iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 110

• 46 282
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Скрит текст:
Здравейте!
Скрит текст:
Дениз, може ли да препоръчаш нещо за възпалени сухожилия. Тренирам тежко и постоянно ги разтягам и съм с болки. Преди месец правих физиотерапия, мина и сега на друго място. Пия цяла зима колаген на прах, от месец и половина замених с желатин, никакъв ефект.
 bouquet
Много натоварваш мускулите - намали тежестите и докато не отшуми болката, не тренирай тези мускули. Избирай упражнения, които не ги натоварват. Когато загрееш мускула, болката минава, но това ти създава още по-голям проблем и влошава положението.
Може да ползваш глутамин - след тренировка.
Протеин - ти си го пиеш, предполагам.
Колаген тип 1 /е за сухожилия/
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Collagen-180-Tablets/72631
МСМ - поне 3 грама
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-MSM-with-OptiMSM-1-500-mg-120-Tablets/3
Глюкозамин-формула
Омега 3-ЕРА
МВ с В12, желязо, мед, вит. С, вит.E
Куркума, Босвелия
Aнтиоксиданти
Даа, знам че е така, но искам да кача мускулна маса и наблягам на по-тежко. Пия си протеин, ак , витамини Б ,омеги, телешки желатин, сега поръчах и https://www.iherb.com/pr/ALLMAX-Nutrition-AllFlex-Collagen-Based … 60-Capsules/67725
Благодаря  Hug Hug Hug
Този колаген е за хрущяли, за сухожилия е тип.1 или ако имаш тип 1 и 3, също става.
Когато претренираш мускула, се губи мускулна маса, а и не може да изпълняваш кач-вено упражнението. Намали тежестите , изпълнявай упражнението бавно и внимавай за мъртвата точка - ако я преминеш, мускула почива. Много хора го правят, но по-трудно е до нея Wink - това натоварва много повече и по-чисто мускула и при малка тежест.
Когато тежеста е голяма има опасност от т.н. чийтинг - прехвърляш на друг мускул или разтягаш сухожилия. Има упражнения, които избягвам точно поради тази причина, защото и аз много прехвърлям, дори и с малки тежести и ако не се концентрирам върху изпълнението.
Ако си на отрицателен калориен баланс - трудно се прави маса.  "Маса се прави на маса"  Wink
Увеличи Глутамина - може да пиемаш по 3-4 грама, 3 пъти на ден.
Трябва също и почивка на мускулите - те  се "образуват/ растат" точно при почивката + храната
Цяла зима бях в калориен плюс и от месец съм в дефицит, намалих тежестите, вкарах суперсерии, но те болките си станаха хронични. Като цяло разбрах ги тези неща, но по трудния начин, както винаги.
Има ли някоя комбинирана формула, която да ми препоръчаш?

# 241
  • София
 Има ли оферти за колаген за стави за възрастни (50-65г), този на Неосел ли е по-добре (заради вит С в него) на таблетки по възможност.
Сутрин, на един прием ли се взима (5-6 таблетки)?
Ако има пакет с Omega, още по-добре

Има ли oсобено значение: прахообразен или на таблетки?

Този добър ли е?
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Hydrolyzed-Co … 250-Tablets/77593

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 14:36 от Starrydream

# 242
Поръчвала съм го януари, дали е проблем все пак е преди доста време

Да, това е причината, ако искаш им пиши, може пък да ти направят отстъпката ръчно.

Код за 5 -10% отстъпка от iHerb - SDB331

# 243
  • Добрич
Искам да попитам, на някой да му се доспива от кверцетина с бромелаин на Now Foods?

Поръчах го за съпруга си, но казва, че много му се доспивало от него. От няколко дни го  прехвърлих на кверцетина на LifeExtension. За сега не се оплакал.
Чудя се дали тази сънливост е от бромелаина или от комбинацията с кверцетин. До сега е приемал само кверцетин.
А имам и на Doctor's Best съм взела кверцетин с бромелаин и се питам дали въобще си струва да отварям опаковката, като свърши сегашния.

Мислех си, че съм го подсигурила за летните алергии, но сега май ще се наложи да поръчвам само кверцетин.

