Градинарство - моето хоби 22

• 33 881
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Каскадните мушката т.нар. Сакъзчета, не обичат да им е горещо. При мен през юли-август изпадат в нещо като летаргия, от която излизат като започне есенното захлаждане. Да поясня - гледам ги на южни первази. Виж - мушкатото се чувства превъзходно.
Нашенските мушката, доколкото съм чела, искат слънце и топло - даже според твърденията на специалистите ако нямат достатъчно слънце може и да не цъфнат.  Старая се и да не ги оставям дълго време без вода - все пак в саксиите пръстта просъхва по-бързо отколкото ако са директно в земята.  Аз ги поливам в големите жеги веднъж дневно - вечер (както поясних - гледам ги на южни первази и са на слънце от 10 сутринта до залез).
Дано съм била полезна. Може при вас да е различен климатът и да се налага друг начин на отглеждане. Успех!

Допълвам снимки

Първата е от 21 май, когато ни удари грсдушката, втората е днес - месец по-късно. Вижда се даже листото отпред как е надъвкано - последиците от градушката.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 21:11 от BЕЩИЦА

# 436
  • на острова на мечтите
Отдавна не съм снимала нищо. Ама топлото ми ги мъчи милите цветя. Ето нещо от преди десет дни.

# 437
  • Fort Worth, TX
Ако това са орхидеи и виждам правилно бих казала, че не времето , а вие сте ги измъчили.Това е ужасен стрес за тях.Приберете ги и си ги гледайте вътре.Ако желаете цветя навън купете такива., които държат на жега.Съжалявам ако звуча грубо, но ги съсипвате в момента.

# 438
  • Варна
Хм... доколкото виждам добре се чувстват. Ако това е домашен цъфтеж,  а не са закупени наскоро, явно им харесва. А и като гледам зеленината наоколо, влажността е в количества, доставящи удоволствие на орхидеите Simple Smile Даже бих ги накачулила по дърветата при това  положение - да е пълна екзотиката Simple Smile

# 439
Аз мисля,че ги е наредила за поливане и ги е щракнала,но нека тя да каже. 😃

# 440

Добро утро. Малко лилиуми и рози от мен

# 441
  • на острова на мечтите
Ако това са орхидеи и виждам правилно бих казала, че не времето , а вие сте ги измъчили.Това е ужасен стрес за тях.Приберете ги и си ги гледайте вътре.Ако желаете цветя навън купете такива., които държат на жега.Съжалявам ако звуча грубо, но ги съсипвате в момента.
Уважаема, аз само ги поливам навън.
Имах предвид другите ми цветя, които са си за открито.

# 442
  • Norge
Вещичке, бедните мушката от първата снимка. А виж сега. И как хубаво е наникнало зеленичко под тях!  Heart Eyes

Исмайлик, какъв хубав храст в дъното на третата снимка.

От мен днес - само цветенца „на аванта“   Whistling 
Един или друг вятър ги е довявал отнейде през годините.

# 443
Нелка, страхотна лупина! Как искам бързо да порастне и моята и да е такава красота! А самонасадилите се цветя из камъните са прекрасни.

Аз пак с ириси, луковичните
Скрит текст:

Много ми е мъчно, че прецъфтяват вече. Така да ме радват сутрин като ида с чаша кафе на обиколка. Вчера цъфна и първата роза при мен, катерач

Скрит текст:

Миналата година беше много тежка за розите. Част от катерливите са буквално изрязани до корен, заради гъбичните заболявания, въпреки пръскането и рязането, старите пръчки (е стари, на 3 години, ама си бяха пръчки) са мъртви. И все едно им е първа година. Храстовидните са добре. Но пак ще ги пръскаме тия дни. Тия въшки са няма такава напаст. С мъжа ми ще правим хотел за насекоми на няколко места в градината, дано това увеличи броя калинки.

# 444
Скрит текст:
Вещичке, бедните мушката от първата снимка. А виж сега. И как хубаво е наникнало зеленичко под тях!  Heart Eyes

Исмайлик, какъв хубав храст в дъното на третата снимка.

От мен днес - само цветенца „на аванта“   Whistling  
Един или друг вятър ги е довявал отнейде през годините.

Благодаря. Храста е спирея, беше цъфнал целия в розово, но вече прецъфтя, но ще изкара нови цветове

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 01:00 от AnMary

# 445
# 446
  • Norge
Леле, какви гигантски фунийки!  Shocked

Исмайлик, благодаря и аз. Не познах, че е спирея. Явно е от по-късните, много ги харесвам.

Кактусче мило, много ти е красиво! И как под ирисите си пълзят нисички, алпинеум-цветенца!  Heart Eyes

Така е, и на мен не ми е хубаво като прецъфтяват нещата, особено преди да са цъфнали следващите.
Днес по тази причина се завъртяхме из единия градински център, само щяхме да погледнем, а се прибрахме с 4 нови рози.  Flutter Нищо, той Мечо Пух не може да няма право...

Аз чукам на дърво за розите. Тази година нещо черничко ги яде, цъфтежът определено няма да е така обилен, но да не става по-лошо. Но аз, инат, не пръскам. Основно от леност.

Дано при теб нещата се стабилизират  Praynig Не ми се е налагало да режа роза до дъно, но пък правих това с една спирея и с два клематиса. Сега, втора година след рязането....няма да кажа, че да не чуе някое рогато същество. Praynig

Арониите тази година са пощурели. Те винаги, ама сега съвсем преизпълняват плана.

# 447
  • Пловдив
Здравейте, нахлувам така в темата, но вече сме отчаяни. Чакаме 2 месеца градинар да пооправи двора на къщата, да насее райграс и в общи линии неща, за които се иска първоначално професионална помощ, за да поемем после ние. За Пловдив някакви сериозни препоръки за човек, който не мотае и не казва "скоро", а идва и действа?

# 448
Здравейте, след тези дъждове, много треви избуяха в цветната ми градинка. Мога ли да напръскам с нещо против плевели, но да не навреди на цветята ми?

# 449
Аз се срамувам да си пусна розичката в темата за тях,че там са все прекрасни,луксозни и с красиви имена,а моята не е,за това тук ще я покажа.
Преди няколко месеца ви показах три кутии с рози,едната от тях цъфна. Беше ми любопитно дали ще е като на снимката,ами доста прилича май. Нямам търпение и другите две да видя дали ще са като от снимките на кутията.
Още не е съвсем разцъфнала,но ето я: 😍🥰🌺

Общи условия

Активация на акаунт