The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 342
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Представям си твоята реактивна кожа и като й плеснеш пилинг с АХА 30%. Grinning

Според мен, почни с някой нисък процент - примерно Lactic acid 5%+HA 2%, но не съм специалист. Simple Smile)))

Аз ниацинамида си го ползвам сутрин и вечер, но става и само сутрин.
Знам, че се ползва за успокоение на кожата главно. Simple Smile)
Оле, толкова ли ще е зле? Joy Четох отзиви и го отчетох факта, че е доста агресивен продукт, но се реших с думите: “Аз ако сложа малко” Joy Явно ще се пренасоча към друг продукт. Joy

# 691
  • Sofia
Ти ако сложиш малко, няма да намалиш процента на киселината, а ще намалиш количеството на продукта, ефекта няма да е по-различен.

Аз години съм се мазала със салицилова киселина 2%, сега се мажа с гликолов тоник 7% и още ме е шубе да почна да се плескам с млечната киселина 10%. /lactic acid/:grinning: /но ще почна де... Grinning /

Нямам представа колко ще е зле, но аз Не бих го плеснала изведнъж. Simple Smile))

# 692
Ще бъде един интересен експеримент. Joy
Шегувам се, май няма да пробвам. Обмислях го като вариант, а и прочетох много позитивни отзиви за него. Като видях обаче препоръките и че е доста силен малко се разклатих. Сега обаче и след това мнение започвам да се отказвам и ще пробвам с нещо по-леко като Lactic acid 5%+HA 2%. Тъкмо започнах леко да напипвам верния път и да изчиствам лицето ако изпляскам нещо, което не трябва ще се върна в начална позиция 100%. Joy

# 693
Аз AHA/BHA-то не го слагам на цялото лице (със същата кожа като твоята съм).

Мажа там, където са избили пъпки, даже няколко поредни дни. После правя процедура с ултразвук и серум с колаген за успокояване. Еми за 2 дни и гадовете изчезват.

Пробвай с Гликолвия тоник, при мен дава чудесен резултат и има и ХК -не изсушава. Плюс си прави парни бани с чаено дърво.

# 694
Ти ако сложиш малко, няма да намалиш процента на киселината, а ще намалиш количеството на продукта, ефекта няма да е по-различен.

Аз години съм се мазала със салицилова киселина 2%, сега се мажа с гликолов тоник 7% и още ме е шубе да почна да се плескам с млечната киселина 10%. /lactic acid/:grinning: /но ще почна де... Grinning /

Нямам представа колко ще е зле, но аз Не бих го плеснала изведнъж. Simple Smile))
Млечната киселина е по-щадяща от гликоловата - молекулите са по-големи и съответно не проникват толкова навътре в кожата, колкото на гликоловата - а и серумите на ТО имат състав, който смегчава действието на киселината.

# 695
  • Sofia
Значи смело мога да плескам, благодаря! Grin

И съм дала добър съвет на момичето. Grin

# 696
sunattraction, човек винаги може да е предпазлив и да направи първо тест и след това да започне да ползва редовно един продукт, но да, млечната киселина се понася добре от доста потребители.
Относно ползването на дермаролер, не твърдя, че е ок да се ползва без предварително да се прочете по въпроса и то от авторитетни източници, но ролерите с дължина на иглите до 0.3 мм, правилно ползвани и и поддържани не са риск за кожата. Пак казвам, необходимо е да се подходи информирано. Естествено, че при кожа с активно акне нещата са по-сложни, защото ролерът би увеличил риска от разпространение на инфекция. Освен това е важно да се знае за какви продукти има свидетелство, че са рискови за употреба след ползване на ролер - тези с охлювен секрет например. Определено обаче, правилното ползване на ролер с малка дължина на иглите подобрява проникването на продуктите на водна основа.

# 697
Момичетата вече са писали, но ще се включа и аз - като за начало по-добре млечна киселина. С времето може да пробваш по-силни киселини, но недей се хвърля в дълбокото да не си прецакаш кожата. Blush Аз ползвам млечна киселина 10% (само нея имаше в сайта на Дъглас), в началото ми щипеше повече, но вече свикнах. Ниацинамида може също да ти раздразни (особено ако го слагаш след киселина), той си е доста проценти (пак 10) и е хубаво да го разреждаш с хидратиращ крем. И искам да кажа нещо много важно - ако ще се ползват киселини и активни съставки трябва задължително да се маже слънцезащита поне 30спф, защото тези продукти правят кожата податлива към слънчеви увреждания. Даже и зимата!

# 698
Ооо, да, слънцезащитата ми е задължителна на мен целогодишно като факторът зависи от сезона. Joy
Тоест ако го взема Ниацинамида и реша да го пробвам в началото и сутрин, и вечер то за вечерното нанасяне е хубаво да е преди лекарството, което нанасям, така ли да разбирам? В него не съм особено сигурна какво се съдържа понеже не разчитам ясно рецептата, но съм убедена, че има салицилова киселина. Затова и не съм особено сигурна кое след кое понеже се опасявам, че лекарството се нанася с тампон и е напълно възможно да “отмие” нанесения преди това серум, та не знам.
Охх, много съм боса още в това. Rolling Eyes

# 699
Първо ниацинамида, чакаш поне половин час и после лекарството.

# 700
  • Sofia
С., в ниацинамида не мисля, че има салицилова киселина. Simple Smile)

elenora, разбира се, че може. Не рискувам с киселини. По принцип с нищо не е хубаво да се рискува, че знае ли се откъде може да изскочи някоя съставка, към която кожата ти ще се разбунтува. Grin

Бтв, Дъглас са направили хубаво зареждане на Ординари, преди нямаше толкова неща. Simple Smile

# 701
С., в ниацинамида не мисля, че има салицилова киселина. Simple Smile)

elenora, разбира се, че може. Не рискувам с киселини. По принцип с нищо не е хубаво да се рискува, че знае ли се откъде може да изскочи някоя съставка, към която кожата ти ще се разбунтува. Grin

Бтв, Дъглас са направили хубаво зареждане на Ординари, преди нямаше толкова неща. Simple Smile
Да, да, гледах състава и видях, че няма. Имах предвид, че в лекарството, което използвам има такава. Simple Smile
И аз видях зареждането, утре мисля да намина през магазина. Joy

# 702
От къде разбирате, че са заредили?

# 703
  • Sofia
Аз прегледах сайта им. Показани са доста неща, които ги нямаха преди. Simple Smile

# 704
Отворих да разгледам и ми направи впечатление колко неадекватно са написали проблемите и ползите на продуктите. Ако не знаех, че са добри нямаше да си купувам техни неща само заради несериозното отношение...

Общи условия

Активация на акаунт