Начални училища в Пловдив - тема 3

• 72 726
  • 796
  •   1
Отговори
# 540
Малко темата се измести, говорим за училищата с качествено преподаване, аз живея в Южен и представа нямам къде са добри учителите от 1-4 клас, затова попитах за училища като Д. Хаджидеков, А.Константинов, Петър Берон, Кочо Честименски , все пак се предполага че са по-добри. Ако има някой да сподели?

# 541
Здравейте,

Може ли отзиви за педагозите, които ще поемат първи клас, в Яне Сандански, Климент Охридски и Кирил Философ? Направих printscreen от сайтовете им, но само в Яне Сандански са посочили изрично, че тези  преподаватели поемат първокласниците; за другите 2 училища би следвало, освен ако някои от тях не напускат 

Климент Охридски

Константин Кирил Философ

# 542
В "Климент Охридски" едната учителка се пенсионира и все още не ни казват кой ще поеме първокласниците.

# 543
В "Климент Охридски" едната учителка се пенсионира и все още не ни казват кой ще поеме първокласниците.
Щото всички ще искат при Димитрова Grinning

# 544
Ами каква е разликата, ако кажат например "г-жа Георгиева" ще поеме, вместо "все още не можем да кажем кой ще поеме". В крайна сметка всички пак ще искат при Димитрова 😃

# 545
Ами каква е разликата, ако кажат например "г-жа Георгиева" ще поеме, вместо "все още не можем да кажем кой ще поеме". В крайна сметка всички пак ще искат при Димитрова 😃
Може да се надяваме, че новата Госпожа ще е по-добра, като е една такава...тайнствена Grinning

# 546
  • Пловдив
Новата госпожа с голяма вероятност тепърва ще бъде избрана и назначена. Все пак конкурсите са в края на лятото. Та нищо тайнствено няма.

# 547
Добре де, ние ще СЕМ първи клас другият септември, от Южен сме, ако рискувам да кандидатствам за район Централен, какъв е риска. Чувам, че приемат и деца не от район.

# 548
  • Пловдив
Риск за какво? Имаш право да изброиш няколко училища. Подреждаш ги по ред от най-желано към по-малко желано и класират детето според точките. Има и следващи класирания. В най-лошия случай детето ще попадне в не особено желано от теб училище и една част от лятото ще мине в чакане. Но пък може и на първо класиране да има късмет. Без училище няма да остане.

# 549
Да така е, но въпроса ми е каква е вероятността да ни приемната, тъй като нашият район е Южен а пък аз искам да подам документи в Централен, за тези училища за които има повече паралелки. Все пак ако не стане ще се класираме някъде където не искам. Може ли да ме посъветвате, тези които са минали по този път.

# 550
  • Пловдив
Няма как да се каже с точност. Ти си сложи това училище в Центракен на първо място и каквото сабя покаже.

# 551
  • Пловдив
Наборът не е голям. Във всички училища в Централен има места и на второ класиране. Според мен почти няма риск да не ви класират в район Централен.
В Южен във всички училища, освен в Димитър Талев, има места до септември и след това.
А и със системата до последно можете да гледате колко деца с какви точки са подали документи и да си изчислите вероятността за прием.
Успех пожелавам на всички родители, особено на тези, които смятат, че с избор на училище до 4ти клас решават посоката на развитие на детето.
Романтични времена...и аз живях в тях Stuck Out Tongue Winking EyeHug

# 552
  • Пловдив
Здравейте, имам два въпроса:
 1) От общия брой свободи места следва ли да се извадят местата за децата със СОП, за да знаем броя на свободните места за прием по общ признак?
2) Винаги ли водещо е желанието при приема- ако примерно свободните места са 70, децата кандидатстващи на първо желание са 60, ще бъдат ли приети всичките 60, независимо,че има деца с повече точки, но с второ желание за същото училище?

# 553
  • Пловдив
Не желанието е водещо, а точките. Дете с повече точки, неприето по първо желание другаде, ще бъде прието преди тези 60 деца.
Местата за СОП и общите места мисля, че ги обявяваха отделно едни от други. Ако не са обявени така, вадите СОП от общия брой.

# 554
  • Пловдив
Не желанието е водещо, а точките. Дете с повече точки, неприето по първо желание другаде, ще бъде прието преди тези 60 деца.
Местата за СОП и общите места мисля, че ги обявяваха отделно едни от други. Ако не са обявени така, вадите СОП от общия брой.
Благодаря! Това означава, че ако имаме малко точки в първо желание, винаги може да бъдем изместени дори и броя на местата да е достатъчен за всички с първо желание.

Общи условия

Активация на акаунт