The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 454
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Не, и на мен ми оставя лъскав филм, все едно съм се намазала с лепило и е изсъхнало, но не ми е мазна кожата сутрин. Заради този ефект го използвам само вечер, но пак има много добро действие на кожата ми.

# 526
След серумите трябва да завършите с крем за лице, а не да оставате по ниацинамида.

# 527
  • София
Аз понеже съм тъпо и упорито, все пак ще продължа да го ползвам, може и от друго да е била реакцията с омазняването сутринта.

За сега го оставям във вечерната рутина, в двете вечери, в които не ползвам ретинол. Така хем няма да ме притеснява ефектът на „лепилото“, хем и ще избегна комбинирането му с вит. Ц.

dani-ela-80, след него сложих обичайния хидратиращ крем от вечерната рутина. Не оставам без.

# 528
Аз завършвам с три броя различни отгоре.

# 529
Аз не затапвам с крем за лице, защото още не съм намерила крем, с който да се разбера, карам си на серумите и ми е добре.

# 530
  • Sofia
И на мен ми оставя лъскав сух филм, ама въобще не ми дреме.
С или без крем/емулсия, имам си филм, но както вече споменах, това не ме притеснява.

Има ли причина да не го смесвате с ретинола? Аз, примерно, снощи ги лепнах и двата. Grinning

Доколкото знам, ниацинамида е от водните серуми и е добре да се запечата, защото ще избяга иначе. Grin

# 531
  • София
Sun, доколкото знам, няма конкретна препоръка да не се смесват. Тъй като все още се лутам с наместването му в рутината, реших за сега така да го слагам. Всъщност може да пробвам да ги комбинирам в даден момент. Grinning

Добра идея за ниацинамида. Снощи заради ХК сложих хидратация, за нея знам, че ако не се „запечата“ се получава транс епиредрмална загуба на вода. Може би и ниацинамида е същия случай?

# 532
  • Sofia
Аз си свалих от сайта таблицата с продуктите, които са в конфликт и гледам като зубърче там. Grinning

Снощи за пръв път използвах ретинола, макар че Децием пишат, че може да се обостри пъпкопоявяването първоначално, но се престраших, все някога трябва да се започне, та мацах смело хаха.

За ниацинамид не съм сигурна дали разсърждавам правилно, просто съм решила, че всичко на водна основа ще иска запечатване и си плескам и крем.
Всяка сутрин се събуждам с филм по кожата, ама не е болка за умиране. Явно намерих и някоя златна среда при мазането, защото вече не светя като морски фар всяка сутрин. Grinning

Започнах и гликоловият тоник, много съм доволна. В някой момент ще включва почистващия сквалан и млечната киселина...Исках от нея 5%, ама нямаше, та направо се обзаведох с 10%. Малко ме е шубе с такъв голям процент, ама ще се престраша като стане студено. Grin

# 533
Аз съм много доволна от млечната киселина, но не мога да кажа същото за ретиноидната емулсия, винаги когато я ползвам се събуждам с омазнено лице и избила пъпка.
А след ниацинамид може ли да се нанася масло, което да замести крема( за вечер имам предвид)?

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 15:03 от mama galka23

# 534
Може, до колкото знам!

# 535
  • Lost in a fairytale ...
Аз пък слагам ХК след ниацинамид. После термална вода, после серум и/или крем.

# 536
Аз си свалих от сайта таблицата с продуктите, които са в конфликт и гледам като зубърче там. Grinning

Снощи за пръв път използвах ретинола, макар че Децием пишат, че може да се обостри пъпкопоявяването първоначално, но се престраших, все някога трябва да се започне, та мацах смело хаха.

