Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 790
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Здравейте! Бих се радвала, ако споделите препоръка за учителки на първи клас от септември 2023 г. в училищата Княз Александър I, Петър Берон Патриарх Евтимий, Антим I.  Благодаря предварително!
Здравейте! Двете ми деца са в Петър Берон, като баткото го преместихме след втори клас от монтесори паралелка. Мислех да ги записвам в Кочо Честеменски, но на първокласничката не и стигнаха точките и двамата заминаха за Берона.
............................................................
Директорът е разбран, не си придава важност; дава пространство на учителите, но не търпи  непрофесионално отношение (наскоро имаше случай на учителка, която си замина, защото карала децата вместо да учат да правят презентации). Виждам много топли отношения между деца и учители, и чувам, че и другите родители са доволни преди всичко от преподаватели, особено в начален курс.
Големият недостатък на училището е материалната база. Директорът не е явно сред любимците на властта, и в сравнение с Антим и Кочо Честеменски, Берона не е така излъскан. Ние обаче сме над тези неща SatisfiedSatisfied

Не може да се изгони учител заради нещо подобно. Има проектово базиране, което влиза в методите на обучение и няма никакви проблеми да се прилага, дори е и препоръчително. Учител не може да се изгони и не може да се докаже, че е некадърен или не се справя с работата си. Единственият начин да го махнат е да набие някое дете. Само това не може да го спаси. Всичко друго няма как да се докаже и няма начин да го изгонят. Или да напусне доброволно - другият начин.

Също за материалната база. За нея няма значение любимец ли е директорът или не. Тя се заплаща от бюджета на училището, а ако е нещо по-мащабно (физкултурен салон, спортна площадка), се кандидатства по проект и се дофинансира, но до 50%.

# 481
Здравейте! Бих се радвала, ако споделите препоръка за учителки на първи клас от септември 2023 г. в училищата Княз Александър I, Петър Берон Патриарх Евтимий, Антим I.  Благодаря предварително!
Здравейте! Двете ми деца са в Петър Берон, като баткото го преместихме след втори клас от монтесори паралелка. Мислех да ги записвам в Кочо Честеменски, но на първокласничката не и стигнаха точките и двамата заминаха за Берона.
............................................................
Директорът е разбран, не си придава важност; дава пространство на учителите, но не търпи  непрофесионално отношение (наскоро имаше случай на учителка, която си замина, защото карала децата вместо да учат да правят презентации). Виждам много топли отношения между деца и учители, и чувам, че и другите родители са доволни преди всичко от преподаватели, особено в начален курс.
Големият недостатък на училището е материалната база. Директорът не е явно сред любимците на властта, и в сравнение с Антим и Кочо Честеменски, Берона не е така излъскан. Ние обаче сме над тези неща SatisfiedSatisfied

Не може да се изгони учител заради нещо подобно. Има проектово базиране, което влиза в методите на обучение и няма никакви проблеми да се прилага, дори е и препоръчително. Учител не може да се изгони и не може да се докаже, че е некадърен или не се справя с работата си. Единственият начин да го махнат е да набие някое дете. Само това не може да го спаси. Всичко друго няма как да се докаже и няма начин да го изгонят. Или да напусне доброволно - другият начин.

Също за материалната база. За нея няма значение любимец ли е директорът или не. Тя се заплаща от бюджета на училището, а ако е нещо по-мащабно (физкултурен салон, спортна площадка), се кандидатства по проект и се дофинансира, но до 50%.

Точно така, кандидатства се по проект. Ако имате представа как се одобряват проекти в Община Пловдив и как работи Общински съвет, няма смисъл от повече детайли. Ще се отнася до напусналата учителка, аз лично не съм чувала за учител, напуснал не-доброволно.

# 482
  • Пловдив
Да, имам представа и знам, че става и за недолюбвани директори, не всичко е въпрос на връзки в случая. И както казах - става дума за големи проекти - салони, пристройки, игрища. Всичко останало - вътрешната материално-техническа база се прави с лични средства от бюджета на училището. Въпрос на кадърност кой колко може да отдели и да си направи училището прекрасно без помощта на общината.

И за напускането - ако даден учител не иска да напусне - нищо не може да го принуди.

# 483
  • Пловдив
И за напускането - ако даден учител не иска да напусне - нищо не може да го принуди.

Е това пък не е вярно!

# 484
Здравейте скъпи мами, моля за съвет тъй като никъде не откривам информация за училище Душо Хаджидеков - Втора сграда в кв. Съдийски, бившето Георги Бенковски. Тъй като в нашият район училището което ни се пада е К. Величков, а граничен ни е Д. Хаджидеков кв. Съдийски. Другият вариант е да и избирам в Кючук Париж, но все ми се иска да е някое по реномирано училище за това се спрях на Д. Хаджидеков втора сграда, моля ако някоя мама има лични впечетления да пише. Благодаря!

# 485
Здравейте, може ли мнения за НУ “Климент Охридски “ и  ОУ “Яне Сандански”  за прием на деца в 1 клас за учебна година 2023/2024.
Благодаря

# 486
Здравейте. Синът ми ще бъде в първи клас през 2024/2025 г.  Интересувам се основно от
НУ “Климент Охридски “ и  ОУ “Яне Сандански” , понеже са ми най-близо. Може ли отзиви за учителите, които ще поемат, т.е сегашните третокласници?
Също и от колко часа  до колко часа могат да са децата в училище, т.е в колко най- рано и колко най-късно могат да се оставят и взимат?
Благодаря.

# 487
В НУ "Климент Охридски" най-рано могат да се оставят след 7 часА и да се вземат дом18:00 - с дежурен учител са. Часовете започват от 8 сутринта, приключват около 17:20. Занималня за 4 клас засега няма.

# 488
Mometo, благодаря!
Т.е. 4 клас свършват на обяд ли? Това за тазгодишния 4 клас ли е или по принцип занималнята е от 1-3 клас?

# 489
Mometo, благодаря!
Т.е. 4 клас свършват на обяд ли? Това за тазгодишния 4 клас ли е или по принцип занималнята е от 1-3 клас?
Първи клас са целодневно в сградара на училището, 2 и 3:клас са във външна занималня/ наети помещения/ зад училището. Учи се на 2 смени.

# 490
По принцип поради липса на помещения училището не може да предложи занималня за 4-класниците. Работи се в тази посока, беше спечелен проект и надеждите са да има занималня и за 4 клас, но кога ще се случи това - все още никой не може да гарантира.
Постът преди моя също отразява абсолютно коректно ситуацията.
Все още не се знае кои преподаватели ще поемат бъдещите първокласници. Имайте предвид обаче, че паралелките ще са само две.

# 491
А алтернативата за 4 клас каква е? Частна занималня ли? Синът ми ще е в първи клас през 2024/2025, но нали се кандидатства април-май, та да съм подготвена с информация.
А за Яне Сандански как е?

# 492
Частна занималня, баби, сам вкъщи, при родителите на местоработата им - различни варианти има. Някои съученици на сина ми остават сами вкъщи още от лятната ваканция след 1 клас. Според детето и възможностите на семейството.

# 493
Това за занималня за всички в НУ"Климент Охридски" чувам да го говорят от 6-7 г. и все още няма напредък. Някои деца разбрах сега са принудени в 4 клас да се преместят поради тази причина. Искрено се надявам да не сме поредните поставени пред чуденка в 4 клас какво да правим.

# 494
Здравейте, при кандидатстване системата дава ли точки, ако настоящия адрес съвпада с постоянния както е при кандидатстването в детска градина или се взима предвид само настоящ или постоянен адрес?

Ето това би било най-правилното, да има допълнителни точки при съвпадение! За съжаление обаче мисля, че се дават точки само за единия адрес. Така тези, при които двата адреса съвпадат нищо не печелят и  биват изместени от тези с фиктивните настоящи адреси, които си водят децата от другия край на града, но иначе са в прилежащия район. Трябва да се дава тежест на постоянния адрес според мен или поне тези, които сменят адрес да попадат не във втора или трета група (в зависимост от това кога са си сменили адресната регистрация), а в последната 4 група. Всеки може да си смени адресната регистрация когато пожелае. При сегашната наредба деца, които са в граничен на училището район са в 4 група, което мисля изобщо не е справедливо, тъй като в много от случаите граничните училища са много близо до прилежащото училище, а се получават много малко точки и биват изместени от деца с фиктивен адрес в прилежащия район на училището.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 19:37 от bernina

Общи условия

Активация на акаунт