Рецепти при гастрит

• 3 543
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Аз на чушките само топя сосчето Simple Smile

# 16
При гастрит препоръчват леки супи, като след сваряване и когато супата е леко изстинала, към нея се добавя екстра върджин зехтин. За зехтина знам, че при гастрит помага да успокоим стомаха.

Избягват се сурови, твърди храни, подправки (освен сол), както и ядки. Кафето и алкохолът дразнят много, тях също изключете. И никакви пържени храни.

# 17
При гастрит препоръчват леки супи, като след сваряване и когато супата е леко изстинала, към нея се добавя екстра върджин зехтин. За зехтина знам, че при гастрит помага да успокоим стомаха.

Избягват се сурови, твърди храни, подправки (освен сол), както и ядки. Кафето и алкохолът дразнят много, тях също изключете. И никакви пържени храни.
Зависи..мен точно Extra virgin зехтина ме обостри. Зелените салати поляти обилно със зехтин.

# 18
О. салатите са били. Моят лекар ми беше казал да консумирам залена салата след бланширане. Всъщност никак не е лоша. Но я ям като гарнитура, а не като салата.

# 19
О. салатите са били. Моят лекар ми беше казал да консумирам залена салата след бланширане. Всъщност никак не е лоша. Но я ям като гарнитура, а не като салата.
Да, салатите също имат вина, но не само. Понеже бях прочела че при гастрит е било полезно сутрин на гладно да се взема по една супена лъжица зехтин, започнах да вземам, но всеки път след това се обострях все повече и повече. Не знам..специално на мен зехтина не ми действа хич добре. Само масло и домашна свинска мас използвам, и то съвсем по малко.

# 20
Не знам..специално на мен зехтина не ми действа хич добре.
Ако имате рефлукс, зехтин на гладно не се препоръчва. Въобще  за мен, всичко , което се препоръчва за гастрит, не донася облекчение а напротив, заради рефлукса.

# 21
На мен за гастрита винаги са ми казвали , че мазното дразни. И зехтин на гладно върху възпалена лигавица дразни,шоколад също. Въобще ако е разредено в храната и не се усеща е приемливо.
Има руски рецепти стол N5 , в телеграм и социални мрежи за идей за храни. Но като цяло си е сложно и тегаво с храната и пиенето.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 11:21 от candela

Общи условия

Активация на акаунт