Любители на котки - Тема 132

• 32 039
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Четох първия пост от Уикипедия и се уплаших. Той не е на опиати, а и е с чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Не съм на ти с английския.

# 631
  • София
Зуки Су,  разбираемо е притеснението ви за невероятния ви котарак- и аз съм му фен.
Мисля си... ако е що годе вярно твърдението, че 1 котешка година е равна на 7 човешки... Бегинс е на около 130 човешки години... Е, нормално е да има някакви недостатъчности (чернодробни и бъбречни).
Питам се колко котки (респективно хора) достигат тази възраст)... Вие сте късметлии с този котарак- дълголетник!
Не го оплаквайте, продължавайте да го обичате, както досега и да му се радвате! Щом хапва добре всичко е ОК (гОркия той, колко време издържа геройски с фунията!?), пък другите неща са от възрастта...

# 632
  • In the land of Never Never

Днес ходихме при Каладоктор за второ мнение. Оказа се съученик на Кънев.
Съгласен е с лечението с леки забележки. От витамин C нямало кой знае какъв смисъл. Мазилото Тридерм било антибиотик и кортикостероид - не му разбрах обясненията.

Взе ни косми за проба - 8 лв, утре ще чуем резултатите.

Обясни ни и какво е изписал Кънев- големите зелени хапчета Силмарина са за черния дроб. Прахчето разтворена с вода, което даваме със спринцовка, е Ипатикин - подпомага бъбреците.

Доктора каза, че ни трябва диета - храни с надписа Ренал. От него и от зоомагазин взехме тези по - долу. Всяко е около 2 и нещо лв, а пастета - 4 и нещо. Само той има превод на български.
Ползвали ли сте някоя от тях?

Оня ден, на 7ми, като писах за последно - стопанката му е взела лошите кръвни резултати, а доктора е искал урина. Дал е и контейнер.
Предните дни Бегинс пикаеше по много. Изхвърлях вестниците от тоалетната и пак оставаше доста течност. Вчера и днес вестниците са мокри, но попиват всичко.
Днес при доктор Йорданов споделихме проблема, той каза, че ей сега ще се изпишка.  Сложи легенче, натисна му нещо и ... Бегинс се изпика на масата, без в легенчето да има и капка. Сякаш нарочно го направи.
Доктора взе едно листче и го потопи в урината. После го наложи на едно шишенце и ни показа, че един от показателите не съвпада. А и не е нормално урината да е бяла като вода и немиришеща.
прозорци, ляга на седалката до шофьора и стой там. Стопанката и клетката са отзад.
Извинявайте, че пиша така обстоятелствено, но имам нужда да споделя и да чуя съвети.
Зуки Су, много ми е симпатичен Бегинс и преживявам неговите неволи. Две котки имах, които доживяха дълбока старост - черната пантера Топси до 20 и синът й Шишо - до 19. Топси беше здрава до последно, накрая престана да се храни. Шишо имаше доста болежки, накрая и той уринираше много и дълго. Кастрирах го много късно, когато беше вече стар, за да не се бие с котаците. И не разви бъбречна недостатъчност, въпреки че обичаше много риба и я ядеше доста.  На стари години ослепя и започна да получава епилептични припадъци.
Но всяка котка си има гени. Чела съм, че най-възрастната котка е живяла до 27 години. Така че, каквото му е писано, вие правете каквото трябва, а Бегинс е борец, няма да се даде лесно.
Шишо също имаше микроспория, тогава нямаше инжекции, лекувах го с мазане. Има добри кремове за микроспория, но трябва да са подходящи за котки. Не всички препарати за хора стават за котки, могат да му изгорят кожата. Непременно трябва да се маже, бавно, но минава. Иначе не може да се спре, разпространява се и отива на други места по котката, а и по хората. Би трябвало да мине за около 2 седмици с мазане. Времето за мазане трябва да е указано в крема. Ако се маже по-дълго, ефекта може да е обратен - и да почне да оплешивява козината на други места, без да има фактически там, и заболяването да стане хронично. Просто се получава такава реакция. Внимавайте. Лекарят трябва да е с опит в микроспорията при котките, с какво и колко дълго да го мажете, защото е много коварна.
С лечебните мокри храни имам опит само с една, мисля на Роял Канин, за стомашни проблеми, Васко не я яде, добре че не купих много, само за проба. Въпросът е, че са капризни, ако Бегинс не ги хареса, не знам как ще го убедите, че е добре за здравето му. Другото съществено, мисля беше, че не се дават постоянно, а за определен период, докато животинката се лекува. Но питайте доктора, ако ги яде, може пък и да е по-добре да остане на тях.
Дуся преди четири години падна от 6 етаж, оцеля без счупвания, но гръдния кош беше натъртен и чернодробните показатели след падането бяха лоши. След два-три дни на системи в клиниката, дадоха й някакви таблетки, за черния дроб, и докато беше още в стрес от падането, ги давах, не се съпротивляваше. След седмица се сапикяса, и вече по никакъв начин не можех да й продължа лечението. Колкото успях - толкова. Тя е дивичка, улична е, и всяко хапче й причинява голям ужас. Не я изследвах повече, оправи се постепенно, сега има някакъв проблем да скача на високо, сигурно задните крака не са й съвсем в ред, но това не й пречи.
Дано всичко да върви нормално с лечението на Бегинс, вярвам че нещата ще се стабилизират и че ще има още хубави дни в котешкия си живот!

# 633
Операцията и хоспитализацията за наблюдение да няма вътрешни кръвоизливи е в Син Кръст, по пътя за Панчарево...
В Син Кръст са добри лекари и разполагат с нужното оборудване. Дано се оправи по-бързо разбойника!

