The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 446
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Здравейте, четох и двете теми, но ми е сложно, обърках се. Може ли помощ и съвети. На 49 години съм. Кожата ми е нормална, вече поотпусната, образувани и бръчки. Имам и петънца от слънцето, а лятото ми излизат и малки бели пъпчици. Та какви продукти да ползвам за лице, за околоочен контур, ако може без да е нужно да слагам слънцезащитни.

# 541
Можеш да им пишеш за препоръка, а после да кажем "да" или "не". Обикновено препоръчват повече неща от необходимите.

Другият вариант е https://theordinary.com/regimenguide, обаче "подмладяващият" им режим включва Бюфет, а аз не го харесвам, но пък е някаква основа, върху която да си изградиш твой режим.

-  сутрин "Buffet", Hyaluronic Acid 2% + B5
- вечер "Buffet", Granactive Retinoid 2% or 5% in Squalane, 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
Always avoid unprotected solar exposure.

https://theordinary.com/product/rdn-niacinamide-10pct-zinc-1pct-30ml?redir=1
https://theordinary.com/product/rdn-alpha-arbutin-2pct-ha-30ml?redir=1
https://theordinary.com/product/rdn-lactic-acid-10pct-ha-2pct-30ml?redir=1
https://theordinary.com/product/rdn-advanced-retinoid-2pct-30ml?redir=1
https://theordinary.com/product/rdn-100pct-organic-cold-pressed- … -oil-30ml?redir=1
Това са нещата, които поръчвам повторно + https://chemistrybrand.com/product/intense-youth-complex

Кремът за ръце може да се използва с ретиноида при отпускане на контура на лицето и шията.

# 542
  • Somewhere in Spacetime
Bsz,
Предпазването от слънцето е важно за антиейдж грижата за кожата. UVA лъчите са виновни за появата на петна и преждевременно стареене на кожата. Освен това Вие вече имате петна, които за да се премахнат, е нужно да използвате избелващи продукти, а те без слъцезащита, не се използват (може, но положението ще стане ...).

# 543
Да ви попитам  Niacinamide дали ще повлияе на черните точки на носа и появяващи се дълбоки пъпки в областа на брадичката и челото?

# 544
  • Бургас
Благодаря, дами. Аз разбрах,че тоя Бюфет засилвал мъха по лицето. А ако избелващите продукти се ползват само вечер, през деня пак ли е нужна слънцезащита? Ами ще слагам ако трябва, макар да мразя натрупване на продукти.

The ant is..., мога ли да ползвам подмладяващия режим, като пропусна Бюфета? В тази последователност ли? И около очите ли същите продукти? Крема за ръце го слагаш на лицето, така ли?

# 545
  • София
Слънцезащитата е задължителна, дори когато се ползват избелващи продукти само вечерта. Те засилват обновяването на клетките, а „новата“ кожа има нужда от защита. Честно казано, личното ми мнение е, че дори и да не се ползват избелващи продукти, слънцезащитата е задължителен продукт от всяка дневна рутина.

# 546
  • Стара Загора
Здравейте,
имам намерение за пръв път да ползвам продукти на the Ordinary...на 41-42, с нормална към суха кожа (през зимата) и целя анти-бръч, изсветляване на петна и избистряне на тена. Режима, който ми изготвиха е следния:
🌞 MORNING:

“Buffet”
    Alpha Arbutin 2% + HA
    Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%
    Sunscreen

🌜 EVENING:

Clean
    “Buffet”
    Alpha Arbutin 2% + HA
    Granactive Retinoid 2% Emulsion
    100% Organic Cold Pressed Rose Hip Seed Oil

Тези продукти ми се струват много..какво според вас мога да махна...със сигурност ще взема емулсията, но за другите се чудя, най-вече за бъфет.

# 547
Благодаря, дами. Аз разбрах,че тоя Бюфет засилвал мъха по лицето. А ако избелващите продукти се ползват само вечер, през деня пак ли е нужна слънцезащита? Ами ще слагам ако трябва, макар да мразя натрупване на продукти.

