The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 342
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Може да попитате Deciem в Инстаграм. Отговарят бързо и много подробно.

Да си повторя въпросите с надежда някой да ме посъветва, защото въпреки, че четох в сайта на DECIEM както и темите тук не ми се изяснява положението

..............................
 Не мога да напасна употребата на продуктите като честота-кое колко пъти в седмицата.
Сутрин обикновено ползвам:
1-Аргирелин;
2-EUK 134 0.1%;
3-Natural Moisturizing Factors + HA.
4-Слънце защита
Вечер
- един път в седмицата-Lactic Acid;
- един път седмично- Вит.С  пудра смесен с Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%,
- другите 5 вечери от седмицата-Granactive Retinoid 2% Emulsion. След киселините вечер слагам или Bepanthen  или  Eucerin с урея, след ретиноида нищо-което не съм сигурна че е правилно.

Много харесвам етерични масла и искам да ги включа в рутината, но не знам след кой продукт и кога. Бихте ли ме посъветвали?

Поръчала съм си и микроролер и Дарсунвал,с кои продукти мога  да ги ползвам?

Бих искала да си взема и  Niacinamide, неговото място къде е в рутината?
Въобще ще спирам времето  Joy

Благодаря, предварително Flowers Hibiscus

# 676
- Бих свалила Вит. С и Ресвератрола сутрин и бих ги редувала с ЕУК през ден. В деня без вит. С - ниацинамид.
- Вечер - млечна киселина и след половин час ретиноида. Няма нужда от други кремове.
- за етеричните масла, микроролера и Дарсонвала нямам мнение.

# 677
Аз искам само да кажа, че хич не препоръчвам дерморолер. Трябва много добра хигиена да се спазва, може да стане обратния ефект и да си вкараш бактерии в кожата. Аз не бих рискувала.

# 678
Идеален ми е.

# 679
  • Варна
Относно ролера и аз малко се притеснявам:thinking: Смятам да взема препарат за дезинфекция на Медисепт-спрей, готов за употреба препарат на алкохолна основа за почистване и дезинфекция на медицинско оборудване. Ще наблюдавам игличките как се повлияват, ако тръгнат да променят цвета си- т.с. метала да корозира ще хвърля дерморолера.

# 680
Само 4 пъти го използвам, кисна го преди и след по половин час в 90 градуса спирт и след 4 ползвания директно го изхвърлям. През две седмици зимата правя ролер. Един е за два месеца.

# 681
Използвайте дезинфекциращи разтвори, защото 90 градусовия спирт запечатва на място нещата. Има хирургични дезинфекнтати или пък зъболекарски, които действат за 30 сек.

# 682
Да, имам зъболекарски.

# 683
Аз искам само да кажа, че хич не препоръчвам дерморолер. Трябва много добра хигиена да се спазва, може да стане обратния ефект и да си вкараш бактерии в кожата. Аз не бих рискувала.

Може да предизвика акне ли?

# 684
  • Sofia
Цяла инфекция можеш да си причиниш.

# 685
Може да предизвика акне, инфекции, възпаления, които да не могат да се оправят дълго време. Ако искате да ексфолирате  и да стимулирате обновяването на клетките може да се ползва някаква киселина (млечна, гликолова и т.н.), което дава същия ефект като дерморолера, но е по-безопасно и няма риск да си съсипете лицето.

# 686
Аз почетох доста за ролерите и микронийдлинга и се отказах да купувам ролер. Ще си поръчам хубав микронийдлинг пен. Разликата между двете е от една страна хигиената(на пена накрайниците са еднократни), а от друга и начина , по който нараняват кожата.

# 687
Здравейте, извинявам се, че така нахлувам в темата, но имам няколко въпроса и се надявам да намеря отговор. Прочетох доста положителни мнения за продуктите и бих искала да ги пробвам, за да видя дали ще ми помогнат в проблема с пъпчиците. Имам много светла, бяла кожа, която реагира бурно на всякакви неща, които се опитвам да сложа с изключение на бебешки крем и термална вода. По лицето обаче непрекъснато ми излизат дребни пъпчици, а скулите редовно са със зачервени петна по тях. Засега съм се насочила към Niacinamide 10% + Zinc 1% и АНА 30% + ВНА 2%, за да се опитам да реша проблема си.
Бих искала да попитам дали според вас са подходящи за целта, която искам да постигна? И вторият въпрос е следния: за първия продукт четох, че е хубаво да се нанася сутрин и вечер. За сутринта преди дневния крем не е проблем, но вечер слагам определено лекарство, изписано от дерматолог като го нанасям с тампонче и чакам да изсъхне по лицето. Преди или след това лекарство е добре да нанеса продукта?
Предварително ви благодаря! Hug

# 688
  • Sofia
Представям си твоята реактивна кожа и като й плеснеш пилинг с АХА 30%. Grinning

Според мен, почни с някой нисък процент - примерно Lactic acid 5%+HA 2%, но не съм специалист. Simple Smile)))

Аз ниацинамида си го ползвам сутрин и вечер, но става и само сутрин.
Знам, че се ползва за успокоение на кожата главно. Simple Smile)

# 689
Здравейте, включвам се и аз в темата. И моята кожа е много бяла, чувствителна и постоянно в пъпчици, черни точки. Отскоро ползвам ниацинамида, първите дни сякаш ми се появиха повече пъпки, но сега кожата ми се успокои. Ползвам го само вечер обаче. Заедно с него поръчах и NMF хидратиращият крем, който пробвах първите дни, но го спрях, за да се успокои кожата, тъй като ме бях сигурна дали реагира към ниацинамида или крема. Смятам тези дни да го въведа отново. Ще следя темата с интерес и смятам, ако кожата ми се чувства добре, да поръчам още неща на ТО след време.

Общи условия

Активация на акаунт