Последна редакция: сб, 04 май 2019, 15:40 от Вела

# 244
  • София
Цяла зима бях в калориен плюс и от месец съм в дефицит, намалих тежестите, вкарах суперсерии, но те болките си станаха хронични. Като цяло разбрах ги тези неща, но по трудния начин, както винаги.
Има ли някоя комбинирана формула, която да ми препоръчаш?
Няма хубави, комбинирани продукти, а и на теб ти трябват малко по-високи дози от средните. Комбинирай 2-3 продукта, напр. колаген тип 1, МСМ / поне 3-4 грама/ и Глюкозамин формула.
МВ и Омега 3, ако приемаш ще са добра комбинация.

iHerb® код:   YUL919
за първа поръчка 10% намаление, за следващи поръчки - 5%

# 245
От половин година имам промяна в цикъла. Като цяло се скъси на 22-23 дни, веднъж беше на 30 дни и по-кратък като продължителност.
Навърших 40 и много се притеснявам, макар че и  малко преди 30 имах една-две такиа години и после всичко беше наред. Тогава имах доста стрес, както и сега.
denis. и другите в темата, може ли да помоля за препоръка за някакви добавки?
Сещам се за витамин А и Е, както и зе вечерна иглика.
Ще си пусна хормони определено.
Гинеколожката ми препоръча чай от шапиче, но нещо не вярвам изведнъж да ми регулира всичко.

# 246
  • София
От половин година имам промяна в цикъла. Като цяло се скъси на 22-23 дни, веднъж беше на 30 дни и по-кратък като продължителност.
Навърших 40 и много се притеснявам, макар че и  малко преди 30 имах една-две такиа години и после всичко беше наред. Тогава имах доста стрес, както и сега.
denis. и другите в темата, може ли да помоля за препоръка за някакви добавки?
Сещам се за витамин А и Е, както и зе вечерна иглика.
Ще си пусна хормони определено.
Гинеколожката ми препоръча чай от шапиче, но нещо не вярвам изведнъж да ми регулира всичко.
Здравей!
Промяната в дължината на МЦ показва, или здравословен проблем или пременопауза / физиологичен етап от живота на жената, който се характеризира с бавно намаляване на репр. функция/. При пременопауза, МЦ може да се скъсява или удължава.
Вит. А и Е, МВИ са хубави и безопасни продукти - или помагат или не, но никога не вредят, докато шапичето /Алхемила вулгарис/ е билка богата на фитоестроген, а при пременопауза има по-високи нива на естрогените и ако приемаш допълнително, може да си навредиш.
Ако нямаш други, по-притеснителни странични ефекти, като изпотяване, горещи вълни, безпокойство, сърцебиене и т.н., а само скъсяване на МЦ е добре да се внимава с билките за пременопауза.

# 247
Здравейте!

Някой поръчвал ли е 'Primrose oil' (масло от вечерна иглика)? Има на доста марки и се чудя коя да избера. Надявам се да облекчи неразположенията от мастопатията ми.
Отделно явно са вдигнали цените за доставка, защото ми изчислява 15-16лв доставка с бг пощи, което малко ме изненада.

Персонален код за iHerb: HOD7520

# 248
Същото обаче ми се случи за година-две пред да навърша 30. Не съм имала заболяване, бях под стрес, после всичко се нормализира.
Между другото с билки.

# 249
  • Добрич
Здравейте!

Някой поръчвал ли е 'Primrose oil' (масло от вечерна иглика)? Има на доста марки и се чудя коя да избера. Надявам се да облекчи неразположенията от мастопатията ми.
Отделно явно са вдигнали цените за доставка, защото ми изчислява 15-16лв доставка с бг пощи, което малко ме изненада.

Персонален код за iHerb: HOD7520

Поръчвала съм тази: https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-EfaGold-Evening-Primrose-M … 120-Softgels/1961

Не зная как влияе на мастопатия. Приемах я за профилактика, без сериозни оплаквания. Само, че даже и с отстъпката минава 30 лв.
Относно доставките, да последните месеци са доста високи и много трудно се намаляват ако въобще е възможно.

# 250
И аз бях така. Откакто покривам дефицит на витамин Д, и цикъла се пооправи. А иначе докторите ми говореха за пременопауза. Та пусни малко изследвания, я някой дефицит, я стрес, витамините, които Денис препоръчва...може да повлияят и да се нормализира.

# 251
  • France-Bulgaria
Denis, привет Simple Smile
Би ли препоръчала масло от тамян за външна употреба?

И възможно ли е предозиране с:
Инозитол,магнезий,б12,ацерола(вит.ц)?

Благодаря   Flowers Four Leaf Clover

Код за отстъпка от Iherb -    ARS3613

# 252
HAPPY, благодая, лекар ли ти назначи какви изследвания да пуснеш или ти сама направи някои?

# 253
Ендокринолог ми назначи витамин Д, калций, холестероли разни, кръвна захар, щитовидни и т.н един куп неща по друг повод. Но забелязах, че откакто попълвам липсата, цикъла се удължи до нормалните 28 дни, че бая беше взел да се скъсява.

# 254
Много ти благодаря. Затова ми се струва безобразно на жени на 40, че и на 30 и лекари, и нелекари  да казват при някакви смущения на цикъла без никакви изследвания, че това е критическа и е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт