Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 823
  • 796
  •   1
Отговори
# 450
"Седмочисленици" е най-зле.
Какъв е смисълът да учиш Монтесори в училище,
когато трябва да покриваш норматив от МОН?

# 451
  • Пловдив
За ЧХ като цяло мога да кажа, че е добро училище. За начален етап пак повтарям - много зависи от учителя!
Синът ми беше при страхотен преподавател, който разби всичките ми представи за учител Heart В най-най-най-добрия смисъл!
Вече той е 6 клас и смея да твърдя, че повечето му учители и в този етап са много "в час" - усетят ли, че губят децата, правят и невъзможното, за да им привлекат вниманието и да разберат материала.

# 452
Някой има ли информация за НУ "Климент Охридски" за предстоящата учебна година. Кои госпожи ще поемат първокласниците, колко паралелки ще са? Всякакви отзиви ще са ми интересни Simple Smile

# 453
Докато сме на вълна "Тракия", у-щето, което ни е по район е Софроний Врачански, който и да питам, не го препоръчва. Аз също искам Славейков, но нито е съседен район, нито нищо. Всъщност след първото класиране има ли още както при градините?
Нямам си никаква идея за училищата в Тракия, имам познати в Славейков и ми се иска там. ЧХ също не ми е съседен район дори, а второто желание ми е то.
Някой мнение за Седмочисленици? Пратиха ни клип, учат по Монтесори и такива неща..
На мен служителката ми обясни, че след първо класиране повечето места се заемат и заради това е важно да подредим желанията така, че да не оставаме за второ. Но тук в темата се коментира, че на практика след първо класиране само 5-6 училища си запълват местата. На Вас съседен район се пада Матевски може би.

# 454
  • Пловдив
Докато сме на вълна "Тракия", у-щето, което ни е по район е Софроний Врачански, който и да питам, не го препоръчва. Аз също искам Славейков, но нито е съседен район, нито нищо. Всъщност след първото класиране има ли още както при градините?
Нямам си никаква идея за училищата в Тракия, имам познати в Славейков и ми се иска там. ЧХ също не ми е съседен район дори, а второто желание ми е то.
Някой мнение за Седмочисленици? Пратиха ни клип, учат по Монтесори и такива неща..
На мен служителката ми обясни, че след първо класиране повечето места се заемат и заради това е важно да подредим желанията така, че да не оставаме за второ. Но тук в темата се коментира, че на практика след първо класиране само 5-6 училища си запълват местата. На Вас съседен район се пада Матевски може би.

От вас зависи дали ще останете на второ класиране. Вие си подредете желанията и след първото може да са ви приели във второто училище, то също да ви удовлетворява и да запишете детето, за да не го изпуснете.

# 455
Някой има ли информация за НУ "Климент Охридски" за предстоящата учебна година. Кои госпожи ще поемат първокласниците, колко паралелки ще са? Всякакви отзиви ще са ми интересни Simple Smile
Две паралелки ще са.

# 456
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:
Да, по район Софроний врачански, съседни Матевски и Седмочисленици. Не знам между тях кое е по-приемливото, но желанието ми не е нито едно..

# 457
В П.Р.Славейков - местата се заемат на първо класиране в повечето случаи. Последните години не разрешават да си избирате учител, а те разпределят децата. Наистина е важно да си подредите желанията правилно. Помня, че като кандидатствахме преди 2 год. можеше да се види колко деца са заявили желание по първо, второ и следващо желание за училището. Но не и с колко точки са.

# 458
  • Пловдив
Ако по район съм.в ЧХ,не бих рискувала със Славейков, честно казано. Защото ако не стане, а ЧХ е 2 желание, с по-малко точки, може и там да не влезете, когато съм проверявала за моите деца, ЧХ беше училището с най-много кандидати и с най-много точки .(защото е Тракия , района е голям, но все пак). Имайте предвид, че ако сте в Славейков, после в 5 клас пак ще се чудите какво да правите. В ЧХ почти няма места за 5 клас, малко места се освобождават, а като училище за прогимназиален етап е доста добре.
Казвам го от позицията сина ми беше в Славейков до 4 клас, после в Патриарха. Племенницата ми е същия набор, след 4 клас тя беше в ЧХ. Справи се доста добре на НВо по бел. Математиката куцаше там, но иначе нивото не е лошо. Помислете добре,  голямо удобство да е с деца от квартала  , стават и по-близки контакти с дечицата така. Славейков зависи с кои госпожи е, има прекрасни, има и не толкова. Племенника ми е сега там, в 3 клас е, при много хвалена госпожа, ако бях на майка му,щях да го махна. Отвратителен тормоз, някакъв ад. На една приятелка пък на детето все се сменяха госпожите, на сина ми пък беше уникална , и честно казано , аз толкова страхотен учител до 4 клас не съм виждала  ,а имам наблюдения и от трите ми деца. Но тя няма да бъде за 1 клас догодина, иначе щях да я препоръчам. Успех и вижте госпожите, най-важни са!
Имат проблеми и с храната в момента, но не ми се коментира това.

# 459
И моят план е Лиляната от 5. клас в паралелка с изпит. Синът Ви в такава ли е?

# 460
  • Пловдив
Здравейте, страх ме е да питам за Душото-2ра база в Съдийски? Детето ми все още е малко, но сериозно си патим от детската градина и се опитвам този път да съм по-ориентирана. Ще е в 1ви клас през есента на 2024 г.

# 461
  • Пловдив
Гаранция за това с какви деца ще попадне в един клас няма никъде, дори и в Душо Хаджидеков на Богомил. Всъщност на тази възраст проблемите не са чак толкова с децата, а с родителите.

# 462
  • Пловдив
Гаранция за това с какви деца ще попадне в един клас няма никъде, дори и в Душо Хаджидеков на Богомил. Всъщност на тази възраст проблемите не са чак толкова с децата, а с родителите.
Ооо, напълно съм съгласна с Вас. За Душото на Богомил нямам никакво желание, въпреки хвалбите, които се тиражират за него.

# 463
Здравейте, страх ме е да питам за Душото-2ра база в Съдийски? Детето ми все още е малко, но сериозно си патим от детската градина и се опитвам този път да съм по-ориентирана. Ще е в 1ви клас през есента на 2024 г.
Може ли   да споделите повече за детската градина, защото моите две внучки ще бъдат в нея след година?

# 464
  • Пловдив
Може ли   да споделите повече за детската градина, защото моите две внучки ще бъдат в нея след година?
Ако питате за детска градина "Радост", това беше най-голямата ми грешка. Но да не спамим темата, писала съм мнение в темата за детските градини в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт