Градинарство - моето хоби 22

• 33 893
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
  • Fort Worth, TX
Благодаря за съвета, Любознателна.То при нас е лято до края на октомври, така че време да пораснат бол.

# 406
  • В градината...
Нелка, приказка!

# 407
  • Norge
Креми, недей сега, че даже не знам как да отговоря на подобни думи. Ще избера да кажа нещо, което и друг път съм писала: просто така са се стекли нещата при мен, че обикновено имам достатъчно време да се занимавам и с едно, и с друго. А човек има ли време, общо взето успява да се справи донякъде с нещата.  Hug Амииии така.  Simple Smile

Кактусче, благодаря ти! Но не мога да се сравнявам аз с Любознателна.  bouquet Нямам и половината от  познанията и красотите ѝ, само ѝ се възхищавам от сърце.
А твоите камъни - очите му да останат на човек, толкова са хубави. С годините се научих да ценя красотата на камъка и всички ми харесват по техния си начин - и речните, и тези от прибоя, и безформените, начупени скали.
И нищо, че при теб (и мен) цъфти късно; цветенцата са си все същите.

Любознателна  Hug Нямаме проблеми с валежите, а не е като да ни липсват. И не е само това на снимката, което тече  Mr. Green Но около къщата е дренирано. Водата се отвежда по тръби от другата страна на склона и се излива там.

ПеруничеHug

Лупините при мен са забранени.  Blush
Не е нужно да ги изкореня, след като вече ги имам, но трябва да се старая да не се разпространяват.
Много ги харесвам.
Долу на двора има една група, която е добила някакви огромни размери. За жалост, закъснях със снимката и онзи ден от вятър и дъжд те са полегнали.
Това е, че в един момент цветът им винаги се превръща в синьо
А иначе, поне според моите, проблемът не е да ги накараш да растат, а да ги ограничиш да не го правят.
Виреят на слънце, на сянка, на слаба почва, размножават се надземно, подземно, абе напаст. Simple Smile
Но красиви.

Една мъничка част от всичко:

# 408

Въпреки градът, който ни удари преди две седмици, всичко започна пак да се развива.

# 409
# 410

Много е красив. Нашите тук още не са цъфнали, но те по късно изкараха, защото като бяха малко не съм ги видял и ги минах с косачката. Нашите са само розово с бяло, ще си търся есента да си купя различни, отдавна искам различни цветове, но тук при нас не продават гладиоли. Тук продават само лалета, зюмбюли, минзухари, и разни саксиини, и много много рядко рози и лилиуми. И рододендрони докарват, но не ми се дават за него толкова пари, той дали има 15 см, и го продават 30 лв. Определено ще търся такъв гладиол като твоя. А можеш ли да ми кажеш името му?

# 411
  • Fort Worth, TX
Не им знам името.Купих 65глави и пишеше , че са микс.Сега тези дето чакам се казват Ростов.Ето тези чакам.

вече няма красиви гладиоли.реве ми се

Последна редакция: вт, 18 юни 2019, 18:29 от AnMary

# 412
  • Norge
О боже, Кремче, какво е станало при теб!  Cry 
На първата снимка изглежда, сякаш има въртоп в лехата  Shocked
Това само от дъжд, или имаше град, вятър и знам ли какво още?

Аз само веднъж съм слагала гладиоли, но не посмях да ги заровя другаде, освен до стена; все ми се струваше, че иначе от най-малкото ще се прекършат.

Уффф, гушкам те от разстояние. spoko

# 413
  • Fort Worth, TX
Мина ужасна буря.Както си пафкахме на терасата и като почна не спря поне 30мин град, дъжд, вятър.Поне съм доволна, че дърветата удържаха, защото с тези пориви и посоката в която вееше щеше да ги ствари точно на къщата.А те са си големи дървета.В града има отнесени покриви и много паднали дървета.Имало и кратко торнадо.Мразя тексаското време направо може да докара на човек психоза.

# 414
  • Norge
Съчувствам ти, наистина страшни поразии. Пак, че е можело и по-зле да бъде...какво да се прави, нали все трябва да се утешим с нещо.  Hug
Пак ще си посадиш цветенца  пак ще ти е красиво.

# 415
Аз нашите гладиоли, като станат големи им забивам колчета и ги връзвам, така правим и с розите, и с един бял лилиум  вчера му забих, защото той пускат само по две цъфки, но големи и те му тежат и го гътат, беше се изкривил малко. Иначе е много красив, но ароматът му е гаден, а жълтите и кафевите сега започват да цъфтят. Снощи открихме и банана в градината, че хостата го беше забушила. А в зеленчуковата градина, доматите чак сега започнаха да раждат, но не всички за сега само рио гранде има плодове. Пипера и той чак сега започна да расте, м.г. и т.г. пипера не иска да се развива, много бавно расте.

# 416
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
исмайлик, провери напролет Лидл и веригите - Баумакс, баухаус, практикер...
има цветни и многоцветни гладиоли.
 Simple Smile миналата година се хвалих с плик от ЛИДЛ с 20 гладиола за 1,50, седмица по-късно бяха на 70 ст.

# 417
  • густо майна Филибето
Креми, много тъжно наистина Sad Важното е, че къщата е здрава.

При мен джунглата се разраства Simple Smile Вчера се разправях с един катерач, който не пипнах две години, оставих му три стебла по метър, да му мисли. И след толкова труд на рязане и дробене с машината, ММ махна окончателно два други катерача. И на още два съм хвърлила око. Не успявам вече, удоволствието започна да се превръща в тежест. То пръскане, рязане, пак пръскане, пак рязане, пак пръскане......
Има край оградата самонасяти дървовидни ружи, да растат там, и да цъфтят, едни въшки въдят само пролетта. Преди да са разлистили минавам с храстореза да подравня, и толкова им е грижата. А цяло лято - цвят.
И декоративните треви съм решила леко да поразширя, те пък само пролетта се режат, вече съм си оставила такива, които не ми се насяват, ако се погрижа навреме.

# 418
Прекрасни красоти показвате, браво!
Аз влизам в темата, за да попитам как да третираме един запустял двор. В момента там се вихрят коприва, бръшлян, бъз. За съжаление е в село на около 45 км от нас, така че няма как да се занимаваме всеки ден. Моля някой да помогне с идеи откъде да започнем - предполагам да се окоси? - и как да третираме след това. Ако има такава тема, моля да ме насочите Flowers Rose

# 419
  • Пеликания
Еми аз поне когато подготвям мястото за каквото и да е, първо го пръскам с раундъп или НАСА, за да изсъхне хубаво тревата, и после окопавам.
Но не знам ти точно за какво искаш да излолзваш мястото.

Общи условия

Активация на акаунт