За ниацинамид не съм сигурна дали разсърждавам правилно, просто съм решила, че всичко на водна основа ще иска запечатване и си плескам и крем.
Всяка сутрин се събуждам с филм по кожата, ама не е болка за умиране. Явно намерих и някоя златна среда при мазането, защото вече не светя като морски фар всяка сутрин. Grinning

Започнах и гликоловият тоник, много съм доволна. В някой момент ще включва почистващия сквалан и млечната киселина...Исках от нея 5%, ама нямаше, та направо се обзаведох с 10%. Малко ме е шубе с такъв голям процент, ама ще се престраша като стане студено. Grin
И аз поръчах 10% млечна понеже нямаше 5% и чак снощи се престраших да я използвам. Сложих сдве малки капки за цялото лице но смесих и с  ХК няколко капки  понеже ме беше страх само с нея.
Нямах проблем .

# 537
Здравейте, навила съм се да поръчам за пръв път продукти и да попитам за потвърждение, на това което съм се спряла да момента. На 25+ със смесена кожа, сега зимата си изсъхва даже. Два/три пъти седмично ползвам Airol Tretinoin 0,05% за акне, което се появява рядко, но като го има са гадни подкожни пъпки, след които остават петна дълго време. Спряла съм се на Glycolic Acid 7% Toning Solution с идеята да го ползвам два пъти седмично измежду третиноина. Доколкото четох ексфолира и възобновява повърхностния слой, т.е. би помогнало и срещу малки остатъчни релефни белези. Имам идея и мъжът ми да го ползва като химичен ексофолиант, той е със суха кожа и да кажем се "бори" с първи бръчки и запушени пори, за което пак четох, че е подходящ. Правилно ли съм разбрала, че гликоловата киселина е подходяща както за проблемна кожа така и за суха кожа? Колко често може да се ползва и трябва ли да оставя повече време между нея и третиноина?
Искам да взема и някой овлажняващ продукт, пак евентуално за двама ни. Колебая се между 100% Plant Derived Squalane и Hyaluronic Acid 2% + B5. Хиалуроновата киселина ми е ясна, но се чудя другото дали другото няма да е по-добро. Аз мисля да нанасям вечер, а мм два пъти на ден.
И последно със се спряла за себе си на Niacinamide 10% + Zinc 1% сутрин евентуално да се бори със запушване на пори и образуване на пъпки.

Засега толкова, евентуално ако ми харесат тези неща и ги въведа в режима ще се замисля за още, но ако може само и с две думи да ми кажете дали правилно съм се насочила. Благодаря, предварително.

# 538
  • Somewhere in Spacetime
Emi_55, здравейте!

Може да изполвате гликолова киселина в дните, които не ползвате трет. Аз лично така бих постъпила, въпреки че може да се ползва AHA и ретиноид в една рутнина, но за мен е твърде дразнещо за кожата.
Гликоловата киселина е подходяща за суха кожа, защото има и овлажняващи свойства и е чудесна за антиейдж превенция.
Най - добрият продукт против комедони е салициловата киселина, но действа изсушаващо и за суха кожа не е добър вариант. Затова пробвайте с гликоловата киселина няколко месеца (поне няколко кожни цикъла), за да прецените какъв е ефектът при всеки от Вас. Ако няма ефект, може да я смените със салицилова, докато се изчистят комедоните.
За проблемна кожа, да, може и гликолова киселина, но и салицилова или азелаинова киселина, също са вариант. Пробвайте, вижте как е и преценете. В грижата за кожата често се налага да се пробва и да се преценява, докато се открие правилният продукт за всеки човек. Simple Smile
100% Plant Derived Squalane и Hyaluronic Acid 2% + B5 - лично бих купила и двата продукта, защото скваленът възстановява липидната бариера, а Вие ползвате трет, който си е агресивен спрямо кожата продукт, както и е чудесен продукт за запазване на влагата на кожата. Хиалуроновата киселина допълнително ще хидратира кожата, което е силно желателно.
Ниацинамидът също има функцията за запазване на липидната бариера и е желателно да е в една рутина с ретиноида. Може и сутрин да го нанасяте, ако не Ви действа твърде изсушаващо.

# 539
Благодаря много, Black Hole. 💐И аз си мислех направо да ги взимам и двата хидратанта и без това са малки опаковки, които ще свършат бързо. Чудя ѝ се на салициловата киселина, но ще пробвам първо с гликоловата.

Общи условия

Активация на акаунт