Градинарство - моето хоби 22

• 33 900
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
  • густо майна Филибето
LittleCactus, прекрасни цветенца и всичко по много! И аз съм влюбена във фритиларията!!! И с твоя мъж сте големи майстори! Супер е станало!

# 361
Днес дойде позната агрономка и се оказа, че кайсиите имат кафяво гниене. Олекна ми.
Хайде и тук да си покажа една любима роза

# 362
  • Варна
Да се отчета и аз с част красотите на вилата

Всичко е в буен растеж.
А това е маслодайната ми роза, от която правя всяка година сладко и сироп с уникален аромат

# 363
  • have faith and be patient ..
момичета хелп .. тези въшки напораво ми писна от тях изкорених и изхвърлих половината ми цветя , а сега забелязах и че другата половина ми е пълна с въшки .. дори увивните фунийки и те , калибрахое , рози , даже циганчетата е писна ми ! с какво ли не ги пръсках е няма и няма .. дайте тежкия арсенал ..
Скрит текст:
п.п. а дипладениите ми се сдобиха и те с този красавец от последната снимка , такова нашествие за първи път ми се случва ..

# 364
  • Пеликания
момичета хелп .. тези въшки напораво ми писна от тях изкорених и изхвърлих половината ми цветя , а сега забелязах и че другата половина ми е пълна с въшки .. дори увивните фунийки и те , калибрахое , рози , даже циганчетата е писна ми ! с какво ли не ги пръсках е няма и няма .. дайте тежкия арсенал ..
Скрит текст:
п.п. а дипладениите ми се сдобиха и те с този красавец от последната снимка , такова нашествие за първи път ми се случва ..

С Би-58 пробвала ли си?
Мойте рози навън имаха, но откакто ги пръскам с Би-58 изчезнаха. И дори да нямат другите цветя и дърветата пак пръскам профилактично.

# 365
амио не , ще го поръчам ..това силно отровно ли е  ? че съм с два дребосъка в къщи..

# 366
  • Deutschland/HE
Заради въшките спрях да садя петунии и калибрахое, винаги от тях тръгваха...
Опитай да пръскаш с мляко с йод и вода, миналата година  имах частичен успех. Не искам да пръскам с отрови, защото на същата тераса имам подправки, ягоди и в една голяма саксия малини

# 367
оффф ми то и аз имам разсад домати ,босилек .. :/

# 368
  • Пеликания
Не е силно отровен, но все пак си е отрова. Ако докато пръскаш (по-добре да е на открито) не го вдишват или ближат после листата не мисля, че е проблем.
Не съм пробвала бабини рецепти затова мога да предложа само отрови.

# 369
  • Варна
С.Алекс Дипладенията май има акари - там би58 май ще е безсилен. Пробвай с АктарА - специално за акари
А другите въшки със сапунена вода също се морят, но трябва повечко усилия

# 370
благодаря момичета

# 371
Малко хостомания Simple Smile Не може да се влезе при тях от кал, потънали в трева, но не им пречи особено.

И разни други по градината:

И един забравен рододендрон

Делфиниумите съжителстват с доматите на ММ.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 21:23 от Milita1

# 372
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз да покажа малко цветя

Клематисът, който прецъфтя вече, вечнозелен

Сега цъфти розата до него

Още два клематиса, имам още два, но не съм ги снимала

Една роза, дребните лилави цветове пред нея са двете салвии, които цъфтят, жълтото отзад е лупине.

# 373
Здравейте! И аз като С. Алекс с проблем с листни въшки. Моята символична градина е на терасата. В две малки кашпи бях посяла копър и къдрав магданоз, които бяха с ужасно много въшки. В кашпи със същата пръст са ми цветята и босилек , но там за сега няма проблем, може би защото тъкмо поникват. ММ смята, че самите семена са били заразени, но докато се наканя да ви поискам съвет, днес ги е изхвърлил. Ще сея нови, но ме интересува в какво съотношение се смесват мляко, йод и вода, за да предотвратя появявата на тези гадинки.

# 374
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Листни и черни въшки моря успешно с вода, олио и веро. В шише с пръскалката сипвам вода, после олио, колкото да направи плътен слой над водата. После една пръска веро. Затварям и раздрусвам да се смесят. Като спадне пяната, пръскам обилно. Олиото им запушва дихателните органи и умират.

Общи условия

Активация на акаунт