The ant is..., мога ли да ползвам подмладяващия режим, като пропусна Бюфета? В тази последователност ли? И около очите ли същите продукти? Крема за ръце го слагаш на лицето, така ли?
Кремът за ръце по шията и челюстта. Бюфетът определено засилва мъха, а полза от него не видях никаква. За  сутрешен режим не знам какво да ти кажа, защото ако отпадне Бюфета, само едната хиалуронова киселина нищо не прави.
На първо време вечер  можеш да пробваш 5 % млечна киселина, ретиноидната емулсия и някакво масло - шипково или от пореч.
А  сутрин алфа арбутин, който има и хиалуронова киселина в състава си. А и за малките пъпчици не съм сигурна какво да ти кажа - милии ли са или с гнойно връхче?

Мъфита,
без Бюфет, шипковото масло може да замениш с пореч.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 13:18 от The ant is...

# 548
  • Somewhere in Spacetime
Слънцезащитата е задължителна стъпка. Няма значение дали се използват продукти за избелване. Тя предпазва от появата на петна и преждевременно стареене на кожата. Колкото по - рано човек започне да я изполва, толкова по - дълго ще се радва на млада кожа.

# 549
Задължителните неща на тоя свят са много малко.
Слънцезащитата е силно препоръчителна, но от една страна трябва да бъде много правилно подбрана, а от друга - не мисля, че има достатъчно данни за ползи/рискове от постоянното мацотене с нея.

# 550
  • Somewhere in Spacetime
Задължителните неща на тоя свят са много малко.
Слънцезащитата е силно препоръчителна, но от една страна трябва да бъде много правилно подбрана, а от друга - не мисля, че има достатъчно данни за ползи/рискове от постоянното мацотене с нея.
Тук направо се изказа...

# 551
Напротив, доказано е. Няма дерматолог и онколог, който ще ти каже нещо различно.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 20:01 от Уейв

# 552
  • Somewhere in Spacetime
Ето пример как слънцето се отразява на кожата през годините: Sun damage.
Най - малкото, което можем да си причим от излагане на слънце без защита, са бръчки и пигментация. Броят на заболелите от рак на кожата през последните години се увеличава и е един от най - често срещаните видове. Ето какво казва СЗО. Ултравиолетовата радиация е по - силна заради изтънелия озонов слой.

Съгласна съм, че има химични филтри, които доказано са вредни и трябва да се избягват.
Съгласна съм, че при избор на слънцезащитен продукт за лице трябва да се вземат предвид и типа кожа и съставките на продукта, за да е правилният продукт.
Но не съм съгласна, че не трябва да се предпазваме от слънцето. Това важи особено за децата, защото слънчеви изгаряния в детска възраст, причиняват сериозни проблеми в късна възраст.
Именно поради факта, че слънчевата радиация е толкова силна през последните години, дерматолозите (в развитите страни) препоръчват пълна защитата на кожата и приемане на витамин Д.
Ракът на кожата е изключително коварен и бързо води до метастази.

Извинявам се за отклонението!

# 553
   Здравейте момичета!
Ще помоля за съвет,как да комбинирам в сутрешната и вечерна рутина следните продукти,които имам:
 The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% 30m   
 The Ordinary Buffet 30ml
 The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml
 The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG 30ml и
 The Ordinary Hemi-Squalane

# 554
   Здравейте момичета!
Ще помоля за съвет,как да комбинирам в сутрешната и вечерна рутина следните продукти,които имам:
 The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% 30m   
 The Ordinary Buffet 30ml
 The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml
 The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG 30ml и
 The Ordinary Hemi-Squalane

Този витамин Ц и Ниацинамид не ги ползваш заедно. Останалото няма значение.
Не виждам нищо за хидратация, освен олиото, но едва ли сутрин ще тръгнеш намазана с олио.

Общи условия

Активация на акаунт