The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 547
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
На мен за умерена хидратация с леко изсветляващ ефект и с витамин Ц ми препоръчаха от децием Magnesium Ascorbyl Phosphate 10%. Вече трета опаковка довършвам и съм много доволна.

# 331
Знам, но ефекта е на лице.

При мен сьщо, не бих казала, че го чувствам тежък но ми се образуват комедони от него

# 332
Мисля да го оставя да опитам да се спогодим зимата, когато кожата ми е доста по-суха.

# 333
  • Sunshine state
Ниацинамида действително контролира значително омазняването, щом моята кожа, която е мазна, не лъсва грам през деня. Нямам идея обаче коя съставка точно и как се справя с това. Зачервяване не съм забелязала..

# 334
Цинкът регулира отделянето на себум.

# 335
  • Somewhere in Spacetime
Не знам какво страшно има в Ниацинамида. Основните съставки са ниацинамид, което е витамин B3, и цинк. Приемат се и орално при акне, чести херпесни инфекции на усните.

# 336
И за двете съставки пише в описанието, че не са предназначени за третиране на акне.

While Niacinamide and Zinc PCA reduce the look of blemishes and balance visible sebum activity, neither is a treatment for acne. For persistent acne-related conditions, we recommend the use of Benzoyl Peroxide and/or Retinoic Acid.

This formulation can be used alongside acne treatments if desired for added visible skin benefits.

# 337
Цинкът като цяло се отразява добре на проблемна кожа. На мен този конкретен продукт не ми понася обаче, затова мисля да започна да го пия като добавка.
AnnieJaffrey от ютюб много го препоръчва, а тя е ударила голяма борба с акнето и изключително много се старае да си пази кожата чиста сега.

# 338
  • Somewhere in Spacetime
И за двете съставки пише в описанието, че не са предназначени за третиране на акне.

While Niacinamide and Zinc PCA reduce the look of blemishes and balance visible sebum activity, neither is a treatment for acne. For persistent acne-related conditions, we recommend the use of Benzoyl Peroxide and/or Retinoic Acid.

This formulation can be used alongside acne treatments if desired for added visible skin benefits.
Да, написали са го, защото концентрацията му в продукта им е ниска. Но можеш да потърсиш и да се убедиш в обратното (например тук). Освен това съм написала орално, че се приемат при определени състояния, за да помогнат на организма.
Както и да е, исках да помогна и да не се тревожат, че е нещо страшно, но ....

Цинкът като цяло се отразява добре на проблемна кожа. На мен този конкретен продукт не ми понася обаче, затова мисля да започна да го пия като добавка.
AnnieJaffrey от ютюб много го препоръчва, а тя е ударила голяма борба с акнето и изключително много се старае да си пази кожата чиста сега.
Да, от личен опит го казвам. Дерматолог ми го е предписвал заедно с витамин B3 (и другите от B-групата).

Продуктът на TO е само като съпътстваща грижа. Концентрацията на витамина и минерала е ниска за лечение, но да регулират омазняването - да. Впрочем и те това са написали "This formulation can be used alongside acne treatments if desired for added visible skin benefits."

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 15:44 от Black Hole

# 339
Дали имате идея къде да открия срока на годност на продуктите? Гледах хартиената опаковка, самите шишенца също и не мога да го видя. Имам някакъв спомен за 1 година след отварянето, но не помня за този бранд ли ставаше дума?

# 340
От страни на кутията има знак, че са годни 12 месеца след отваряне, но никъде не намерих срок на годност или дата на производство.

# 341
И аз се замислих за силикона,затова ми се стори интересен този витамин Ц на прах *ако така се води*, но се чудя с какво ще е подходящо да се смеси? С хидратиращия ми крем може би?
Правих си рецепти за тоници и маски с витамин Ц на прах и оксидират..

# 342
Момичета, как са цените в Дъглас? Адекватно ли са превалутирани или пак са се опитали да шмекереят?

По 12-16 лв са нещата

# 343
Здравейте ,нова съм в света на киселините и т.н ии искам да започна АHA и  BHA кисели и нещо изравняващо тена... с нормална -суха на моменти кожа съм и не силно изразен атопичен дерматит ,на 19г.съм и благодаря за препоръките предварително (:

# 344
Дали имате идея къде да открия срока на годност на продуктите? Гледах хартиената опаковка, самите шишенца също и не мога да го видя. Имам някакъв спомен за 1 година след отварянето, но не помня за този бранд ли ставаше дума?

Според сайта на Ординъри срокът на годност на продуктите им се мери от отварянето на продукта - 6 месеца или година, според както е означено на опаковката.

https://theordinary.com/faq
Точка 14

Общи условия

Активация на акаунт