Какво мислите за пиенето на първа среща

• 9 977
  • 271
  •   1
Отговори
# 45
Не е нужно да пиеш тоник или кафе в бар, но не е и задължително да е алкохол, има стотици безалкохолни коктейли и всякакви завъртяни питиета, които ще изглеждат по-добре на масата от чаша сок например.

Марияна, ако човек може да се напие от бира, то за мен тя спада към алкохола.

# 46
Ако единият е на вода, а другият на тежък концентрат - най-вероятно няма да го бъде.
Те тук хората от бира /1!/ се притесняват от пристрастяване, а какво оснана от тежък концентрат.
Да уточня - не съм алкохоличка по никакъв стандарт.

# 47
Тъй пък, като вземат да се вадят някакви генерални изводи ми идва...да пийна едно Joy
Става въпрос за първа среща, да напомня. И да, хора които не употребяват алкохол, съвсем нормално е да пият нещо друго. Пита авторката, ще ми направи ли лошо впечатление алкохола на първа среща в 19 часа. Да, ще ми направи. На мен. На други явно не. Шарен свят, нищо чудно.
Ако срещата е за кафе- кафе да бъде. Ако е само среща без уговорка, и тази среща е приятна и за двамата и ще продължи...Ами нека продължи с бидон уиски ако щете...
Аз пия кафе почти денонощно, може би и затова няма да ми направи впечатление. Дори и сега си пийвам кафе от кубинката. За някои е ауууу...за мен си е ок.

# 48
Признаци на алкохолизъм:
– Пиене без храна

– Пиене сам

– Тайно пиене, като се криеш от близките, приятелите

– Пиене преди обяд

– Пиене в работно време

– Пиене извън конкретни поводи и срещи

– Пиене заради самото пиене

– Да си носиш алкохол в теб

# 49
Не знам защо се заяждаш и спамиш, ако се върнеш да ми прочетеш коментара, ще видиш, че не говоря за една бира, а за алкохол, който може да е вреден в съответните количества. Човек може да пие малко алкохол, но ако е редовно, не съм чула за някой, който да е оздравял, но за разболели се - бол.

# 50
Авторката пита не дали ще направи лошо впечатление алкохола на първа среща, а дали ще направи лошо впечатление една бира.
Не -  уйски със салфетчица, не - водка с джин, водка с кола, не - текила. А чаша студена бира. И вие казвате - да ще ни направи лошо впечатление! Защо, къде е тък логиката?

# 51
Ами защото не пия, затова. Не бих искала да имам партньор, който пие редовно. Няма да си направя изводи от една бира, но както казах, ще се запитам колко често пие.

# 52
Приеми, че няма логика. Просто така го чувствам, ок?

# 53
  • София
Скрит текст:
Като ти се пие бира, пиеш бира. Ако му направи лошо впечатление, значи не е човека за теб. Представяш ли си да тръгне да ти прави забележки, какво кога пиеш.

Съгласна съм с това. Все пак не е като да пиеш бира в 10 сутринта.
19 часа е съвсем нормален час за бира и ако някой ще ми прави фасони за това... на мен пък той ще ми направи лошо впечатление.
Скрит текст:
И няма да просъществуваме така или иначе.
Ох, пък ако някой за една бира вечерта вземе да ме пита често ли пия - директно, ама директно ще го отсвиря. Звучи ми просто безумно. Такъв въпрос може да започне да задава само човек, който по някаква причина има проблем с алкохола - дали бивш алкохолик, дали заклет трезвеник - и двете не ми звучат добре.
Абсолютно.

# 54
  • София
Освен часа, за мен определящо за питието е и мястото на срещата. Бира не пия, но ако срещата е определена в Старбъкс/Онда и подобията, едва ли ще имам мерак за алкохол.
Ако е на място, където се сервира алкохол/храна, може и да си поръчам нещо.
Дали отсрещната страна ще пие алкохол, не ми е фатално, стига да не установя, че редовно злоупотребява.

# 55
Нямам нужда да пия за да се сближа с някой или да имам настроение, зависи от човека насреща дали ще се случат тези неща, а не от това, което имам в чашата.
Абсолютно. При повечето хора е така, не знам защо въобще се обсъжда това. От 1 бира какво настроение очаквате? Най-много да ѝ се доспи Laughing
Въпросът е дали смятате, че човекът с/у вас има право на собствен избор или трябва да пази поведение. В такива случаи лично аз не бих осъдила този с/у мен, ако направи нещо, което е нормално за часа и мястото, без значение дали лично аз в момента не пия, примерно защото съм бременна, на диета, на АБ или по др. причина.

# 56
Ами защото не пия, затова. Не бих искала да имам партньор, който пие редовно. Няма да си направя изводи от една бира, но както казах, ще се запитам колко често пие.
Количеството според мен е по-важният фактор пред честотата. Със сигурност кенче бира на ден е по-приемливия вариант отколкото 7 кена наведнъж седмично.
Айде, пък ако партньора отнякъде извади Lordaeron's finest thunder ale съм сигурен, че ще се зарадваш Smile

# 57
Разбира се, че всеки има право на избор и е свободен да си поръча каквото желае. Аз обаче също имам право да не харесам човека насреща, ако се окаже, че си пийва редовно.

bratan, да ти кажа, предпочитам да ми мирише на бира/алкохол веднъж в седмицата, а не всеки ден Simple Smile

# 58
Явно се шегуваш със съфорумките. При една бира се започва с опасенията от злоупотреба, а ти всеки ден по бира. Ужас, ужас.
Алкохолици недни - всеки ден по кенче. И тази бира пък как мирише.
Сега - сериозно, може ли авторката да помоли за ключ.

# 59
А ти какъв проблем имаш с това аз какво харесвам? Всеки има право както да пие, така и да не пие. Много лично ги приемаш нещата, всеки си има право на мнение.

Общи условия

Активация на акаунт