Начални училища в Пловдив - тема 3

• 71 723
  • 796
  •   1
Отговори
# 315
Какво означава иновативна?

# 316
# 317
  • Пловдив
Във всяко училище иновацията е различна, тя се представя при кандидатстване и е наистина много разнообразна. Някъде се засягат природните науки, другаде литературата, на трето място Монтесори.

Скрит текст:
Общо взето моите впечатления са "въртим едни пари".

# 318
Това дали паралелката е иновативна или не, не е най-важното наистина. Аз съм доволна от класа, в който учи моето дете най-вече, защоно учителките съумяха да изградят от 24 деца и техните родители едно семейство. Учат ги на много повече неща от определените от МОН. На децата им е интересно, те се уважават и са толерантни и грижовни един към друг, което в днешно време е рядкост. Моето дете е от скромните, тихи и притеснителни. Една от учителките й в детската градина ми беше казала: "В училище ще я смачкат!". Ами не. Детето разцъфна, ходи с такова желание, говори за приятелите си от класа с такова вълнение, и т.н. И това не е от иновацията, а от учителите и атмосферата, която създават за децата.

# 319
По повод последното мнение, какво трябва на пръв поглед да излъчва един учител, за да разбера, че е този който търся за детето си? Моето дете обратното - е от будните деца за възрастта си, от лидерите, но и от дисциплинираните. В градината до тук не е научила нищо от това , което знае /ако изключим музикалната част/. Там не й позволяват да покаже знания и умения, игнорират я и обръщат единствено внимание на изоставащите и децата с проблеми, от което тя постоянно се оплаква и няма желание да ходи на градина заради това понякога.
Какъв учител би следвало да търся за първи клас в този случай? Не искам частен учител за детето си, напротив, но искам гъвкав учител, който да не игнорира напредничавите деца, за сметка на тези, които изостават, а да съумява да балансира с всяко дете според потребностите му.

# 320
  • Пловдив
Сигурна съм, че във всяко училище поне половината учители са такива, въпросът е да се уцелят Simple Smile

# 321
  • пловдив
Здравейте момичета, в голяма чуденка сме. Ще имаме първокласничка тази година и се чудим между ЧХ и Матевски. Баткото ми беше първи клас в Матевски преди 7 г., преместихме се и го записахме в Паисий Хилендарски, разликата беше огромна в полза на второто. Сега съм изправена пред риска, дали да избера  Матевски, защото е най-близко и стигането до него е най-безопасно, а и имат басейн, което си е предимство, или ЧХ, защото е с по-добри резултати, но ще й е далеч.

# 322
И аз съм в същото колебание като теб. Метевски е доста оплювано като дисциплина, но и на мен ми е по-близо.

# 323
  • Пловдив
В момента ЧХ е хитовото тракийско училище. А и не само в Тракия. Миналата година обявените места се запълниха на първо класиране само там и в Драган Манчов.

# 324
  • пловдив
Силно се надявах в Матевски да е постигнат напредък, но явно не.
Притесняваме също и факта, че няма да имаме избор на преподавател, което би било някакво успокоение.
Fiona 1, имате ли някаква представа, кои ще са учителите, които ще поемат първи клас в Матевски? А някакви отзиви за тях?

# 325
Нямам отзиви на преминали дечица. И ние клоним към Матевски, но сме и по район в Матевски. Просто ще излезне 125 точки за Матевски и 39 точки за ЧХ, къде да се боря...

# 326
  • Пловдив
Здравейте, аз пак да попитам за мнения за госпожите, поемащи първи клас в ОУ "Екзарх Антим1"– Мирена Бъчварова и Айлин Хайлибрян

# 327
Здравейте,на есен ще имаме първолачка и ще я записваме в СУ”Свети Седмичисленици”.Относно госпожите,които поемат първи клас,чуваме хубави отзиви само за Алексиева.А за другите две Аргирова и Стефанова -никакви.Дали може малко мнение за тези госпожи.

# 328
Каката ми завършва първи клас в ЧХ. Не знам как е в другите, но за мен е прехвалено. Имахме късмет с госпожи. Малкия тази година ще е там.

# 329
  • Пловдив
Моите и двамата са в ЧХ - баткото е 4, а малката - 1 клас.
Впечатленията ми са коренно различни, но като цяло, организацията в училището е много добра.

Общи условия

Активация на акаунт