Градинарство - моето хоби 22

• 33 874
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, знаете ли градиснки център в София, от където мога да си купя разсад на четирилистна детелина?

# 466
Аз си ги поръчвам по куриер нещата от тях, но ето https://goldenplants.bg/deal/1718-chetirilistna_detelina_oxalis_deppei.html Оксалисът е на луковички, може и само луковички да си купите и засадите.

# 467
  • Norge

Мислех си, че съм засадила червен клематис, той пък лилав.

'Ми не е лилав, син е. Stuck Out Tongue
Знам, знам; лилавото е ужасно за снимане, аз само се шегувам с най-добро възможно чувство  Hug Hug
Много е хубав и той, и всичко друго, което показваш.

Кремче, незаменима снимка!  Heart Eyes

Кактусче, виждам снимките ти разтеглени  Confused, дали само при мен е така?

ЕниHeart Eyes и розата, и джунглата.

И от мен един от клематисите:

# 468
АЗ имам голям проблем с градината и той е мъжа ми , който коси тревата с тример, но колкото и да се старая да обяснявам той не различава здравец от магданоз и коси наред … ако е зелено и е на земята е трева … Заради него сложих всичко в големи саксии... белким не ги повреди. За тази година имам в жертва по-малко растения, но саксиите по често трчбша да се поливат. Сега се чудя какво да ги правя през ваканцията.
Иначе миналогодишно посятата ми роза здраво се е разцъфтяла. Тези от тази пролет са ниски и имат или никакви или по 1-2 мини цшетчета. Предполагам е нормално.

# 469
Аа Нелка,още едно кътче за кафе и торта. 😍❤
Решено е-на пролет ще купувам клематис! 🌺
Белла,и ММ не знае кое какво е,за това като са малки растенията ги ограждам с декоративни оградки. 😃

# 470
  • Norge
Да, ЕниHeart Eyes Heart Eyes Точно ще приготвям нещо сладичко, защото си чакам гостенка чак от Варна   yes

Ето ти на теб още малко мотивация  Stuck Out Tongue
Всъщност, купувала съм клематиси и след сезона - от онези, изостаналите и избутани в зоната за цветенца с намалена цена.

Белла, имам система с т. нар. компютърче за поливане на цветя при отсъствие от дома. През последните години чисто и просто не ми се занимава да го монтирам  Blush и нареждам саксиите на място, където да са защитени от пряко слънце.
И се надявам да оцелеят.
Оцеляват.
Но при мен вали достатъчно често.
В противен случай бих била принудена да включвам системата.

# 471
Мерси. Може да включа съседката защото нямам система за поливане. Въпреки че ще ми умори тя цветята. Като гледа мнейните. Само най-калените оцеляват .
Не разбирам защо мъжете не различават растенията. Дали наистина не ги различават или не ги интересува и се правят на неразбиращи.

# 472
Според ММ всичко,което не става за ядене е бурен. 😂 И други са на това мнение.

# 473
  • Пеликания
На ММ съм забранила да влиза в градината освен ако трябва да се прави нещо, което аз не мога, но съм плътно до него.
Той да си оправя райграса в двора, а цветята са си в отделни градинки там знае, че няма работа Grinning За него всичко що е зелено е трева. Просто не им се занимава да обръщат внимание кое какво е.

# 474
  • на острова на мечтите
Неее,до мъж си е. Има и много големи цветари.
Ако им монтираш гуми и волан на саксиите обаче, може и да се култивира. Мъжът имам предвид.

# 475
ММ разбра какви са цените на розите след като окоси две по 40 лв. Направи инвентаризация на градината и се хвана за главата от парите закопани там. От тогава е много внимателен с косачката.
Малко цветеца:

# 476
Похвалвам се с бананова палма! 😍
Отдавна исках,тук масово ги има в дворовете,но все ме беше срам да си поискам. Одеве ходих при една жена да ми слага инжекция и двора й ми напълни душата,а тя директно ме пита искам ли банан,че комшийката й била извадила много издънки и се сетила за мен,та ходихме и ми даде. Сега чакам ММ да ми изкопае дупка да я засадим,че аз съм с абокат и не мога сама. Ще снимам да ви я покажа. 😍 Много съм хепи!

# 477
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
покажи я, моля.
виждала съм банан в дворче само в Синеморец. Simple Smile но там е друга България - смокини, нарове, пасифлори за жив плет...

# 478

Аз преди няколко години засадих три метров банан , но зимата умря, по точно умря от спарване. После спрях да го завивам и сега всяка година си избива издънки, м.г. бяха пет, сега са три , искам да си сложа и в саксия но не мога да извадя, защото те са от корените на голямото коренище, не са самостоятелни.

# 479

Ето го,току що насаден и полят. После около него ще си слагам някакви цветя. По принцип ми се искаше да е пред къщата,но просто там вече няма място и започвам да се разпростирам нататък в празното. 😃 ММ,както винаги,не знае къде да го засадим,че да не се налага после да го местим,ноо казах му ако трябва ще местя. За сега така. 🤣
И смокиня имаме,и тя добре вирее,но после не могат да узреят всичките,че застудява. Не е дърво точно,ето я и нея:

Общи условия

Активация на акаунт