А аз днес видях Мишел как скочи на парапета на балкона. Уж само за малко я пускам, не я оставям сама, прозорците отварям само вертикално... Но тя е пъргава гадина, успя да ми изкара акъла. Докато не сложа релси и не опъна мрежата на балконите - вече никакво излизане. Че от 12-ти етаж няма шансове да оцелее.

@Зуки Су
Щом има апетит, че и любопитство проявява - не се тревожи, ще поживее още доста...

# 634
  • Велико Търново
Шарки, радвам се, че Барни е добре! Ще се оправи хайванчето😊
Аз да ви кажа вчера бях на село, баба има котка на няколко години- не седи вътре, а си движи навън. Ражда няколко пъти и баба с триста зора успяваше да уреди поколението. Много се тормозеше за това- всички бебета да са добре, да са настанени при подходящи хора из селото. Преди няколко месеца и споменахме с ММ за кастрация. И тя като каза искам😉 Та вчера бях уговорила лекар в съседния град до село, отидох, взех ги с писа и ходихме при чичо доктор. Сиси се държа добре по пътя- малко плака, но баба и говори през цялото време и като цяло мисля, че не беше толкова стресирана. Лекарят се оказа чудесен, много съм доволна. Имах някои резерви, защото градът е с около 10хил жители и от всички ветеринари само той кастрира женски, та си мислех, че ще е малко... Нз как да се изразя- неопитен примерно. Нищо такова, в кабинета имаше всичко, ехограф за животинките, беше супер чисто, а той ни обясни всичко подробно как ще мине операцията и после какво да правим. Записа ни в картотеката да ни знае ако отидем друг път и даде две обезболяващи инжекции за днес и утре. Конците са вътрешни, АБ с отложено действие. Операцията беше около 12, в 4ч Сиси вече стана и яде 😊😊
Баба е супер щастлива, че вече няма да се налага да я затваря по разни помещения, когато е разгонена- понякога и това не помага и пак забременяваше. А Сиси ще се възстанови бързо, сиг съм, баба много си я гледа. Това е тя, когато се върнахме на село, увита като бебе на пашкул и все още леко ошашавена 😊😍

# 635
  • на брега на морето
А аз днес видях Мишел как скочи на парапета на балкона. Уж само за малко я пускам, не я оставям сама, прозорците отварям само вертикално... Но тя е пъргава гадина, успя да ми изкара акъла. Докато не сложа релси и не опъна мрежата на балконите - вече никакво излизане. Че от 12-ти етаж няма шансове да оцелее.
Котка с наблюдение не може да се опази. А на вертикално отворен прозорец така може да се заклещи и задуши, че ти е бедна фантазията.

# 636
Абсолютно, особено щом е "дивак". Нашият проявява интерес и точно там  ходи да се вре, проведох обучение по както го наричаме у дома ЗБКУ и вече има тотална забрана да се отварят прозорците по този начин.

# 637
Ще се оправи Барни Hug

Ние сме със закована мрежа  в къща.

# 638
  • на брега на морето
Ивекс, виж това
Скрит текст:

Шарки, да носиш много здраве на котачето Smile

# 639
Добра идея е, ще проуча нещата.
В момента котката е на терасата и ще избуши прозорците от зор да хване птичките, които за негово нещастие точно пред носа му стоят.Joy

# 640
  • София
Ние отидохме на свиждане, пък те го изписаха!

Ползва оперирана лапа, операцията е минала много добре, има пластина, която носи натоварването. Две седмици сега с превръзан крак и фуния на врата. Много е щастлив вкъщи Simple Smile, даже вече “говори”.

# 641
Ох, много се радвам, Шарки.
Малко юначе-котаче е той, палавник и непослушник такъв.
Бързо и безпроблемно възстановяване ви пожелавам. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 12:41 от Джаста Праста

# 642
Супер, много се радвам, така и то ще е по-спокойно като си е у дома.

# 643
Шарки, много се радвам, че операцията е минала безпроблемно и че Барни вече се е прибрал у вас. Ще се оправи бързо и ще забрави, само на вас ще ви остане преживения стрес.

# 644
  • София
Четох първия пост от Уикипедия и се уплаших. Той не е на опиати, а и е с чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Не съм на ти с английския.

Да, мила, тук цялата работа е в дозата. В стандартната си доза, 50 мг това лекарство наистина е предназначено да лекува зависимости към алкохол и наркотици. Но, в ниска доза, човешката е 4,5 мг) то действа по съвсем различен начин, като блокира опиоидните рецептори в мозъка, които отчитат нивото на ендорфините и енкефалините, произведени от тялото, и така кара организма да произвежда два-три пъти повече. А тъкмо ендорфините и енкефалините са отговорни за поддържане на имунитета. Така че повишавайки имунитета, ЛДН кара тялото да самолекува автоимунни болести, както и такива, дължащи се на нисък имунитет.

Всъщност, за много лекарства различната дозировка лекува по различен начин. Морфинът, например, за който знаем, че е много силен аналгетик, във висока доза действа тъкмо обратно - усилва болката! Змийската отрова в ниски дози лекува, във високи убива. Така че, не бива да те учудва.

Това, че не владееш английски, не е проблем, можеш да си преведеш с Гугъл транслатор, или пък с друга някоя програма за превод.

Освен това, дозировката на това лечение е толкова ниска, че описаните в листовката за Налтрексона странични ефекти просто не се проявяват.

Sharky , присъединявам се към всеобщата радост, че котарачко Барни се оправя. Милото, непослушно момче. Сега ще потърпи малко яката, докато пак стане в състояние да твори присъщите си поразии. Нацелувай го от всички нас.

Общи условия

Активация на акаунт