Градинарство - моето хоби 22

• 33 917
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • Пеликания
Хм, астрите изглеждат съвсем различно, поне моите. Така изглеждат едни плевели. Астрите изникват със светлозелени бадемовидни листенца, които с времето потъмняват много.

Щира изглежда по този начин, но това не е плевел или поне се надявам да е така Grinning
Mисля, че си приличат с това
https://www.google.com/search?biw=1366&bih=657&tbm=isch& … c=GslwjNZrEBitNM:

# 331
Нелка, не знам къде се намира градината ти, но е разкош!

Днес приключих със засаждане на каквото и да било и заваля страхотен дъжд, благодаря, за което.  Мравките изнесоха райграса ))), ще се сее нов.

Купих за градината малко мебели от Jysk и два вида лампички -

# 332
Здравейте,
нова съм във вашата тема и като ви гледам красотите просто нямам думи. Браво на всички за труда, който полагате.

Аз имам един въпрос. Астрите ми изникнаха, но имам проблем с тях и не знам какъв е. Дали е от слънцето или нещо ги яде?

Астри са това на 100%.

# 333
  • густо майна Филибето
Ааа, разбрах. Това са едногодишните. Моите астри са Aster . А тези едногодишните били Callistephus. И защо така объркват хората? Simple Smile
Виж под листото дали няма някакви въшки или акари. Моите чушки са така нагърчени, от въшки.

La_Valletta, много красиви неща си взела! Веднага си представям някаква модерна градина Green Heart:

# 334
Благодаря!  Толкова да харесвам градини в различни нюанси зелено!
В момента, в който се сдобия със солидна ограда, част от цветните неща ще заминат. Сега ми е преобладаващо - зелено, бяло, лилаво и синьо. Само в дзен- част има розово, жълто и пъпешово  ))).

# 335
Днес всички мои китки в саксии и разсадите ми бяха унищожени от брутална градушка като сняг. Дори има счупени саксии. Досега не съм виждала такова нещо. Не знам откъде ще взимам нови разсади. Мушката и сакъзи ще купя.

# 336
  • Norge
Перуниче, не мога да не се съглася, имаш право.  Hug Самата природа помага за всичко. Има планина, гора, река край мен. С други думи, за високи дървета няма нужда да мисля - те са там. Не че няма и купени, де.  Blush
Голямо благо е и водата/влагата. Често вали. Отделно, по скалите се стича вода, аз само редя камъни, насипвам пръст и поливането е съвсем автоматично.  Flutter

Една стара снимка на камъните зад къщата, в момента точно там реорганизирам всичко, че беше станало истинска джунгла.

Любознателна, аз съм на колене пред твоя талант, който си вложила във вашата градина!  Praynig Похвала от теб е безкрайно скъпа, благодаря ти много!  Hug
Ние май си нямаме славей, но от всичко друго имаме по много. Някой ден трябва да седна и събера де що съм наснимала птиченца, да ги погледаме заедно.
Мисля си, че нощните птици понякога правят по доста големи паузи между „концертите “ си, но може просто да е време и за тях да се заемат с други грижи. Нашите отдавна не съм ги чувала.
А косовете просто безкрайно ги обичам  Heart Eyes
Не прощават ни на черешите, ни на аронията, но нищо.

Ла_Валетта, с благодарност!  Hug В Норвегия живея (и нямам съседи).
Честито всичко ново и хубаво, кето си купила, с радост да си наредиш кътчето в градината.

Аруен88Cry

# 337
  • Пеликания
Ааа, разбрах. Това са едногодишните. Моите астри са Aster . А тези едногодишните били Callistephus. И защо така объркват хората? Simple Smile
Виж под листото дали няма някакви въшки или акари. Моите чушки са така нагърчени, от въшки.

Еми явно различни видове, различни листа Grinning
Гледах, уж нямаше нищо. А ако напръскам с Би-58 за всеки случай? Или с нещо друго?

# 338
Розови божури и клематис

# 339
  • Fort Worth, TX
Прекрасни са.Аз очаквам да пристигнат нова хоста и папрат.Ами с тези намаления за по 4 корена 5.50$.
Да досадя пак с първият ми любим каладиум.Обожавам ги.Долу в градината страшно много са изкарали, но тепърва ще се разлистват.С нетърпение ги чакам.

# 340
  • Пеликания
Розите луднаха от тези дъждове Grinning

И кученцата не се спират.

# 341
  • Fort Worth, TX
И лука ти е много хубав.

# 342
При нас розите , много бързо прецъфтяват и окапват от дъждовете, и дъждовете натискат растенията и клюмват като счупени

# 343
Може би трябват подпори.
Аз поръчах тази, без пари е. Клюмналият божур в момента е изправен като войник ))). Хубавото е, че не се забелязва сред листата.
https://www.emag.bg/opora-za-hrasti-tools-kryg-d-0-35-m-visochin … 413/pd/D4XMSSBBM/

# 344
  • В градината...
И нашите божури

и клематис

Общи условия

Активация на акаунт