Градинарство - моето хоби 22

• 33 892
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • густо майна Филибето
Ако има възможност, вкарайте трактор да изоре. После фрезовате и обирате коренища и боклуци. От там нататък се грижите за двора.

Ако само напръскате и го оставите, семената в почвата пак ще поникнат.

# 421
Освен това горните два препарата са канцерогенни.

# 422
  • Norge
Любозанателна, дай някакви координати...телефон, фамилия, каквото и да е. Да те открия и да дойда да надничам през оградата.  Hug Hug Hug
Приказка, омая! Каквото и да кажа, все ще е малко.  Heart Eyes
Но те разбирам добре  (твърде добре) за работата, която всичко това изисква от теб.
В един миг грижите вземат превес и дори чувстваш, че не ти достигат сили и време за всичко.

Понякога съм оставяла всичко да си расте на воля, покрай задължения и пътувания нямах и много капацитет да се занимавам, и...стачкувах.
Е, в крайна сметка пак в един момент трябва да го свърша, а то се е натрупало в такива размери за две-три години, че все още не съм завършила.  

Голяма мъка ми е изрязаният материал от розите, както и от други бодливи храсти. Все се чудя къде да ги изхвърля, решила съм, че и след години може да се убода на някой трън  Mr. Green

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 00:36 от nelka.nelka

# 423

Добро и свежо утро на всички

# 424
  • Norge
Отвори се първият клематис.

Heart Eyes

И продължение на снимката от предния ми пост.
Ако сте любители на пеперуди, забравете унгарския люляк, насадете си тревен лук(??):

# 425
  • густо майна Филибето
Изумително! И снимката, ах! Purple Heart
Аз съм го имала този лук, но сигурно съм нямала този вид пеперуди Simple Smile
Те така и са, или им помогна да се размножат? Simple Smile Така ил ииначе снимката е невероятна!

# 426
  • Norge
 Hug Hug Hug
Дали съм помогнала на пеперудите ли? О, неее. То и така има предостатъчно гъсеници, та днес, навирайки се къде ли не да работя, даже метнах качулка на главата  Mr. Green
Аз винаги имам в градината от този лук, но наистина, чак толкова пеперуди, скупчени отгоре му, не съм виждала досега.

# 427
Момичета, имам нужда от помощ. След като ни удари градушката цветята ми започнаха да съхнат. Изчистила съм надупчените цветя, но на места не искат да се развиват и сега виждам, че листата им съхнат и не образуват нови цветове. Изложението им е юг, но преди обяд имя сянка на мястоти. Става въпрос за мушката и сакъзи. А тезк, които са ми на голям пек и почти не ги покрива сянка се скъсват да цъфтят.
Поливам ги един път в седмицата /но сякаш почвата им е постоянно влажна/ и имам чувството, че в момента гният.
Вие какво мислите?

# 428
  • Fort Worth, TX
Снимка  може ли да видим.

# 429
Снимка  може ли да видим.
Не знм колко ще се види:

Събота и неделя ще направя по-близки снимки. Но и тук се вижда как листата за увяхнали и жълти. Смятам просто да купя още мушката и да ги насадя до завяхващите. А бяха толкова хубави.

# 430
  • густо майна Филибето
И при мен се случи след една градушка мушкатата да започнат да умират. И една кайсия им умря, започна да съхне веднага след това. Част от мушкатата спасих. Пръсках ги, поливах ги , с инсектициди, с фунгициди...
Чак не е за вярване, обаче не мога да си обясня по друг начин това което се случи, освен с градушката и бурята.

# 431
  • Fort Worth, TX
Много е далечна снимката, но това което аз съм правила е да играе ножицата.Режи, режи до дъно.Корена ако е жив пак ще изкарат.Пръсни ги с топсин и моспилан.Не ги отписвай.Слагай им тор за да напрвят ноеи листа и пъпки.И Ни стискайте палци тази вечер.Ще има втори рунд.Торнадото в неделя е било на няколко преки от нас.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 05:05 от Кремито

# 432
  • Варна
И моите мушката бяха оголени от градушка. Скъсих отгоре чуканчетата, като оставих над пръстта 2-3 пръстенчета, от които да изкарат нови издънки. Възстановиха се - довечера ще сложа снимки.
Имайки предвид, че мушкатото по принцип обича много слънце, най-вероятно липсата му (дори и половин ден) забавя развитието - затова и тези, които са на слънце са се възстановили по-бързо.
Аз бих сменила мястото на саксиите.

# 433
Наснимах малко от моите цветенца в градината и саксийките:

Много дълго стана,ще извинявате,но рядко се сещам да снимам. 😃🙈

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 13:33 от Anyyyone

# 434
И моите мушката бяха оголени от градушка. Скъсих отгоре чуканчетата, като оставих над пръстта 2-3 пръстенчета, от които да изкарат нови издънки. Възстановиха се - довечера ще сложа снимки.
Имайки предвид, че мушкатото по принцип обича много слънце, най-вероятно липсата му (дори и половин ден) забавя развитието - затова и тези, които са на слънце са се възстановили по-бързо.
Аз бих сменила мястото на саксиите.
Проблемът е, че съм ги сложила на стълбите пред къщата и не знам с какво да ги заменя, за да не се оголи като пространство. Интересното е, че на същите стълби имам и една голяма делва с каскадни мушката, които са си супер. Май сбърках, че съм ги преполяла. Вие как процедирате - оставяте ги повече да се засушат или поливате често? Днес ще купя няколко да запълня празнотите и ще гледам да не поливам толкова често. Един път в седмицата им слагам им кристалон.... Друг е въпроса, че вали и дъжд и май съм пресолила манджата както се казва. Другият вариант е да ги слагам на слънце като съм там да се напичат хубаво, а вечер да ги връщам на местата им.

Общи условия

Активация на акаунт