.
Не вярвам даже на комарници достатъчно.

# 610
  • на брега на морето
Исках да сложа комарници, обаче от фирмата ми обясниха, че не могат да издържат на котешките нокти и тегло, когато увиснат на тях, цепят се.

# 611
  • Варна
Моите котки пък никога не са пробвали да излизат през комарниците. Възприемат ги като прегради и толкоз.

# 612
  • на брега на морето
Шарки, мина ли операцията?

# 613
  • София
В момента тече (трябва да е започнала в 16:30). Чакам да ми се обадят. Чак са ми изтръпнали пръстите от притеснение, не ме питайте как работя:  25% капацитет на концентрация.

# 614
  • Варна
Стискаме палци...

Общи условия

Активация на акаунт