Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Начални училища в Пловдив - тема 3

 • 18 687
 • 295
 •   2
Отговори
# 270
 • Мнения: 443
Trakiec, ЕЖК- а как по друг начин да разбера- всеки избира по отзивите на предходните и се опитва да вземе техния опит- това го чувам вече от 20 човека, затова питам.

Зла вещица, можете ли да дадете имената на тези, от които имате впечатления- дори и да не знаете в кой випуск преподават в момента?

# 271
 • Мнения: 1 144
Всъщност е въпрос на късмет. Много си зависи от детето, дали госпожата ще намери подход към него и много други фактори, които не зависят от гостожата.
Тая работа с записването при определена госпожа в ЧХ е много трудна. Вътрешен човек не успя да си нагласи детето при някой определен, та какво остава за останалите. /Казвам го от първо лице, не ЕЖК/
Като цяло нашата класна е класна за първа година. От начало бях много недоволна, но пък с течение на времето нещата се оправиха и сега съм много доволна.
За ЧХ става на въпрос.

# 272
 • Мнения: 443
Да, права сте , че е и късмет. Но след това, което преживяхме в ДГ искам да се опитам да намеря по-добро място. Честно да си кажа - мен ме притеснява  проблемът с агресията, защото госпожата в детската градина вече 4 години е безучастна към агресия. И съм била със свито сърце като го изпращам, в един момент не се търпеше  и го влачих с мен на работа, когато се опитвах да говоря с госпожата за агресивното дете - тя  се озлобяваше и се опитваше да потули въпроса. Има ли агресия в началните класове?  И как се справяте с нея?

# 273
 • Пловдив
 • Мнения: 3 425
Какво разбираш под агресия? Децата се карат, имат си конфликти, но нещо повече е рядко да се случи. Обикновено учителите вземат мерки, винаги се намесва и психолог, ако има наистина агресия и нещата се оправят. Има и непоправими деца (по-скоро родителите са виновни обикновено), но това са редки случаи и е лош късмет. С моите деца не се е случвало да имат такова съучениче.

# 274
 • Мнения: 1 144
При нас в градината имаше едно агресивно детенце. Всеки ден имаше някой ударен или захапан. Радвам се, че не сме с него в един клас. Жал ме е, че родителите му не виждаха проблема, докато не дойде училището. Сега имат големи ядове, понеже в училище не е като в градината.

# 275
 • Мнения: 443
luba_rizova Под агресия разбирам както някое дете си играе или рисува идва въпросното дете и го удря в гръб или в главата отзад-  без да има караница или кавга преди това. Или като спи -отива и бута  или удря. Хвърлянето на пясък в очите и в косата не го броя- защото това поне е с цел да вземе лопатката на другото дете. Това дете  го правеше с почти всички деца и най-вече с тези, които не отвръщат.Това го правеше ту с  едно дете, ту с второ, ту с трето и така с почти всички - когато пожелае.

# 276
 • Пловдив
 • Мнения: 219
За жалост има агресия и в начален курс, но както каза Люба, късмет...В другия клас имаше дете, което без причина удряше, стигна се до хвърляне на камък в голямото междучасие, при което спука главата на дете от нашия клас, това в първи клас. Но след поредица от разговори, родителски срещи и психолози, майката беше принудена, защото нямат право да го изключат, да го премести в ново училище...там не вярвам да се е оправил с магическа пръчка. Но поне се разбра от тези срещи, че просто детето расте в ужасна среда и явно агресията беше зов за помощ от негова страна.

# 277
 • ...
 • Мнения: 375
Никой не е застрахован от агресия, дори и ние родителите. Наистина е както се казва на късмет. И ако се забележи нещо, да се реагира, а не да се мълчи.

# 278
 • Мнения: 443
Именно! Но когато госпожата е на място, агресивни деца и нагли родители не могат да виреят. Когато е безучастна - не се получава.
Затова сега търся всякакви отзиви. Ако някой друг желае също може да ми пиши на лично или тук. В случай, че не ни приемат в ЧХ, ми се иска и за Матевски да имам някаква информация. Ще съм много благодарна!

# 279
 • Мнения: 1 144
Ако агресивното дете е от вашата група може да се паднете в един клас. Не го мисли толкова.

# 280
 • Мнения: 443
A това с точките - как става- ако се промени адресна регистрация за по-малко от 1 година преди постъпване в 1-ви клас- получават ли се точки или трябва 3 години по-рано? Ако е за по-малко от 1 година - дават ли се някакви точки и колко по-малко в сравнение с 3 години по-рано променена адресна регистрация?

# 281
 • Пловдив
 • Мнения: 653
ооох, колко заблуди има с тези "агресивни" деца...ние, родителите, объркахме цялата система. Прекалено много взехме да се бъркаме в работата на учителите и да ги атестираме, без да сме упълномощени. Учителите нямат никакви права, не могат да прилагат дисциплиниращи методи, а само угаждат на родителите и се страхуват от тях. Тези лекенца, които не са със СОП по документи и родителите отказват да приемат, че детето има липси на внимание и не е научено на елементарни навици и режим, са неконтролируеми. Като се появи такова ново дете в класа (във 2ри, 3ти клас), какъв е смисълът, че сме избирали клас, деца, учители... То идва и опустошава всичко. И родителите са безсилни, учителите са безсилни, директорите са безсилни...никой не може да го озапти, да го вкара в режим или да го изключи без "разрешението" на родителя на детето. Говоря от опит, преживели сме подобен кошмар.
Гледайте училището да ви е близо, за да имате възможност да учите децата си да се придвижват сами и да са самостоятелни. До 4ти клас се създават навици и самостоятелност. Учителите са до късмет. Може на родителя да му пасне, а на детето не. Може да е велик учител, но 1г да е в болничен (и това сме го преживели) и да идват толкова неподходящи заместници, че благородно да завиждате на съседния клас, който се е паднал с чисто нова учителка за училището, но здрава и ентусиазирана за работа...
Има толкова условности при избор...затова съветвам да се избира по обективни критерии - местоположение, наличие на стол, на занималня за всеки клас, на басейн дори, защото спортът е жизненоважен... Успех!

# 282
 • Пловдив
 • Мнения: 270
A това с точките - как става- ако се промени адресна регистрация за по-малко от 1 година преди постъпване в 1-ви клас- получават ли се точки или трябва 3 години по-рано? Ако е за по-малко от 1 година - дават ли се някакви точки и колко по-малко в сравнение с 3 години по-рано променена адресна регистрация?

Ако адресната регистрация е промена по-малко от година назад от датата на попълване на заявлението, точките за първо желание са 90, а не 120.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 18:36 от Manique

# 283
 • Мнения: 443
Благодаря, а ако не живееш в района, но  си в същия квартал - взимаш по-малко от даже от тези 90 или пак са 90?

# 284
 • Пловдив
 • Мнения: 270
Извинявам се, точките са 60, а не 90. 90 са, ако адресната регистрация е сменяна между 1 и 3 години.
За район, извън прилежащия, се дават 30 точки плюс още 2, ако е съседен.

Общи условия

Активация на акаунт