The Ordinarу + DECIEM (Тема № 3)

• 49 362
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
И аз от Douglas.bg. Понеже изобщо не намерих Ниацинамида в страницата ги попитах във ФБ и ми отговориха, че съвсем скоро го очакват, да следя сайта. Днес видях, че доста неща са качили.
Уейв, да, нищо не се разбира аз и затова не знам откъде да започна и кое за какво ще помогне. Голеееми описания.

# 706
Това описание не е ли някакъв нескопосан google translate или е някакъв много некадърен преводач? Текстът няма почти никакъв смисъл...потресаващо е да публикуват подобно нещо на страницата си Thinking

# 707
  • Sofia
Даже не си и правя труда да го чета, а направо отварям в сайта на Децием и там чета.
И правилен да е, не е сигурно, че ще е коректен. Grinning

# 708
AHA/BHA маската е бая силна, аз я издържах 2-3 мин макс 🤨 а тази със салициловата киселина ми е добре.
Да ви питам нещо не мога да се разбера с хиалуроновата киселина 🧐 хем правя “сандвич” с флорална вода, хем пак ми опъва кожата след това. Някакви идеи? Тази на Hylamide дали ще е по-хидратираща без опъване?
DECIEM ми писаха да слагам първо Buffet, после HA и накрая Ниацинамид. Не знам дали си въобраявам, но като че не се поучава “кир” ефект ако сложа първо ниацинамид и после НА...

# 709
Снощи приятно се изненадах колко беше зареден сайта им и веднага си поръчах Vitamin C Suspension 20% + HA spheres 2%. От около 2 седмици мажа всяка вечер друга формула Витамин Ц от тях - 10% магнезиев аскорбил фосфат и съм много доволна - кожата ми сияе, спряха да ми излизат от малките запушени пори, които така обичам да чопля и да превръщам в белези и порите ми се свиха видимо. Да видим как ще ми се отрази по-концентираната формула, ревютата в интернет са в двете крайности.

# 710
Много ме зарадвахте сутринта като прочетох, че са заредили онлайн магазина...бях като дете в сладкарница. Поръчах Marine hyaluronics, Макситрил, ресверитол и 5% млечна киселина. Може ли малко акъл как да ги нанасям. Сега използвам хиалуронова киселина и ниацинамид, евентуално след тях ли да редувам макситрила и ресверитола? За една рутина ми се виждат бая, та за това ми се иска да ги разделя. А млечната киселина е без отмиване, но след нея слагате ли нещо?

# 711
  • София
Здравейте,
попрочетох темата и съм се насочила към покупка на салицилова киселина 2%, ниацинамид и ХК, но тъй като нито в сайта на ТО, нито в Дъглас имат салицилов киселина, се чудя с какво бих могла да я заменя, като идеята е да се боря с пъпки излизащи предимно по челото.

# 712
Здравейте,
попрочетох темата и съм се насочила към покупка на салицилова киселина 2%, ниацинамид и ХК, но тъй като нито в сайта на ТО, нито в Дъглас имат салицилов киселина, се чудя с какво бих могла да я заменя, като идеята е да се боря с пъпки излизащи предимно по челото.

Не знам за ефекта върху пъпки по челото, но ако идеята е продуктът да е на ТО, май няма друг вариант освен маската със салицилова киселина 2%. За разтвора пишеше, че се преформулира и не се знае кога ще се появи пак.

# 713
Вместо салицилова киселина, може да опиташ нещо с бетаинов салицилат. Два пъти по-щадящ от нея е.
https://www.ebay.com/itm/PURITO-BHA-Dead-Skin-Moisture-Gel-Sampl … 0pcs/352527357293
http://jolse.com/product/purito-bha-dead-skin-moisture-gel-100ml/16861/
https://incidecoder.com/ingredients/betaine-salicylate

# 714
  • София
Благодаря за съветите и насоките!

# 715
Вместо салицилова киселина, може да опиташ нещо с бетаинов салицилат. Два пъти по-щадящ от нея е.
...

Да добавя към препоръките на The ant is... и това
https://www.notino.bg/cosrx/bha-blackhead-power-liquid-eksfolira … iv-cherni-tochki/

С 4% процента бетаинов салицилат, което май е горе-долу равностойно на 2% салицилова киселина. В ибей и пр. цените са по-ниски.

# 716
Маската със силицилова киселина не съм пробвала, какво ви е мнението за нея?

# 717
Маската със силицилова киселина не съм пробвала, какво ви е мнението за нея?
Аз не видях мигновен ефект. Нанася се приятно, не щипе, засъхва сравнително бързо и като се мие цапа яко 😂

# 718
  • Стара Загора
Моля за съвет. Доста страници от темите съм изчела, но все още не знам с кои продукти да започна. До сега не съм използвала киселини. На 28 години съм, може би кожата ми е смесена, има сухи участъци, но пък много се омазнява цялото лице, имам разширени пори по челото и около носа, също и черни точки. Пъпки мога да кажа, че излизат много рядко.
За сега съм се спряла на три продукта -  Lactic Acid 5% + HA 2%, Niacinamide 10% + Zinc 1% и The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5. Какво друго може да ми препоръчате?

Последна редакция: пт, 01 ное 2019, 22:40 от ❇Sisi_91❇

# 719
момичета и аз имам нужда от помощ, подозирам че е супер досадно....но изчетох доста, гледах клипове и страшно се обърках. на 28 съм с проблемна кожа, пори широки, подкожни пъпки ... смятам че ми е смесена, имам наблюдения за дехидратирана.Схванах че ми трябва киселина, и ретинол. И до там.
Бихте ли ми препоръчали каква да бъде киселината , също какви други продукти да пробвам, за да подоброя цялостния вид на кожата.

Общи условия

Активация на акаунт