Градинарство - моето хоби 22

• 33 905
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Ирисите все още цъфтят.

И вербаскумът дава признаци на цъфтеж:

# 346
Здравейте, две от розите ми тази година израстнаха на височина,но не направиха пъпки.Есента ги подрязах,дали не съм го направила правилно? Какъв съвет ще ми дадете,мога ли да ги спася?Благодаря!

# 347
Малко от моята градина след дъжд

# 348
La_Valletta , много е красиво, но дървовидната хортензия не може да се контролира. Ще скрие в един момент Буда. Може би , ако вземеш Hydrangea anomala subsp. petiolaris , единствения катерещ вид хортензия и да му направиш арка ... Аномалата се контролира с рязане.

# 349
Milita1, благодаря! Точно тази хортензия  е много стара, вървеше в комплект с къщата. Реших да я запазя. Тя  расте в две посоки, започва да цъфти. Ще видим към края на лято как ще изглежда.

Имам питане, как от розова да стане синя. Тук чета за син камък, зелен камък и какво ли още не. Не ми изглежда безопасно, а до хортензии расте грозде.

# 350
Само хортензиите макрофили и то розовите може да се оцветяват в синьо. Белите макрофили не подлежат на оцветяване. Твоята е дървовидна хортензия. Не се оцветява. Видя ми се, че има хлороза. Вземи и я полей с хелатно желязо.

# 351
Благодаря, ще потърся. А тази хортензия ще е розова, съседката ме информира какво да чакам ))).

# 352
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
зеления камък "лекува" хлороза и при асмите Simple Smile
а синия е разрешен и при био-еко земеделието.
Simple Smile

# 353
Благодаря, ще потърся. А тази хортензия ще е розова, съседката ме информира какво да чакам ))).
Права си. Грешката е моя - имаш макрофила. Видя ми се като дървовидна. Виж в ММТрейдинг продават оцветител за хортензии  https://www.mmtrbg.com/tor-produkt-za-ocvetyavane-na-hortenziyata-v-sinio-iron-salt-azzurante-per-otense

# 354
Чак сега откривам темата. Надявам се, приемате нови членове на градинарската група и веднага плащам данък снимки от скромната ми цветна градина, само на 3 годинки е, но вече ме радва с цветове
Скрит текст:

# 355
  • В градината...
Много ми харесаха камъните.

# 356
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чак сега откривам темата. Надявам се, приемате нови членове на градинарската група и веднага плащам данък снимки от скромната ми цветна градина, само на 3 годинки е, но вече ме радва с цветове
Скрит текст:

Simple Smile Simple Smile Simple Smile чудесна градинка. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

очите ми останаха в "котенцето"=пулсатила и в карираните фритиларии. Simple Smile

# 357
  • София/Варна
А на мен в лалетата със шарените листа. LittleCactus знаеш ли как се казват тези лаленца.

# 358
 Благадаря 😶💐😄
Тук (Самоковско) са навсякъде, където копнеш речните камъни. Тези са буквално от градината ни. Правихме дренаж около къщата, всичко беше на вили и могили и с мъжа ми решихме с камъните да направим алпинеума, защото и нивото на градината е по-високо от тротоара. И ги наредихме за 1 ден двамцата.
Скрит текст:

А ето едни малки джуджета сладури от по-рано тази година
Скрит текст:

Флоксът е страхотен за алпинеуми
Скрит текст:

Еделвайсът от миналата година + лавандула
Делоспермата, жалко,че е двугодишна, но пък лесно се разсажда и винаги има едно растение майка
Скрит текст:
Лалета имах много холандски втората година, но тази са се разболяли и тези са от малкото, които цъфнаха, ето им името http://botanika.bg/catalogue/product/lale-greigii-st-george-11-12-10br-1444
Скрит текст:
- тези тази година не цъфнаха,2-3 имаше само. Въобще тия холандски хибриди с грудки колкото картоф, ме разочароваха. Много пари пръснах по тях. А бабините червени и жълти не са мръднали, ами се и размножиха.

# 359
LittleCactus🌵, много хубава градина имаш и има място за още много растения.
Аз пък да се оплача - две кайсии и една млада круша са с огнен пригор. Кайсиите за първи път имаха плод. Всичко орязах на макс. ММ ги пръска предзимно, зимно, следзимно, пролет, лято .... Как се появи тази гадост Weary
И още един ирис за утешение

Общи условия

Активация на акаунт